1.034.668

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vas megye idegenforgalmi értékei (dedikált példány)

Szerző
Lektor
Fotózta

Kiadó: Express Utazási és Szálloda Rt.
Kiadás helye: Szombathely
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Csiszár Károly szerző által dedikált példány. Fekete-fehér fotókkal és egy kivehető térképmelléklettel illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó


Előszó
Vas megye „tenyérnyi", de nekünk drága hely a magyar glóbuson. Változatos arculatú, szép tájak, a kanyargó Rába füzeseivel, a Ság-hegy költó énekelte fenségével, szelíd hajlatú... Tovább

Előszó


Előszó
Vas megye „tenyérnyi", de nekünk drága hely a magyar glóbuson. Változatos arculatú, szép tájak, a kanyargó Rába füzeseivel, a Ság-hegy költó énekelte fenségével, szelíd hajlatú kaszálóival, az írottkó kékelló csúcsával, az Őrség mérgeszöld fenyveseivel, régi korok emlékeit órzó templomaival, kastélyaival nekünk szűkebb hazánk, pátriánk.
Mennyi nemzedék verejtéke csurgott földjére, hány generáció itt hullajtott vére folyt, hogy otthonunk lehessen. A történelem hány derűs és sötét lapját eleveníti meg e táj. Mennyit mondhatna, ha tudna szólni az Őrség és a gyepűk órtállójának éberségéről, a jáki templom kócsipkéit kiformáló építőmesterek formaszeretetéről, a csatába induló férfiakról, Jurisich kőszegi polgárairól, Béri Balogh Ádám kurucairól, 1848 vasi nemzetőr zászlóaljáról és a többiekről?
A történelem eleven tanúja volt és maradt e táj, melynek emlékeit híven őrizzük, hogy az utókor példát és erőt merítsen a jelen és a jövő küzdelmeihez. A múlt ismerete nélkül nem lehetünk a jelen és a jövő biztos formálói.
Napjainkban megnőtt az idegenforgalom, ami világjelenség lett. Milliók indulnak útra, hogy közeli-távoli tájakat, megyéket keressenek föl, hogy megismerjék egy ország, egy nép életét, kultúráját.
írásommal a vasi földet és annak értékeit kívánom bemutatni nemcsak az itt élőknek, hanem a messziről jötteknek is. Vissza

Tartalom


Tartalom
Előszó 3
Megyénk földrajza, története 5
Tájvédelmi körzetek, arborétumok, üdülőkörzetek 9
Megyénk építészeti emlékei 16
Idegenforgalmi értékeink 19
Vas megye tájegységi képe 64
Gyakorlati tudnivalók: 70
- ajánlott útvonalak,
- szállás, étkezési lehetőségek,
- múzeumok nyitvatartása
Névmutató 73
Német nyelvű összefoglaló 75

Csiszár Károly

Csiszár Károly műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Csiszár Károly könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv