| Kiadó: | Márton Áron Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 96 oldal |
| Sorozatcím: | Cserkészvezetők kiskönyvtára |
| Kötetszám: | 7 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 16 cm x 11 cm |
| ISBN: | 963-7947-20-5 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Székely asztali áldás | 11 |
| Étkezés előtti és utáni ima | 12 |
| Előszó | 13 |
| Bevezető | 21 |
| Alapismeretek | 23 |
| Rántás | 23 |
| Habarás | 23 |
| Párolás (dinsztelés) | 23 |
| Ízesítés | 24 |
| Levesek | 25 |
| Burgonyaleves | 25 |
| Zöldbableves | 25 |
| Rizsleves | 25 |
| Zöldségleves | 26 |
| Zöldborsóleves | 26 |
| Száraz (sárga) borsóleves | 26 |
| Karalábéleves | 27 |
| Szárazbableves | 27 |
| Paradicsomleves | 28 |
| Tarhonyaleves | 28 |
| Marhahúsleves | 28 |
| Főzelékek | 30 |
| Szárazbabfőzelék | 30 |
| Szárazborsófőzelék | 30 |
| Burgonyafőzelék | 30 |
| Karalábéfőzelék | 31 |
| Kelkáposztafőzelék (burgonyával) | 31 |
| Zöldbabfőzelék | 31 |
| Paprikás krumpli | 31 |
| Sárgarépafőzelék | 32 |
| Paradicsomos burgonya | 32 |
| Zöldborsófőzelék | 33 |
| Körítések, mártások, lecsó | 34 |
| Rizs | 34 |
| Burgonyakörítés | 34 |
| Hagymamártás | 34 |
| Kapormártás | 34 |
| Paradicsommártás | 35 |
| Sóskamártás | 35 |
| Párolt káposzta | 35 |
| Lecsó | 36 |
| Tojásos ételek | 37 |
| Keménytojás | 37 |
| Lágytojás | 37 |
| Tojásrántotta | 37 |
| Tojáspörkölt | 38 |
| Húsok, hússal készülő ételek | 39 |
| Egybensült húsok | 39 |
| Szeletelt sültek | 39 |
| Pörkölt (bármely húsból) | 40 |
| Gulyás | 40 |
| Székelygulyás | 41 |
| Rizses hús | 41 |
| Lucskos káposzta | 41 |
| Vagdalthús (fasírozott) | 42 |
| Rántott hús | 42 |
| Zsiványpecsenye | 43 |
| Paprikás szelet | 43 |
| Tésztafélék | 45 |
| A tészta kifőzése | 45 |
| Túrós tészta | 45 |
| Mákos tészta | 46 |
| Lekváros tészta | 46 |
| Burgonyás tészta | 46 |
| Káposztás tészta | 46 |
| Sajtos tészta (makaróni vagy spagetti) | 47 |
| Lekváros (szilvás) gombóc | 47 |
| Tejberizs | 47 |
| Tejbedara | 48 |
| Palacsinta | 48 |
| Bundás kenyér | 49 |
| Pirított kenyér | 49 |
| Szójából készíthető ételek | 50 |
| Szójapörkölt | 50 |
| Szójagulyás | 50 |
| Szójavagdalt | 50 |
| Saláták | 52 |
| Saláták | 52 |
| Reggeli, tízórai, uzsonna | 54 |
| Tea | 54 |
| Tej | 54 |
| Kakaó | 54 |
| Kávé, tejeskávé | 55 |
| Kenyérhezvalók (tízórai vagy uzsonna) | 55 |
| A főszakács jótanácsai | 57 |
| A tábori konyha | 60 |
| A tábori konyha felépítése | 60 |
| A tűzhelyek fajtái | 60 |
| Konyhai építmények | 63 |
| A tüzelés | 65 |
| A tábori konyha működtetése | 77 |
| Az élelem beszerzése | 77 |
| Az élelmiszerek tárolása | 78 |
| Adagolás | 79 |
| A mosogatás | 80 |
| Szemételhelyezés | 81 |
| Minta étrendek | 82 |
| Táborok élelmezése | 82 |
| Vízi táborok élelmezése | 82 |
| Téli táborok élelmezése | 83 |
| Portyák élelmezése | 83 |
| Tábori étrend | 84 |
| Vízi tábori étrend | 88 |
| Téli tábori étrend | 90 |
| Portya étrend | 92 |
| Konyhai felszerelések | 93 |
| Forrásmunkák | 94 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.