Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Családi életről - fiataloknak

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 93 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

- SZERETEM! MIT TEGYEK?! - tűnődik a fiú, a lány, ha szerelmes.
- Szeretem, mit tegyek?! - kérdezi a szülő, a pedagógus, ha a szerelmes fiatalt el akarja vezetni az érett szerelemig, és meg akarja... Tovább

Előszó

- SZERETEM! MIT TEGYEK?! - tűnődik a fiú, a lány, ha szerelmes.
- Szeretem, mit tegyek?! - kérdezi a szülő, a pedagógus, ha a szerelmes fiatalt el akarja vezetni az érett szerelemig, és meg akarja óvni a csalódásoktól. Ezt kérdeztük magunktól mi, demográfusok, jogászok, közgazdászok, orvosok, pedagógusok, pszichológusok, szociológusok, amikor a Magyar Pedagógiai Társaság Családi nevelési szakosztályában a családi életre nevelésről vitatkoztunk. Valamennyien szülők vagyunk, és a bölcsődétől az egyetemig gyerekekkel, fiatalokkal is foglalkozunk.
Abból indultunk ki, hogy minden fiú és lány boldogságra vágyik. Harmonikus, kiegyensúlyozott életre törekszik. Társat keres, akit szerethet, és aki viszont szereti; akivel biztonságban, otthonosan, jól érzi magát; akivel kölcsönösen érdeklődnek munkájuk, kedvteléseik, gondjaik, örömeik - egymás iránt. Olyan családot szeretne, amelyben a házassággal nem múlik el a szerelem, sőt, újabb tartalmakkal, közös élményekkel gazdagodik. Megértéssel és igényesen segítik egymás törekvéseit és közös terveik megvalósítását. Okosan megszervezik és arányosan megosztják a családi munkákat. Természetes, hogy együtt és egymásért dolgoznak. Mindenkinek van módja pihenni, kikapcsolódni, művelődni: nap-mint nap feltöltődni és erőt meríteni a másnapok küzdelmeihez. Olyan családot szeretne, ahol a szülők, nagyszülők és gyerekek szívesen vannak együtt, keresik egymás társaságát; ismerik és elfogadják a felnőttek és a gyerekek barátait; őszintén lehet egymással szót váltani; kerülik a veszekedést, a tartósan feszült, ellenséges légkort; képesek helyesbíteni a rossz szokásaikon. Olyan családra vágyik, amelyben örömmel lehet kezdeni minden új napot, és ahová örömmel lehet hazatérni.
Leírtuk tehát: ki-ki miről beszélgetne a hozzá közelálló fiúkkal és lányokkal, hogy időben és jól felkészüljenek a szerelemre, a családalapításra, a családi élet továbbvitelére, a mint szülők, okosan szeressék és jól neveljék a gyermekeiket. Nem tudtunk mindenkinek konkrét, azonnal megvalósítható receptet adni. Egyénenként, családonként eltérőek az igények, a körülmények, a lehetőségek. Teljességében ki sem alakult még az új, - mai fogalmaink szerint - korszerű család modellje. A párkapcsolat, a szerelem, a család kérdései rendkívül szerteágazóak. Nem vállalkozhattunk a teljességre. Arra törekedtünk inkább, hogy néhány gyakorlati tanácsot adjunk ahhoz, hogyan lehetne szebben, okosabban, kevesebb kapkodással, boldogabban élni.
Jeleztünk néhány problémát is: embert és családot pusztító felelőtlenséget, rossz szokásokat, káros szenvedélyeket. Utaltunk rá,hogyan lehet talpra állni annak, aki nem tudta elkerülni a buktatókat.
Könyvünket elsősorban fiataloknak ajánljuk. Reméljük, szeretettel, megértéssel fogadják. Vissza

Tartalom

Előszó3
Kósa Erzsébet: A család változása napjainkban5
Dr. Kovács András: A családtervezés, a nő-, anya- és családvédelem egyes érdései17
Dr. Kenéz Győzőné: A családellátási és háztartásgazdálkodási feladatokról25
Dr. Szél Éva: Ha kisgyermek, öreg, beteg van a családban...53
Fekete János: A családi élet buktatói - és az alkohol...69
Dr. Garai Mária: A jog: tilt és parancsol, de bennünket szolgál...79
Dr. Kulcsár Rózsa: Statisztikai adatok a családról és a népesség alakulásáról87
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Családi életről - fiataloknak Családi életről - fiataloknak Családi életről - fiataloknak

A borító enyhén elszíneződött.

Állapot:
980 Ft
490 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba
10-100% kedvezmény!