1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Színes atlasz "Magyarország kultúrflórájá"-hoz (kísérőfüzet)

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Akadémiai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 39 oldal
Sorozatcím: Magyarország kultúrflórája
Kötetszám: 10
Nyelv: Magyar  
Méret: 32 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kísérőfüzet a védődoboz és a 180 db különálló színes tábla nélkül.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A "Magyarország Kultúrflórája" virágos növényeit tárgyaló kötet-sorozatát a kultúrnövények színes ábráit tartalmazó X. kötettel nyitjuk meg. A Színes Atlasz 180 táblán azoknak a kultúrnövényeknek... Tovább

Előszó

A "Magyarország Kultúrflórája" virágos növényeit tárgyaló kötet-sorozatát a kultúrnövények színes ábráit tartalmazó X. kötettel nyitjuk meg. A Színes Atlasz 180 táblán azoknak a kultúrnövényeknek jellemző képét és egyes részleteit mutatja be, amelyek a készülő Kultúrflóra I-IX. köteteiben kerülnek részletes feldolgozásra. A táblákon mintegy 220 növényfaj, alfaj, változat, és 210 fajta képe szerepel, összesen kb. 1300 részletrajzzal. Úgy gondoljuk, hogy ez olyan megoldás, amelyet a fejlettebb mezőgazdaságú államokban is alig találunk. Így remélhetjük, hogy ez a Színes Atlasz külföldön is érdeklődést kelt.
Az Atlasz ábrái Jávorka Sándor akadémikus irányításával és útmutatásával, Csapody Vera önálló művészi alkotásaiként kitűnő növényismerő szakértelmével párosult művészi hivatottsággal készültek. A lenyomatok eredeti akvarelljeit Csapody Vera - jórészt eredeti nagyságban - mind élő növényekről festette, és a megfelelő élő növényanyag megszerzésének nehéz és felelősségteljes feladatát is maga végezte. A növényeket egész sor intézmény és intézet bocsájtotta rendelkezésére. Készséges támogatásukért köszönet illeti mindegyiküket, úgyszintén az anyag összegyűjtésében és kritikai ellenőrzésében segítő kartársakat is.
Az Atlaszban ábrázolt növények részletes - a sorozatos mű célkitűzéseiben megállapított szempontok szerint kidolgozott - szakszöveganyagát a botanikus és mezőgazdasági szakemberke száz főt jóval meghaladó nagy munkaközössége készíti. Ez a feldolgozás az elkészülés sorrendjében füzetenként jelenik meg, és folyamatosan egészül ki kötetekké. Addig is az Atlaszhoz csatolt ábramagyarázat ismertetései (II. fejezet) tájékoztatnak az egyes fajokra vonatkozó leglényegesebb tudnivalókról. Vissza

Tartalom

Előszó (Jávorka Sándor - Máthé Imre)3
Priszter Szaniszló: Rendszertani áttekintés4
Jávorka Sándor - Máthé Imre - Priszter Szaniszló: Táblamagyarázat és ismertetés6
Priszter Szaniszló: Névmutató32
Latin nevek32
Családok32
Fajok és faj alatti kategóriák32
Magyar nevek34
Családok34
Fajok és faj alatti kategóriák34
180 színes tábla (Csapody Vera)37
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv