1.034.832

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Széchenyi napjai

Gróf Széchenyi István élete és életműve időrendben

Szerkesztő
Róla szól

Kiadó: Rózsavölgyi és Társa
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 190 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Athenaeum nyomda nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Széchenyi-esztendő után, amikor a cikkeknek, tanulmányoknak és könyveknek válóban tiszteletreméltó tömege foglalkozott a Legnagyobb Magyar alakjával és történeti szerepével, önkéntelenül... Tovább

Előszó

A Széchenyi-esztendő után, amikor a cikkeknek, tanulmányoknak és könyveknek válóban tiszteletreméltó tömege foglalkozott a Legnagyobb Magyar alakjával és történeti szerepével, önkéntelenül felvetődik az a kérdés: van-e még szükség egy új Széchenyi-kötetre s lehet-e egyáltalában Széchenyiről még újat mondani? Mindkét kérdésre igennel kell válaszolnunk. Széchenyi neve nemcsak a magyar politikai mult egyik nagy értékét, hanem a magyar haladás és fellendülés egyik legszebb és legtermékenyebb korszakát is jelenti. Nevének hallatára felelevenedik előttünk az az emberöltő, mely a magyar irodalom, művészet, politika és technika terén még ma is a kivételes magyar tehetségeknek addig el sem képzelt gazdagságával kápráztatja el szemünket Legnagyobb részük hivatott vezér volt, de valamenynyien vállalták azt a munkát mely Széchenyi szellemében és jórészt irányítása mellett a magyar parlag megmunkálására irányult. Vissza

Fülszöveg

Amióta Széchenyi István Naplói, ez a közel öt évtizedet felölető hatalmas vallomásanyag is megközelíthető, az úgynevezett Széchenyi-komplexum csal látszólag lett világosabb - a valóságban még kuszáltabbá, még áttekinthetetlenebbé vált.
A napi munkától elfáradt ember, aki szívesen fürdenék meg a múlt acélozó vizeiben, megdöbbenve áll meg széchenyi írásainak óceánja előtt. A Naplók hat kötete valamennyi nagy nyolcadrét alakban meghaladja a 700-700 lapot, természetesen terjedelme miatt ma kevés vonzerővel bír a rohanó élet ember előtt. Más művei, számuk meghaladja a huszat, részint hasonló okból, részint hozzáférhetetlenségük miatt, szinté rejtve maradtak nagyközönségünk előtt.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv