Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Varrott keménykötés |
Oldalszám: | 107 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-230-434-9 |
Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér ábrával. |
Előszó | 7 |
A pecsenyecsirke- és az étkezésitojás-termelés alakulása és fejlesztési célkitűzései | 11 |
A csirkehús- és az étkezésitojás-termelés népgazdasági jelentősége | 11 |
A fogyasztás alakulása és tendenciái | 14 |
Az export jelentősége és távlati fejlesztésének lehetőségei | 14 |
Az ágazat helyzete és fejlődése | 1ö |
Tojótyúkállomány | 19 |
Pecsenyecsirke-termelés | 20 |
Fajták, illetve hibridek | 21 |
Állategészségügy | 22 |
Tartástechnológia | 23 |
Takarmányellátás | 25 |
Árusértékesítés - forgalmazás | 25 |
Feldolgozás | 26 |
A gazdasági hatékonyság alakulása | 26 |
Nemzetközi tapasztalatok | 30 |
A termelési rendszerek kialakulása | 34 |
Pecsenyecsirke- és étkezésitojás-termelő módszerek | 36 |
A Hunniahibrid Pecsenyecsirke-termelési Rendszer | 36 |
A Bábolnai Pecsenyecsirke- és Étkezésitojás-termelési Rendszer | 44 |
A Bólyi Étkezésitojás-termelési Rendszer | 48 |
A termelési rendszerek működése és fejlődése | 60 |
A termelőkapacitás és kihasználása | 60 |
A termelési rendszerek részesedése az országos termelésből | 68 |
A termelés koncentráltsága | 69 |
A termelés területi elhelyezkedése és területi koncentrációja | 71 |
A termelés színvonala, hatékonysága és jövedelmezősége | 74 |
A pecsenyecsirke-termelés főbb jellemzői | 74 |
Az étkezésitojás-termelés főbb jellemzői a bólyi rendszerben | 78 |
A termelési költség és a jövedelem alakulása | 79 |
A fejlesztés lehetőségei | 82 |
A rendszerek képviselőinek kiegészítései | 87 |
Hunniahibrid Brolitermelési Rendszer | 89 |
Bábolnai Iparszerű Baromfihús- és Tojástermelési Rendszer | 95 |
Bólyi Étkezési Tojástermelési Rendszer | 103 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.