1.035.103

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Alföldi ételek és italok

Szerző
Grafikus

Kiadó: Ágker Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 20 oldal
Sorozatcím: Alföld
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Olyan szakirodalmi kezdeményezést üdvözölhetünk helyeslően az ÁGKER Kft. gondozásában megjelenő füzetsorozat első példányaként, amelytől magunk is a kiváló hazai fajboraink kulturált... Tovább

Előszó

Olyan szakirodalmi kezdeményezést üdvözölhetünk helyeslően az ÁGKER Kft. gondozásában megjelenő füzetsorozat első példányaként, amelytől magunk is a kiváló hazai fajboraink kulturált vendéglátóipari fogyasztásának újbóli térhódítását várjuk.
Úgy véljük, hogy a borfogyasztásnak a magyar gasztronómiához kapcsolódó történelmi múltját nem kell az Olvasóval külön is megismertetni, mivel erről olyan irodalmi nagyságok nyilatkoztak nálunk sokkal ékesszólóbban, mint Tinódi Lantos Sebestyén, Petőfi Sándor, Krúdy Gyula stb. Irodalmi munkásságuk, no és természetesen a személyes tapasztalatszerzés, boraink nemzetközi hírnevét is megalapozták olyannyira, hogy szakmai tapasztalatokkal alátámasztható: a külföldről idelátogatók ma is előszeretettel fogyasztják borainkat ebéd- vagy vacsoravendégként. Nem öncélúan magát a bort, hanem a gasztronómiához kapcsolódó fogyasztási körülményeit, sőt a bornak számos ételünkben történő felhasználási lehetőségeit hivatott ez a füzetsorozat megismertetni valamennyiünkkel. "A jó bornak nem kell cégér", vethetné a közismert mondást gyártó és forgalmazó szemére egyaránt a Kedves Olvasó, pedig ez nem így van. A társadalmilag elítélt és az egészségre is káros mértéktelen bor (alkohol) fogyasztása úgyszintén kedvezőtlenül befolyásolja táplálkozási kultúránkat, tönkreteheti a legfinomabb gasztronómiai fogás élvezeti értékét is.
Ezért is üdvözölhető helyeslően a bortermelők és forgalmazók együttes ajánlása, mely így nem csupán az egyes borvidékek borfajtáinak kínálatára és a borból készülő italválasztékának bemutatására épül, hanem a már rómaiak által is ismert és kedvelt fenséges italnak az ételeinkhez kapcsolt szakszerű kínálatával is foglalkozik. A mit-mivel-hogyan kérdése e téren is döntő fontosságot kap, mivel a bor színének, ízének, savasságának stb., sőt hőfokának ismerete alapvető szerepet kap az ételekhez történő szakszerű ajánlás során.
Nyújtson mindezeknek az ismereteknek az elsajátításához hasznos segítséget valamennyi Olvasója számára az e füzetsorozat, egy kultúrált élvezeti és táplálkozási hatást nyújtó borfogyasztás megteremtése érdekében. Vissza

Csizmadia László

Csizmadia László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Csizmadia László könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Alföldi ételek és italok Alföldi ételek és italok Alföldi ételek és italok Alföldi ételek és italok Alföldi ételek és italok

A borító, több lap nedvességtől foltos.

Állapot: Közepes
980 Ft
780 ,-Ft 20
7 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Alföldi ételek és italok Alföldi ételek és italok Alföldi ételek és italok
Állapot:
980 ,-Ft
9 pont kapható
Kosárba
konyv