1.035.095

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

5 év a városért

1991-1996

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Polivitas Szolgáltató és Kereskedelmi Bt.
Kiadás helye: Túrkeve
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 207 oldal
Sorozatcím: Polivitas Bt. Irodalom mindnyájónknak
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-0466-988
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Alapítvány!
Ez a fogalom kimaradt az életünkből. Apáink még emlékeznek rá mit jelentett ez a szó. 1990 után a demokratikus Magyarország újraéledésével egyidőben ismét megjelentek az alapítványok.... Tovább

Előszó

Alapítvány!
Ez a fogalom kimaradt az életünkből. Apáink még emlékeznek rá mit jelentett ez a szó. 1990 után a demokratikus Magyarország újraéledésével egyidőben ismét megjelentek az alapítványok. Rádióban, televízióban, napi sajtóban sűrűn hallottuk, hogy itt is, ott is sorra létesülnek nemesebbnél nemesebb célok érdekében az alapítványok. Morzsolgattuk a szót, mit is jelent: alapítvány, cél, forma, tartalom, működés. Nem sok időnek kellett eltelni, 1991-ben városunkban is megalakult az első alapítvány. Önmagában a név tulajdonképpen meghatároz mindent:
TÚRKEVÉÉRT
Ebben a szóban benne rejlik a cél is, a tartalom is. Mindez már öt évvel ezelőtti esemény, úgy érezzük ez már történelem.
A Túrkevéért Alapítvány alakulása óta fontos tényezője a város kulturális életének. Tevékenységük legkiemelkedőbb eredménye a zeneiskola alapítása. Az önkormányzat által felajánlott épületben színvonalas zenei nevelés folyik az alapítvány működtetésében. A gyermekkórus kiemelkedő, s a gyermekek érdeklődésüknek megfelelően válogathatnak a hangszeres oktatás lehetőségei között. Egressy Béniről, a névadóról történő megemlékezés fontos zenei esemény településünkön.
Az Arany János szavalóverseny Nagykőröstől Nagyszalontáig átfogja az érdeklődők körét. Megtalálhatjuk a résztvevők között a kisdiákokat és a középiskolásokat is. Az ehhez kapcsolódó rajzverseny jó összehasonlítást ad e művészeti ág műveléséről.
E bevezetőnek nem célja, hogy hosszan sorolja az elmúlt öt év történéseit, csupán a fontosabbakat emeltem ki, hogy felkeltsem az érdeklődést az események megismeréséhez.
Gratulálok a kuratórium elnökének dr. Szabó Zoltánnak és a kuratórium tagjainak az elmúlt fél évtized eredményeihez, s kívánom, hogy továbbra is legyen meghatározó tevékenységük a város zenei és kulturális életének szervezésében.
Németh István
polgármester Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
5 év a városért 5 év a városért 5 év a városért

A kötés enyhén sérült.

Állapot:
2.480 Ft
1.240 ,-Ft 50
6 pont kapható
Kosárba
konyv