1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Konyhaművészet 2001/1-6.

Gasztronómiai Magazin - XI. évfolyam 1-6. szám

Szerző
Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Gasteria Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 292 oldal
Sorozatcím: Konyhaművészet
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1. SZÁM
Torma? Torma!
Delikátesz: a torma-chips
Mitől szép a bor-konyha?
Borra komponált ételek
Fűszerek, fűszernövények
Távoli tájak különös ízei
Hétköznapok, koktélok, édességek
A Hunguest Hotels Gasztrokupája Siófokon
Ódon szakácskönyvek
Ilyeneket ettek másfél évszázaddal ezelőtt
Előleg a nyárra
Vidám színek a tálon
Közép-amerikai reggeli
Kukoricalepény nélkül ne is kezdd el...
Egy jó hely a városban
Úgy hívják: Lou Lou
Hústalan ételek mindenki kedvére
A vegetáriusoké is kerek világ
Mesterfogásokra tanít: László György
Lazacfilé, zöldségterrine, mogyoró-mousse
Zarzuela: a tenger dala
Hányféle módon süti Jósé a halat?
Spanyol ízek tizenhatszor
Salátától sangríáig
Borban az igazság
Figula Mihály, a 2000. év borásza válaszol
Hírek a gasztronómia világából
Bornapló, tesztelés, kóstolás
Tanuljunk kóstolni - szaglással (is)
2. SZÁM
Delikátesz
Csupa-csupa túró
Mitől szép?
Hamvas Béla és a Fortuna csapat - a halakról
Hotel Répce, Bükfürdő
Mindenki teszi a dolgát...
A kapor
Étvágy- és szerelemgerjesztő
Mediterrán hangulatban
Bresaola, köményes spagetti és társaik
A titokzatos kaviár
Orsovai, beluga, ossetrina, mallosol
Azt beszélik a városban
Trattoria Toscana
Hústalan oldalak
A mángoldtól a gombáig
Mesterfogások
Szűcs Árpád csokikölteménye
A koktélok világából
Lajsz András, koktélnagykövet
Tizennyolcszor
Szerb ízek
Ódon szakácskönyvek
Emma asszony reczipéiből
„Szeretem a változatosságot"
Beszélgetés ételekről - Kokóval
Hírek a gasztronómia világából
Bornapló, kóstolás
Berlini levél és kalandozások Franciaországban
3. SZÁM
Koriander
Hurkába vagy currybe egyaránt jó
Lángoló ajkak fűszere
A titkos tabasco dosszié
Piknik egy nyári estén
Próbálta már az uborkát eperrel - salátaként?
Fiatal szakácsok sikere Innsbruckban
Csibék - kötelezők és szabadon választottak
Csupa zeller
Gumója, szára, mindene
A koktélok világából
...és a szerelmi bájital
Ha tűz a nap
Mindenhez gyümölcs is járul
Gasztronómiai kaland
Vacsora Toszkánában
Főszerepben a kecskesajt
...továbbá zöldfélék, virágok
Halak, a gasztronómia csodái
Ton, kardhal - pácolva, rostélyon
Tizenötször
Görög ízek
Mesterfogások Cseh Jánostól
Grillezett lazac-steak
Ódon szakácskönyvek
A "Divat Újság" főzőkönyve, 1908
Hírek a gasztronómia világából
Versenyek, fesztiválok és egy hozzászólás
Bornapló, kóstolás
Események Szekszárdon, Svájcban...
4. SZÁM
Faszerek, fűszernövények
Citromfű - melissa officinalis
Az Apicius kínálja
Híven az ókori mesterhez
A koktélok világából
Hosszan vagy töményebben
Csupa szárnyas
Pulykacomb, libamell
Mesterfogások
Buday Péter mesterszakács
Á la carte
a Bourbon Gardenban
Könnyed finomságok
Konyakos zöldséglevessel indul...
Gasztronómiai kalandozások
Görög ízek (az) Atlantiszból
Halak, a gasztronómia csodái
A nagy és még nagyobb laposhalak
Hústalan oldalak
A megszokott dolgok már nem izgalmasak
Ódon szakácskönyvekből
Egy korai egészségőr
Tizenhatszor
Latin-amerikai ízek
Selmeczi Tibor a főzésről és balsikerekről
Számomra minden főzés csata vagy költészet
Hírek a gasztronómia világából
Gödöllői barokk; Sajtok könyve; szakmai versenyek
Bornapló, kóstolás
Sommelier bajnokság, Burgundia bemutatkozik
5. SZÁM
Fűszerek, fűszernövények
Távol-kelet sárga kincse: a sáfrány
Gasztronómiai kalandozások
Káposzta szimfónia
Asztali divatok
Barokk és rokokó: a vendéglő születése
Apicius kínálja
Varázslatos őszi fogások
A koktélok világa
Csupa izgalom és izgatás
Delikátesz
Csupa sütőtök
Hispánia gyöngyei
Mi minden van a paellában
Á la carte
Kincskereső
Illatos, édes szirmok a tálon
Virágom, virágom...
Isztriai kóstoló
Balzsam a léleknek
Mesterfogások
Egy mágus a hidegkonyhából
Halak, a gasztronómia csodái
Szörnyek? Ördöghal és farkashal
Osztrák ízek tizenötször
Vorarlberg bemutatkozik
Ódon szakácskönyvek...
Vízvári Mariska válogatása
Hírek a gasztronómia világából
Libaparádé, vadételek, továbbá új könyvek
Bornapló; Bortudományok
A Rhone völgyének borai
6. SZÁM
Ódon receptek
Karácsonyi estebéd, anno 1910
Várva várt ünnepek
Körkép az országból
Halfantázia
A halbelsőségekből alkotott finomságok
Gasztronómiai kalandozások
Ezúttal spanyol módra
A teremtés csodái
Két szent karácsonyra: Szent Jakab-kagyló, Szent Péter-hal
Fűszerek, fűszernövények
Gyömbér - édes és sós ételekbe
Lengyel karácsony
„E napon senkinek sem szabad éheznie"
Angyali csemegék
Ünnepi édességek, vegyes ízelítők
Hústalan oldalak
Közel- és Távol-Kelet
És Ön mit eszik karácsonykor?
Körkérdés ínyencekhez és ínyes mesterekhez
Ünnepi keverékek
Alkoholos koktélok és longdrinkek
Hírességek híres receptjei
Tizenötször
Asztali szokások a reformkorban
Mitől érezte jól magát a XIX. századi polgár?
Hírek a gasztronómia világából
Ünnepi készülődés, születésnap és új könyvek...
Boros oldalak, kóstolgató
Milyen lehet az édes? Mikor igazi a champagne?
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Konyhaművészet 2001/1-6. Konyhaművészet 2001/1-6. Konyhaművészet 2001/1-6. Konyhaművészet 2001/1-6.

Néhány kötete gerince kopott.

Állapot:
4.300 Ft
2.150 ,-Ft 50
11 pont kapható
Kosárba
konyv