1.034.866

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Két bolond százat csinál

Feladatgyűjtemény Bosnyák Viktória könyvéhez

Szerző
Grafikus

Kiadó: Móra Könyvkiadó Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 48 oldal
Sorozatcím: Nyelvkincstár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 978-963-415-917-9
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó


Kedves szülők, tanító kollégák!
„Nem elég magyar anyanyelvűnek születnünk, tanulnunk kell magyarul a sírig."
Nagy László
A mottó gondolatébresztő szavai napjaink magyar nyelv- és... Tovább

Előszó


Kedves szülők, tanító kollégák!
„Nem elég magyar anyanyelvűnek születnünk, tanulnunk kell magyarul a sírig."
Nagy László
A mottó gondolatébresztő szavai napjaink magyar nyelv- és irodalomoktatásában is helytállóak. A nyelvi kompetencia fejlesztése időtálló cél. A minél hatékonyabb kommunikáció megvalósulását a szókincsbővítést előrevetítő hosszú és rövid távú oktatóeszközök legújabb és egyik legígéretesebb darabja Bosnyák Viktória Két bolond százat csinál című meseregénye.
Ha a diákok megismerik, megtanulják, majd napi szinten, a gyakorlatban is alkalmazzák a leggyakrabban használt szólásokat és közmondásokat, az szabatossá, színessé, nyelvi képekben gazdaggá teszi a kommunikációjukat. A szemléletes kifejezőkészség árnyaltabban közvetíti a mondanivalójukat - legyen az egy hivatalos előadás vagy egy hétköznapi beszélgetés.
A szólások és közmondások nyelvünk virágai, beszédünk díszítőelemei. Ezek az állandósult szókapcsolatok a kontextustól, témától függetlenül beépíthetők egy szövegbe, tehát bármilyen szituációra vonatkoztatva találhatunk a magyar nyelvben olyan szólást vagy közmondást, amely sajátos kifejezőerejének köszönhetően figyelemfelkeltővé alakítja mondandónkat.
Az alsós korosztály számára is a szókincsbővítést, a képekben való gondolkodást és a hatékony kommunikációt szolgálja az olvasás, a különböző témájú szövegek, írások megismerése. A játékos tanulás egyik legfontosabb követelménye, hogy könnyen elérhető, kisebb célokon keresztül több sikerélménnyel gazdagodjanak a gyerekek, és főképpen szeressék, amikor új tudásra tesznek szert, és megtanulnak valamit. Bosnyák Viktória Két bolond százat csinál című meseregénye az állatok világában játszódik, ahol a két főszereplő, Kokó és Lala, az ausztrál koalatestvérpár kalauzolja végig kalandos utazásán az olvasót. Először szállást találnak a Nevenincs erdőben, élelmet keresnek, majd nézeteltérések és kompromisszumok között sokat tanulnak a környezetről, egymásról. Mindezt körbefonják, nyomatékosítják és hangsúlyosabbá teszik a szólások és közmondások. A 7-10 éves gyerekek igényeinek, érettségi szintjének megfelelő szókinccsel dolgozik az írónő, ugyanakkor a meseregény a fejlesztést, az oktató célzatot is magában hordozza a kereken kétszáz szólás és közmondás szövegbe építésén keresztül. Jó szívvel ajánlom a Móra Kiadó kiadványát minden pedagógusnak, és bízom benne, hogy gyakran forgatják majd a magyar nyelv- és irodalomórákon. Kellemes és hasznos időtöltést kívánok valamennyi tanulónak!
Csájiné Knézics Anikó vezetőtanító
1 Vissza

Fülszöveg


A Két bolond százat csinál című meseregény és a hozzá tartozó feladatgyűjtemény kétszáz magyar szólás, közmondás és szállóige helyes használatával foglalkozik. Bosnyák Viktória könyve önmagában is ideális a téma gyakorlásához. Ez a feladatgyűjtemény - a meseregény otthoni vagy tanórai feldolgozásaként - az olvasástechnikai, a szövegértési, valamint a nyelvtani készségfejlesztésben játszik fontos szerepet. A regény valamennyi fejezetéhez azonos koncepció szerint összeállított feladatsor tartozik.

Csájiné Knézics Anikó

Csájiné Knézics Anikó műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Csájiné Knézics Anikó könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv