807.763

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Fortuna kegyeltjei 1-2.

Szerző
Fordító

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 1.063 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-07-6114-9
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér illusztrációval.

Fülszöveg

Arról a véres testvérviszályról, mely a Krisztus születése előtti évszázadban Rómában zajlott, mint a történelem egyik legádázabb polgárháborújáról emlékeznek meg a feljegyzések.
A város élére furcsa figura kerül: parókás, kivénhedt ripacs, akit eleinte megmosolyognak az emberek. De a mosoly lassan az arcokra fagy. Sulla - hiszen róla van szó - példátlan módon számol le ellenségeivel: hirdetéseken (proscriptiókon) teszi közzé a gyanús személyek nevét, s aki a listára kerül, szabad préda: gyilkosa még busás jutalmat is kap. Százszám, ezerszám hullanak a fejek, a sullai kincstárba dől az áldozatok pénze, tombol a gátlástalan erőszak, a kicsinyes bosszú.
Másfelől azonban e véres bohóc megszilárdítja Róma hatalmát, visszaállítja a legfőbb irányító testületet, a senatus tekintélyét, erős törvényeket hoz: újra működésbe lendíti a már-már megálló államgépezetet. Rendet teremt, bizarr békét.
Majd hatalma tetőpontján egyszer csak megcsömörlik a közügyektől, és fiú szeretője karján... Tovább

Colleen McCullough

Colleen McCullough műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Colleen McCullough könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem