1.034.684

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pécsi Sándor (dedikált példány)

Szerző
Róla szól
Fotózta
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 118 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Cserje Zsuzsa szerző által dedikált példány. A könyv fekete-fehér fotókkal illusztrált.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"1972 őszén, pontosabban november 4-én, egy borús reggelen kedves foteljében üldögélve, orráról félig lecsúszott szemüveggel, a Falstaff gyűrött, agyontanult szereppéldányával... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"1972 őszén, pontosabban november 4-én, egy borús reggelen kedves foteljében üldögélve, orráról félig lecsúszott szemüveggel, a Falstaff gyűrött, agyontanult szereppéldányával kezében érte a halál. A windsori nagy mókamester szerepére készülvén váratlanul, lelki és fizikai erejének teljében, ötvenévesen állította meg szívét egy vérrög. Pedig az utolsó napokban nagyszerű kondícióban volt. Ként nappal azelőtt este látta Brook híres Szentivánéji álom előadását a Vígszínházban, s másnap a próbákon azzal akarta elbűvölni kollégáit, hogy kézen járt a színpadon. Elragadta a Brook-színészek akrobatikus ügyessége, s mutatta, bizonyította, lábaival a levegőben kalimpálva, hogy lenne ő még ötvenévesen is olyan Zuboly, mint ifjú, angol kollégája. Ez a kézenállás árthatott meg neki (hiszen lábaiban már többször volt trombózis), s most a vérrög talán a hirtelen mozdulat miatt elszabadult.
A Hattyú előadása aznap este elmaradt. A Madách Színház Lenin körúti épületére fekete gyászlobogó került, félbemaradtak a Falstaff próbái. És kegyeletképpen le is mondtak a bemutatóról.
A Nemzetiben aznap este a Rosenkrantz és Guildenstern című színművet játszották. Kálmán György a Színészkirály szerepében azt mondta a halálról: "Egy ember, aki nem jelenik meg többé a színen - ennyi az egész." Ez az egyszerű mondat hirtelen mélyebb értelmet kapott, összesűrűsödött a levegő, Sinkovits Imre szeme könnyes lett, Kálmán saját mondatát visszahallva megdermedt.
Nemcsak a színházakban a kollégák, a rokonok és az ismerősök, de egy egész ország gyászolta Pécsi Sándort." Vissza

Cserje Zsuzsa

Cserje Zsuzsa műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Cserje Zsuzsa könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv