1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szárnyas ételek

Szerző
Lektor
Fotózta

Kiadó: Timp Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím: Megőrzött ízek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN: 963-86478-8-4
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A paraszti élet hétköznapjainak fontos részesei voltak a szárnyasok. A ház körül, a kertben, a mezőn vagy a folyókban és tavakban az állatok megtalálták táplálékuk nagyobb részét, az így termelt hús és tojás a család egyik legfontosabb élelemforrása volt, s egyben folyamatos bevételt is jelentett. A hagyományos módon, természetes körülmények között nevelt régi magyar baromfifélék húsa sötétebb, kevésbé puha, ám sokkal ízletesebb és táplálóbb, mint a tömegélelemmé vált mai baromfiféléké. Hagyományos ételeink eredeti ízvilágát csak ilyen húsok felhasználásával találhatjuk meg ismét. Ehhez nyújtanak segítséget Kútvölgyi Mihály többéves Kárpát-medencei kutatómunkával összeállított receptjei és fotói, amelyeket most egy kötetbe gyűjtve nyújtunk át a Tisztelt Olvasónak.

Tartalom

Bepillantás a majorságok világába8
A házityúk16
Tojásleves18
Zöldbableves tojással19
Fokhagymás csirkecsontleves20
Rakott tök tojással21
Csomboros tökfőzelék tükörtojással22
Nemzetiszínű töltött paprika paprikás mártással23
Csirkefalatok tárkonyos lében árpagyönggyel24
Nagyanyám tokánya25
Csirkemell tekercs26
Gombás csirkemell27
Gombás csirkepaprikás kapros túrósgaluskával28
Szállási jércemell csípődi ágyon30
Jércepörkölt tejfölös nokedlivel31
Csirkepaprikás savanyúmártással és puliszkával32
Csirkapaprikás vajas galuskával34
Káposztás csirkecomb - ahogyan a nagyanyánk készítette35
Kalocsai csirkemell túróalagúttal36
Csáky töltött jércemell vajas galuskával37
Tavaszi töltött csirke38
Almás csirke39
Illatos mézes csirkecomb rozmaringgal40
Csirketorta42
Csirkecomb tárcsán43
Tyúkhúsleves a havason44
Tyúkpörkölt édeskáposztával46
Batyuba szőtt tojásos lecsó tejfölös paprikás öntettel47
Kakaspörkölt tejfölös gombával és fokhagymás csuszával48
Hortobágyi kakastaréj kakas büszkeségével 49
Vajdasági zöldséges kakaspörkölt köpködős tésztával50
Kakaspörkölt cigányosan51
Kakashere pacallal52
Kakastaréjos székelykáposzta53
A pulyka54
Almás mézes pulykamell56
Hagymás pulykamáj58
Pulykafasírt59
Zúzapörkölt60
Pulykatokány füstölt császárhússal61
A lúd62
Libamájkrémmel töltött paprika64
Libamájjal töltött pulykamell65
Ludaskása sült paprikával66
Paprikaszedők fő étke68
Libaleves maceszgombóccal70
Márton-napi sólet71
Nagykörűi libapecsenye boros szilvával72
Töltött libanyak73
A gyöngytyúk74
Gyöngytyúkleves76
Hortobágyi sült gyöngyi78
Gyöngytyúkpástétom79
A kacsa80
Kemencés fehérboros kacsasült82
Mustárban párolt kacsa84
Csomboros káposztás kacsa85
Szűzpecsenye gombapaprikással86
Hortobágyi zúzás kacsanyelvpörkölt87
Mézes kacsamell88
A házigalamb90
Galambleves csigatésztával92
Gombás galambpörkölt kakasherével93
Galambpörkölt köleskásával vagy rizzsel94
Töltött galamb95
Tejfölös lepény96
Kapros-ordás palacsinta98
Rábaközi perec100
Csöregetészta101
Somodi kalács102
Csigatészta készítése104
Ami az asztalunkon volt, van és lesz106
Szárnyasok és borok108
Ételfőzők-ételmondók110
Irodalomjegyzék111
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv