A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Különleges zöldség- és gyümölcsfélék vendéglátóipari felhasználása

Szerző
Grafikus
Lektor

Kiadó: Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 164 oldal
Sorozatcím: Szakmai Kiskönyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A magyar gasztronómiai élet - szakmánkat méltán szerető és tisztelő - művelői, újszerű, tartalmas szakirodalmi anyagot vehetnek a kezükbe.
Ez a könyv több év eredményes gyűjtőmunkáját, szakmai és... Tovább

Előszó

A magyar gasztronómiai élet - szakmánkat méltán szerető és tisztelő - művelői, újszerű, tartalmas szakirodalmi anyagot vehetnek a kezükbe.
Ez a könyv több év eredményes gyűjtőmunkáját, szakmai és mesterségbeli tapasztalatát gyűjti egybe.
A felületes szemlélő jogosan jegyezheti meg, miért van szükség ennyi egzotikum lexikális pontossággal történő bemutatására - hiszen hazánkban ritkán felhasznált forró égövi és mediterrán, bár gasztronómiailag értékes kultúrnövényekről van szó! Úgy gondolom, hogy a könyv áttanulmányozása során erre feleletet kapunk.
Korunk a technika valamennyi vívmányát felhasználva létrehozta a nemzetközi turizmust, az idegenforgalom soha nem látott kibontakozását.
A távolságok legyőzése bizonyos értelemben szükségesség teszi a fogyasztási szokásokat tükröző gasztronómiai térkép átrajzolását.
A különböző országok, földrészek árui már nemcsak helyhez kötött különlegességek, felhasználási területük kiszélesedett.A korszerű táplálkozástudomány az őt megillető helyre emelt sok-sok növényi anyagot, konyhai felhasználásul előmozdítja az egészséges életmód kialakítását. Vissza

