kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 415 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 18 cm |
ISBN: | |
Előszó | |
1. szekció | |
Gazdálkodás a kereskedelemben | |
Andicsné dr. Horváth Judit: Árverseny a ruházati kereskedelemben | 6 |
dr. Barancsi Éva: A kereskedlemi vállalatok készletgazdálkodásának néhány jellemzője | 10 |
dr. Barta Árpád: A stratégiai tervezés elmélete és gyakorlata a belkereskedelemben | 13 |
Dervarist Mónika: Az Amfora Kereskedelmi Vállalat készleteinek elemzése ABC-analizissel | 17 |
Filák Józsefné: Gazdálkodás és érdekeltség a Centrum Áruházaknál | 20 |
dr. Halla László: Gazdálkodási problémák az alkatrészkereskedelemben | 23 |
dr. Kiss László: Anarchia jelek a termékforgalmazásban (Az élelmiszer és vegyiáru kereskedelem tapasztalataiból) | 23 |
dr. Lengyel Attila: Az adóreform és az árak néhány összefüggése | 29 |
Penz András: Új üzemeltetési formák, látszat és valóság | 31 |
Sándorné dr. Szennyessy Judit: A vállalati piacképesség néhány kérdése | 36 |
Sókiné dr. Nagy Erzsébet: A gazdálkodás kritikus pontjai a termelőeszköz kereskedelmi vállalatoknál | 36 |
dr. Starcsevics Imre: Merre tartson az élelmiszerkereskedelem? (Lehetőségek és dilemmák a vállalati gazdálkodásban) | 42 |
Szabó Gusztáv: Készletelemzés számítógépes táblázatkezelő rendszerrel a Vénusz Ruházati Kereskedelmi Vállalatnál | 47 |
Szlancsik Pálné: Az új üzemeltetési formák működésének hatása a Békéscsaba és Vidéke Áfész gazdálkodására | 49 |
2. szekció | |
Gazdálkodás a vendéglátásban | |
Bence Gábor: A korszerű személyi és professzionális számítógépek alkalmazása a szerződéses és hagyományos vendéglátóipari ügyviteli rendszerben | 54 |
Csepeli Lajos: Az élőmunka hatékony felhasználásának lehetősége és utjai a vendéglátásban | 56 |
dr. Edvi József: A vállalati jövedelemszabályozás 1988. évi változásának főbb elvei | 58 |
dr. Herner Ernő: Az adóreformból következő kereskedelmi vállalati feladatok | 60 |
dr. Horváth Ákos: A szállodaipar várható helyzete a következő években | 62 |
dr. Keresztúri Ferenc: A vendéglátóipari üzletprofilok és üzlettípusok osztálybasorolási szinvonala ellenőrzésének tesztrendszerű kidolgozása | 65 |
Simon Andrásné dr.: A szerződéses vendéglátó üzletek irányitásának és vezetésének problémái | 67 |
Szemrédi József: Hungária Szálloda és Étterem Vállalat külföldi vállalkozásai | 69 |
3. szekció | |
Idegenforgalom | |
dr. Csizmadia László: A falusi turizmus | 74 |
Csók Csaba: Az idegenforgalmi tudományos munka és képzés nemzetközi áttekintése | 78 |
dr. Gellai Imre: A gyógy-idegenforgalom helyzete és aktuális problémái | 80 |
dr. Jenkei László: Az idegenforgalmi hivatalok problémái | 83 |
dr. Matern Margit: Stratégiai döntések előkészítésének módszerei az idegenforgalomban | 84 |
dr. Menyhárt Ádám: A kempingturizmus szerepe idegenforgalmunkban | 87 |
Menráth István: A szociálturisztika választási lehetőségei | 88 |
Mundroczó Györgyné dr.: A magyarországi aktív idegenforgalom fejlődési tendenciái, különös tekintettel a tőkés relációra | 89 |
dr. Sándor Imre: Magyarország image-nak alakulása a minőségi turizmusban résztvevő vendégek véleményének tükrében | 91 |
Sárdi Gyula: Az ifjúsági turizmus időszerü problémái | 96 |
4. szekció | |
Marketing | |
Ausch Béla: A "Mamma" hálózat piaci létjogosultsága, fejlesztésének távlatai (a Szivárvány Kereskedelmi Vállalat tapasztalatai alapján) | 100 |
Bauer András: A marketing információrendszer fejlődése | 103 |
Bérczi Béláné: A Német Szövetségi Köztársaságban tett tanulmányút tapasztalatainak adaptációs lehetőségei | 105 |
Botta Melinda-Ligeti Mária-dr. Czékényi Csaba: Döntéselőkészítés rangsorolásos módszerrel | 107 |
dr. Csepregi Miklós: "Reklám az emberért" | 110 |
Hamburger Béla: A reklám dísz- és diszfunkciói | 114 |
Havasi Raymond: Az OFOTÉRT új, középtávú reklámstratégiája | 118 |
dr. Kandikó József: Verseny és együttműködés a reklámban | 120 |
dr. Lengyel Emőke: Komplett konyhe - komplett piackutatás | 123 |
Neményiné dr. Gyarmathy Margit: A divatnak is szüksége van marketingre | 125 |
dr. Sivó Gábor: A TEK tevékenység továbbfejlesztésének lehetőségei az ipari-kereskedelmi együttműködések területén | 128 |
Steiner Oszkárné dr.: A marketing alkalmazásának szükségessége és akadályai az élelmiszergazdaságban | 131 |
dr. Szabó László: A kiskereskedelmi piackutatás problematikája | 134 |
5. szekció | |
Üzemszervezés a kereskedelemben | |
Cseh Erzsébet: Számítógépes adatfeldolgozás problémái a nagykereskedelmi vállalatoknál | 138 |
dr. Egri Tamás: Nagyvárosok agglomerációs körzeteinek értékesitési megoldásai, problémái | 140 |
dr. Gál József: A fővárosi kereskedelem helyzete, az időszerű fejlesztési feladatok | 143 |
Gyurkó Lajosné dr.: A kereskedelmi üzemszervezés aktuális feladatai | 144 |
Horváth Jenő: A számitástechnika és a személyi számitógép helye, szerepe társadalmunkban, ezen belül a kiskereskedelemben | 148 |
dr. Kincs István: Vagyonbiztonság a kiskereskedelemben | 150 |
Ligeti Mária-dr. Czétényi Csaba: Operációkutatási módszerek felhasználása gazdasági döntések előkészitésében, személyi számitógépes realizációk | 153 |
dr. Pásztor György: Motiváció és magatartás a kereskedelmi szervezetek vezetésében | 156 |
dr. Rajnai Rudolf: Az emberi tényező szerepe a kereskedelmi vállalatok szervező munkájában | 159 |
dr. Selmeci Lajos: Kiskereskedlemi hálózat regionális fejlesztése. Vonzás szerepe a hálózat elhelyezésénél | 162 |
Tomcsányi István: Az élelmiszerek áruutánpótlásának kritikus elemei | 165 |
6. szekció | |
Szervezési és technológiai kérdések a vendéglátásban | |
Endrődy Gábor: Különleges rendezvények szervezése | 170 |
dr. Ferenci György: A gyermekétkeztetés egyes táplálkozás-élettani és szervezési megoldásai | 173 |
Haris György: A létszám, a hatékonyság és munka kérdései egy osztrák magánszállodában | 178 |
dr. Ináncsy Miklós: A budapesti Húskereskedelmi Közös Vállalat szerepe a fővárosi vendéglátás ellátásában | 179 |
dr. Martos György: Műemlékek vendéglátóipari hasznositásának lehetőségei | 182 |
Mohácsi Ferenc: Szerkezetátalakitás a vendéglátás üzelethálózatában | 187 |
Nagy László: Villamos üzemi nagykonyhai sütő-főző készülékek vizsgálata a célszerű teljesítménygazdálkodás tükrében | 195 |
