| TARTALOM BETŰREND SZERINT | |
| Angolkór | 90 |
| Angol sertések hízlalása | 57 |
| Anyasertések takarmányozása | 49 |
| Anyák vemhessége | 11 |
| Aujeszky-féle betegség | 92 |
| Általános követelmények az építkezésnél | 73 |
| Állati termékekből származó takarmányok | 43 |
| Árpa | 31 |
| Ásványi anyagokról | 26 |
| Bab | 41 |
| Bacon sertés | 57 |
| Ballaszttakarmányok | 23 |
| Belső tulajdonságok | 11 |
| Belterjes tartás | 36 |
| Berkshire sertés | 19 |
| Béken sertés | 57 |
| Bélférgesség | 91 |
| Borsó | 110 |
| Burgonya | 112 |
| Búza | 40 |
| Búzakorpa | 46 |
| Búzakorpa | 110 |
| Búzaocsú | 110 |
| Búzatakarmányliszt | 46 |
| Cirok | 110 |
| Cirokmag | 410 |
| Cornwall sertés | 22 |
| Cukorrépa | 32 |
| Daraetetés előnye | 39 |
| Daráló | 78 |
| Disznósajt | 86 |
| Elsőosztályú malacok nagyobb teljesítóképességéről | 8 |
| Elválasztott malacok takarmányodzása | 53 |
| Emésztésről | 33 |
| Express grafikonja | 70 |
| Expresshízlalás | 60 |
| Expresshízlalásból adódó előnyök | 61 |
| Expressrendszer számképes felrajzolása | 71 |
| Életfenntartó takarmányozás | 28 |
| Étkezési szalonna készítése | 81 |
| Falkás tenyészetek | 11 |
| Fehérje | 24 |
| Fejadag | 69 |
| Fenntartó takarmányozás időszaka | 69 |
| Fokozott érvényű termelő ellátás időszaka | 69 |
| Füstölés | 84 |
| Fürösztés | 78 |
| Gennyes tüdőgyulladás | 91 |
| Göbék takarmányozása | 49 |
| Gümőkór | 90 |
| Gyeplegelő | 32 |
| Halliszt | 112 |
| Hamis súly | 34 |
| Havi takarmánykihasználási százalék | 69 |
| Havi takarmányszükséglet | 69 |
| Havonkénti súlyszaporulat | 69 |
| Házikolbász készítése | 84 |
| Helytelen a választási malacoknak csak árpát adni | 31 |
| Himlőszerű kiütés | 92 |
| Hízlalás időpontjának befejezése és a hamis súly hatása | 35 |
| Hízlaló építés | 76 |
| Hízósertések elhelyezése | 76 |
| Hurkakészítés | 84 |
| Húsfüstölés | 84 |
| Húsjellegű malacok takarmányozása | 52 |
| Húsliszt | 44 |
| Hússertés | 13 |
| Hússertések hízlalása | 58 |
| Hússüldők hízlalása | 57 |
| Hússüldő javítás | 55 |
| Hústermelés | 24 |
| Író | 43 |
| Istállózás | 94 |
| Ivóvíz | 59 |
| Iszapolt kréta | 50 |
| Ízletesség | 30 |
| Kalcium | 27 |
| Keményítőérték | 23 |
| Keményítőértékarány | 26 |
| Kendermag | 110 |
| Keserűsó | 34 |
| Kényszervágóhíd | 78 |
| Kolbászkészítés | 84 |
| Konyhamoslék | 45 |
| Konyhasó | 27 |
| Kornwal sertés | 22 |
| Korpa | 46 |
| Köles | 40 |
| Községi tenyészetek | 9 |
| Köztenyészetek | 9 |
| Különféle fajtájú keresztezett és hússüldők hízlalása | 57 |
| Külső tulajdonságok | 11 |
| Lábfájás | 93 |
| Lefölözött tej | 43 |
| Legelő | 31 |
| Legeltetés | 36 |
| Legszükségesebb takarmányozástani alapismeretekről | 23 |
| Lencse | 42 |
| Lenmag | 110 |
| Lenmagpogácsa | 42 |
| Leszármazás | 8 |
| Lincolnshire sertés | 22 |
| Lucerna | 31 |
| Lucernalegelő hatása | 31 |
| Lucernaliszt | 45 |
| Magvak szemes etetése | 38 |
| Magyar mangalica sertés | 14 |
| Malac agyonnyomás megakadályozása | 12 |
| Malacbetegségek | 94 |
| Malacok csecs alatti takarmányozása | 52 |
| Malacok gennyes tüdőgyulladása | 91 |
| Malom | 78 |
| Májashurka | 84 |
| Meddő vagy üres anyasertések takarmányozása | 49 |
| Mérleg | 78 |
| Mérsékelt érvényű termelőellátás időszaka | 69 |
| Mész | 50 |
| Mészellátás | 27 |
| Moslék | 45 |
| Murokrépa | 32 |
| Napi fejadag | 69 |
| Napi súlyszaporulat | 69 |
| Napraforgó | 112 |
| Napraforgópogácsa | 43 |
| Nemesített német sertés | 20 |
| Nyolcas liszt | 46 |
| Olajpogácsa | 42 |
| Olcsó sertéstermelés | 67 |
| Orbánc | 89 |
| Öreg húsjellegű sertések hízlalása | 58 |
| Pácolás | 83 |
| Pestis | 87 |
| Rachitis | 90 |
| Ragadós száj- és körömfájás | 90 |
| Repcepogácsa | 42 |
| Régi rendszer grafikonja | 71 |
| Répa | 32 |
| Répalevél | 32 |
| Répaszelet | 112 |
| Ridegen tartás | 36 |
| Rizsliszt | 110 |
| Rostanyag | 23 |
| Rozs | 32 |
| Rozskorpa | 46 |
| Rühösség | 92 |
| Saját darálásunk előnye | 38 |
| Savó | 112 |
| Sántaság, talprongyosodás miatt | 93 |
| Sárgarépa | 48 |
| Sertésbetegségek és bántalmak, azok elleni védekezés | 87 |
| Sertésekről általában | 7 |
| Sertés elvéreztetése, tisztítása és feldarabolása | 79 |
| Sertésfajták ismertetése | 14 |
| Sertés gazdasági értékének teljes kihasználása | 29 |
| Sertés hamis súlyáról | 34 |
| Sertés házi feldolgozása | 79 |
| Sertéshús feldarabolása, sózása | 82 |
| Sertéshús pácolása | 83 |
| Sertésistállók, hízlaldák és azok berendezései | 73 |
| Sertés nagy fejlődési erejének megóvása, fokozása és kihasználása | 7 |
| Sertésorbánc | 89 |
| Sertéspestis | 87 |
| Sertéspestis elleni szérumos oltás | 87 |
| Sertéspestis elleni szimultán-oltás | 88 |
| Sertéstakarmányok és azok tulajdonságainak ismertetése | 38 |
| Sertést csak annyit tartsunk, amennyit teljesérvényű termelőtakarmányozással tudunk ellátni | 33 |
| Sertéstrágyáról | 34 |
| Sertésvész | 87 |
| Sok abrak, kevés sertés, több bevétel | 67 |
| Sonkasüldő | 77 |
| Sonkasüldő hízlalása | 55 |
| Soványtej | 43 |
| Só | 27 |
| Szakszerű takarmányozás | 94 |
| Szalonnakészítés | 81 |
| Száj- és körömfájás | 90 |
| Szárított lucerna | 112 |
| Szemes etetés | 38 |
| Szemes takarmányféleségek | 38 |
| Szemes takarmányféleségekről általában | 39 |
| Szérumos oltás | 88 |
| Szimultán-oltás | 88 |
| Szójabab | 42 |
| Szója liszt | 110 |
| Szopósmalacok takarmányozása | 52 |
| Szoptatós anyák takarmányozása | 51 |
| Takarmánycukor | 110 |
| Takarmánycukorrépa | 48 |
| Takarmány ízletessége | 30 |
| Takarmány keményítőértéke (zsírtermelő) és emészthető fehérje tartalma (hústermelő) | 23 |
| Takarmányliszt | 46 |
| Takarmányrépa | 32 |
| Takarmányok ásványi anyagainak fontosságáról | 26 |
| Takarmányok belértékének egymásközti összehasonlítása | 32 |
| Takarmányozási példatár használatához tanácsok és utasítások | 96 |
| Takarmányozási példatár | 96 |
| Talprongyosodás | 93 |
| Tej | 112 |
| Teljesérvényű termelőellátás | 31 |
| Tengeri | 39 |
| Tengeri moslék | 112 |
| Tenyészanyák nevelése | 11 |
| Tenyészkan nevelése | 13 |
| Tenyészsertések súlynövekedési követelménye | 13 |
| Tenyészsertések takarmányozása | 12 |
| Tenyészsertések táplálása, különféle fajú és korú sertések hízlalása | 49 |
| Tenyészsüldő nevelése | 12 |
| Tepertő | 44 |
| Termelőellátás | 33 |
| Termelő takarmányozás | 28 |
| Tök | 32 |
| Tökmag | 112 |
| Tökmagpogácsa | 43 |
| Tömény takarmányok | 23 |
| Töpörtyű | 112 |
| Töksertés | 57 |
| Trágya | 34 |
| Tuberculosis | 90 |
| Tüdőgyulladás | 91 |
| Uradalmi tenyészetek | 11 |
| Úsztató | 78 |
| Vágóhíd | 78 |
| Választási malacok tartása | 31 |
| Vályuk | 78 |
| Vemhes anyák takarmányozása és gondozása | 49 |
| Vemhesség időtartama | 13 |
| Vér | 44 |
| Véreshurka készítése | 85 |
| Vérliszt | 44 |
| Vírus | 88 |
| Vitaminok | 28 |
| Víz | 50 |
| Vizenyős termények táphatásának túlértékelése | 30 |
| Yorkshire sertés | 16 |
| Zab | 40 |
| Zsírolvasztás | 81 |
| Zsírtermelés | 26 |
| Zsugorodottság | 90 |