Tartalom

Angol zeller
Habart tojás angol zellerrel14
Majonézes angol zeller14
Angol zeller rákkal töltve15
Párolt angol zeller15
Főzelék angol zellerből15
Angol zeller nyers salátaként15
Articsóka
Töltött articsóka19
Articsóka hollandi mártással19
Articsókakrém19
Articsókakrémmel töltött sonkatekercs19
Articsóka rákkal20
Articsókafőzelék20
Articsókatalp töltve20
Articsóka gombával töltve21
Articsóka Scarlan módra21
Broccoli
Tejsíznes broccolifőzelék24
Broccolikrémleves25
Spagetti broccolival25
Tojáslepény broccolival25
Broccoli ízesített vajjal26
Broccoli sajtmártással26
Pirított sonkás-broccoli27
Broccolikrém27
Cukkini (zucchini)
Cukkinikoktél30
Cukkinileves30
Cukkinisaláta31
Cukkini töltve31
Cukkinifőzelék31
Cukkini sajtmártással32
Édeskömény
Főzelék édesköményből36
Mártás édesköményből36
Saláta édesköményből36
Steak-édesköménnyel37
Grape-fruit édesköménnyel37
Kelbimbó
Fajdtyúk kelbimbóval40
Majonézes kelbimbósaláta40
Rakott kelbimbó41
Kelbimbó pirítva41
Töltött kelbimbó41
Paradicsomos kelbimbó42
Kelbimbópüré42
Kelbimbófőzelék42
Kelbimbó milánói módra43
Kínai kel
Kínai kel rokfortöntettel45
Kínai kel sütve46
Kínai kel szójamártással46
Kínai kel gombás rákkal töltve46
Főzelék kínai kelből47
Kínai kel lengyelesen47
Padlizsán = törökparadicsom
Tojáslepény padlizsánnal50
Provanszi törökparadicsom50
Oszmán fürjtekercs50
Balkán főzelék51
Törökparadicsom töltve51
Rakott padlizsán52
Törökparadicsomos joghurt52
Rátóti szárnyasragu53
Padlizsánkrémes szendvics53
Paszternák
Dorsch tárkonyos paszternákkal55
Paszternákpüré55
Paszternákropogós56
Paszternák rákkal56
Hideg töltött paszternák56
Patisszon
Patisszonkrémleves59
Lecsós patisszon60
Patisszon rántva60
Patisszon töltve60
Habart tojás patisszonnal61
Tejszínes-gombás patisszon61
Patisszon kapros-paprikás mártásban61
Rakott patisszon62
Patisszonfőzelék62
A patisszon egyéb felhasználásáról62
Póréhagyma
Párolt kecskebordák póréval66
Póréfőzelék66
Csőben sült póré67
Párolt póré67
Szója
Zöldséges szójacsíra71
Paradicsompaprika szójacsírával71
Tojáslepény szójacsírával72
Halquick (Halkwik)72
Borjúcsülök szójababsarjadékkal73
Sertésvese szójamártásban73
Spárga
Spárga helvéciai módra77
Spárgafánk78
Hoffman vesepecsenye78
Bevert tojás "St. Jacques"78
Spárga sonkában79
Szarvasgomba
Szarvasgomba champagnei-borban főzve83
Szarvasgomba olaszosan84
Ananász
Lazac távol-keleti módra88
Ananászkrém89
Ananászos gyöngytyúk89
Friss ananász dessertként90
Ananászos eperbólé90
Homard friss ananásszal és pisztáciával90
Ananászos mignon91
Avocado
Avocadokoktél94
Rumpsteak Erazmus módra94
Avocado fagylattal94
Avocadosaláta95
Avocado töltve95
Avocado rokfortsajt ízesítéssel95
Banán
Banán chips98
Banánturmix I.99
Banánturmix II.99
Cabeljau banánnal és naranccsal99
Banánmártás100
Csemege sertéskaraj főzelékbanánnal100
Grillezett gruyére100
Datolya
Párolt datolya104
Datolyás rétes104
Datolyakrémmel töltött körte105
Füge
Fügefőzelék108
Párolt füge108
Töltött füge108/
Fügeleves108
Fügekrém kehelyben109
Gesztenye
Mázos maróni112
Sült gesztenye112
Füj á le Beau-Rivage112
Gesztenyefelfújt113
Kocsonyázott jércemelltekercsek113
Gesztenyekrémleves114
Havasi gesztenyés palacsinta115
Vajas gesztenyés félholdak115
Gránátalma
Gránátalmás joghurt118
Gránátalmasajt118
Gránátalmabor118
Gránátalmaíz119
Cinci koktél119
Kiwi
Kiwifagylalt122
Kiwimártás122
Kiwis sonkatekercs123
Beef T-bone steaks kiwivel123
Gyümölcssaláta kiwivel124
Töltött őszibarack124
Kiwi-serleg124
Kókuszdió
Bora-Bora128
Kókuszdiós palacsinta128
Kókusztejleves128
Sanya kedvence129
Maláj rizs nyársonsülthöz129
Kókuszturmix130
Mangó
Túrókrém mangóízesítéssel134
Pulykamell mangóhasábokkal134
Poharas mangókrém134
Mangó sajtszeletekkel135
Naspolya
Naspolyamártás137
Naspolyás almahab138
Calson kehelye138
Naspolyaparfé138
Naspolyapuding139
Lasponyás fánk139
Olajbogyó
Rotbarsch zöld olajbogyóval142
Olajbogyó köretként143
Olajbogyó salátaként143
Báránybecsinált olívával143
Papaya
Papaya töltve145
Papayasaláta146
Papaya ardennes-i sonkával146
Papayaturmix146
Jegelt papaya, pezsgőben147
Papaya flambírozva147
Papaya sorbet147
Pisztácia
Kocsonyázott pisztáciás sonkahab149
Pisztáciás sütemény149
Pisztáciakrém150
Flamengó kehely150
Pisztáciás türfli151
Rebarbara
Tojáslepény rebarbarával153
Rebarbaramártás154
Rebarbarazselé154
Rebarbaratorta154
Rebarbaraleves (hideg)155
Zöldmandula
Az ételek alfabetikus jegyzéke159

Csányi József

Csányi József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Csányi József könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Különleges zöldség- és gyümölcsfélék vendéglátóipari felhasználása Különleges zöldség- és gyümölcsfélék vendéglátóipari felhasználása Különleges zöldség- és gyümölcsfélék vendéglátóipari felhasználása

A gerinc foltos.

Állapot:
1.860 Ft
1.300 ,-Ft 30
12 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Különleges zöldség- és gyümölcsfélék vendéglátóipari felhasználása Különleges zöldség- és gyümölcsfélék vendéglátóipari felhasználása Különleges zöldség- és gyümölcsfélék vendéglátóipari felhasználása

A gerinc vászonnal pótolt.

Állapot:
1.860 ,-Ft
17 pont kapható
Kosárba
konyv