dr. Rigó János: A hazai kórházi élelmezési üzemek fejlődése az elmúlt 10 év során | 198 |
dr. Sajó János: A szervezetfejlesztés szerepe a vállalati gyakorlatban | 203 |
dr. Sass Veronika. A vendéglátó vállalatok irányitási rendszere | 208 |
Somogyi Jenő: Szállodaiparunk nemzetközi kapcsolatairól | 212 |
Szikoráné Ladoméry Cecilia: A kórházi élelmezési üzemek energia felhasználására ható speciális tényezők | 217 |
dr. Szűts Tivadar: Az ételkészités energiaigényét befolyásoló tényezők hatásintenzitása | 220 |
Tárnoki László: Az újszerű hálózati bérezési rendszer a Taverna Belvárosi Szálloda és Vendéglátó Vállalatnál | 223 |
7. szekció | |
Áru és minőség | |
dr. Buzás Gizella: Élelmiszerfogyasztás és az áruválaszték összefüggése | 230 |
dr. Dömölki Ferencné: Az élelmiszer áruismeret szerepe a kereskedelmi minőségellenőrzésben | 232 |
dr. Geri István: Számítógéppel támogatott minőségelemzés | 235 |
dr. Huszay Gábor-dr. Horvay Anna: Az árutest, mint a fogyasztói tájékoztatás fontos eszköze | 237 |
dr. Kerekes Sándor: Minőségvizsgálatok - minőségpolitikai döntések | 240 |
Kulifai József: Az áruösszehasonlitások módszertani problémái a pezsgők minősitése példáján | 242 |
Medvéné dr. Szabad Katalin: Az árunyilvántartás jelenlegi helyzete hazánkban | 244 |
dr. Mócsy Ferenc-Polgárné Májer Ildikó: Áruminőség, minőségvédelem, áruismeret a kereskedelemben | 247 |
dr. Róth András: A minőség fejlesztése a felhasználók igényei alapján | 251 |
dr. Simon Pál: Ipari termékek minőségösszehasonlitó vizsgálatai | 254 |
8. szekció | |
Táplálkozástudomány | |
dr. Borszéki Béla: Az ásványvizek biológiai értéke, különös tekintettel a nyomelemekre | 264 |
dr. Hajdú István: Néhány gondolat az alkoholfogyasztásról | 266 |
dr. Kádas Lajos: Közétkeztetés-ételminőség | 268 |
dr. Lindner Károly: Információval az étlapokon a helyes táplálkozás és a diéta biztositására | 271 |
Nagy Lászlóné dr.: A serdülők mikroelem fogyasztásának értékelése, összehasonlitó elemzése | 274 |
dr. Német Miklós-Tóth Ildikó: A kimélő étkeztetés helyzete és a jövő feladatai, különös tekintettel a szolnoki tapasztalatokra | 278 |
dr. Novotny Tibor: Az élelmiszerkereskedelme és a vendéglátás időszerű élelmezés-egészségügyi kérdései | 283 |
Sándor Dánes: Melegszendvicsre és salátára alapozott ételbár választék kialakitásának lehetőségei | 286 |
dr. Zajkás Gábor: Az étrendi kezelésről | 288 |
9. szekció | |
A gazdaság tulajdonviszonyai és emberi tényezői | |
Gayerhosz István: A fogyasztói érdekvédelem helyzete, szerepe a vendéglátásban a jelenlegi gazdasági viszonyok között | 294 |
Grosser János: A szakszervezetek helye, szerepe az új gazdasági környezetben | 297 |
Horn Miklós: Gondolatok a szocializmus tulajdonviszonyairól. (Tézisek és hipotézisek a szocialista tipusú tulajdonviszonyok jellemzőiről és fejlődési tendenciáiról) | 298 |
Jenei Györgyné dr.: Gondolatok a gazdaságpolitika és a társadalompolitika összefüggéséről | 302 |
Kardos Jánosné dr.: Kereskedői erkölcs - fogyasztói erkölcs | 305 |
dr. Nagy Rózsa: Gondolatok a szocialista tulajdon és elsajátitási viszonyok területi értelmezéséhez | 307 |
dr. Orosdy Béla: Gondolatok a kereskedelem történelmi kategóriájáról | 309 |
Sándorné dr. Horváth Erika: A szociálpolitika és vállalati összefüggései | 314 |
dr. Sebők Éva: A szerződéses üzemeltetés néhány sajátossága és ellentmondása | 316 |
10. szekció | |
Szakképzés | |
dr. Asbóth Artúr: A Belkereskedelmi Továbbképző Intézet és a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola együttműködése a képzésben és a továbbképzésben | 322 |
dr. Bellér Endre: A MKKE-n folyó tanárképzés fejlesztésének néhány pedagógiai problémája | 324 |
dr. Bata Imréné: A lélektan tanitásának szerepe a hallgatók általános és szakmai műveltségének, kultúrájának emelésében | 327 |
dr. Csillag Zsuzsa: Emberi tényező - szakképzés | 329 |
dr. Csizmadia László: Az idegenforgalmi szakképzés helyzete a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán | 332 |
dr. Czétényi Csaba-Ligeti Mária: Személyi számítógépek a matematika oktatásában | 335 |
dr. Erőry István: A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola hallgatóinak fizikai teljesitőképességéről | 339 |
Glatz Tamás-Pintér Éva-Rákoczi Piroska-Szerb Gábor: Szakmai elvárások a felsőfokú idegenforgalmi szakképzésben | 341 |
Gyarmathiné dr. Tamás Anna-dr. Kovács Katalin: A megváltozott gazdasági és társadalmi körülmények hatása a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola áruismereti oktatására | 344 |
Gyöngyössy Istvánné dr.: Adalékok a felsőfokú kereskedelmi szakoktatás történetéhez Magyarországon | 347 |
dr. Havasy György-dr. Rácz Albertné: Egyes informatikai eszközök (személyi számitógép, video, audiovizuális eszközök) felhasználása a főiskolai oktatásban és perspektivái | 350 |
Horn Miklós: A kereskedelmi szakképzés közgazdasági tartalma | 356 |
Kaszás Kálmán: Szakképzés a CENTRUM áruházaknál | 359 |
Nagy Zsolt: A tanárképzés hasznosithatósága | 363 |
dr. Pásztor György: Vállalkozási gyakorlat - új elemek a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola képzésében | 367 |
Sattler Katalin: Személyiségformáló gyakorlatok a gazdasági szaktanárképzésben | 371 |
Werner Györgyné dr.: Háztartás-fogyasztás-kereskedelem-oktatás | 373 |
Zsolnay Gábor: A tanitás-tanulás folyamatának módszertani kérdései a középfokú vendéglátóipari szakképzésben | 376 |
11. szekció | |
Az idegen nyelv oktatása a szakképzésben | |
Gyöngyössy Istvánné dr.: Gondolatok az irásbeliség "rehabilitálása" ügyében | 384 |
dr. Hidasi Judit: A nemzetközi gazdasági tárgyalások nyelvi vonatkozásai | 387 |
dr. Magyar Miklós: Gondolatok az idegen nyelvek oktatásáról az MKKE képzéskorszerűsitése kapcsán | 388 |
Mekis Zsuzsanna: Az általános nyelvi elemek szerepe a szaknyelvoktatás megalapozásában | 390 |
Nemes Zsuzsa: Szaknyelv, beszélt nyelv, motiváció | 392 |
dr. Pongrácz Judit. Szóváltástól a tárgyalásig | 395 |
dr. Radványi Tamás: Vizsgák és tudásszintmérés nyelvoktatásunk gyakorlatában | 399 |
dr. Surányi Lajosné: Csoportmunka és pármunka a nyelvórán. Nyelvi játékok | 402 |
Szitnyainé Gottlieb Éva: Pszicholingvisztikai problémák a nyelvoktatásban | 404 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.