1.034.900

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A nagylengyeli olajmező hőskora

(1952. III. 1.-1955. IV. 1.)/Visszaemlékezés a nagylengyeli olajmező termelésbe állításának 40. évfordulóján

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Kőolaj- és Földgázbányászati Vállalat
Kiadás helye: Nagykanizsa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 63 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

E kötetben a Magyar Olajipari Múzeum , .Történeti Pályázat"-ára 1979-ben beérkezett és elbírált „Nagylengyel aranykora" című írást adjuk közre, lerövidítve, új címmel.
A szerző, Csath Béla... Tovább

Előszó

E kötetben a Magyar Olajipari Múzeum , .Történeti Pályázat"-ára 1979-ben beérkezett és elbírált „Nagylengyel aranykora" című írást adjuk közre, lerövidítve, új címmel.
A szerző, Csath Béla tevékeny alakítója, egyik vezető szakembere volt a nagylengyeli olajmező feltárásának az első években. Egyéniségéből adódóan a helyi kulturális és sportélet szervezője, lelkes szereplője is volt.
A szerző érdekes elbeszélő stílust választott, két minőségben is közreműködik. Ő az újságíróvá „avanzsált'' érdeklődő barát, aki időrendben igyekszik tudósítást adni a feltárás alatt lévő olajmező minden fontosabb eseményéről (történéseiről), de ő a sokat emlegetett Csath mérnök is. Erénye a műnek jónéhány korabeli fotó, melyek egyébként nem váltak volna közkinccsé.
Az írás kiadásának célja, hogy a nagylengyeli olajmező feltárásának 40 éves jubileumán emléket állítson a kezdeti időszak úttörőinek, akik - mai szemmel - szokatlanul nagy lelkesedéssel részesei voltak a föld mélyén megbúvó fekete arany megtalálásának.
A valós eseményeket a valódi szereplők jelenítik meg. A még élők büszkék lehetnek munkasikereikre, tartalmas hétköznapjaikra. Az elhunyt kiváló szakemberek emlékét övezze méltó tisztelet.
Hisszük, hogy a rövidítés, a mozgalmi és brosúra-szövegek kihagyása inkább javára vált a műnek.
Zalaegerszeg, 1991. augusztus.
Tóth János Vissza

Csath Béla

Csath Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Csath Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv