kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 191 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 25 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-221-311-4 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal és fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Előszó | 7 |
| Bevezető | 9 |
| A szabadban használható sütő-főző eszközök | 11 |
| Sütő-főző szerszámok és egyéb anyagok | 11 |
| Nyárs | 11 |
| Rostsütő (rostély) | 13 |
| Bogrács | 15 |
| Lábassütő, serpenyő | 17 |
| Diszkosz | 18 |
| Agyag | 18 |
| Fólia | 18 |
| Tűz | 19 |
| Egyéb segédeszközök | 19 |
| A kempingkonyha alapvető felszerelései | 21 |
| Sütő-főző helyek és hordozható tűzhelyek | 21 |
| Rögtönzött tűzhelyek | 21 |
| Épített - állandó tűzrakó helyek | 21 |
| Hordozható, szabadtéri tűzhelyek | 27 |
| Az ételek elkészítése | 29 |
| Sütési-főzési előkészületek | 29 |
| Ételkiegészítők és ízesítők | 30 |
| Alapelvek, fűszerkivonatok, ételízesítők | 30 |
| Ízesített vajak | 32 |
| Pürék, töltelékek, raguk | 34 |
| Fűszeres olajok | 35 |
| Salátaöntetek | 35 |
| Mártások | 39 |
| Előételek, középfogások és köretek | 43 |
| Előétel-koktélok | 43 |
| Saláták | 47 |
| Zöldségekből és főzelékekből készült ételek | 54 |
| Tojásételek | 66 |
| Tésztafélék | 69 |
| Egyéb előételek | 72 |
| Vendégvárás hidegtállal | 75 |
| Levesek | 76 |
| Egytálételek | 81 |
| Serpenyős párolt parikás ételek | 82 |
| Pörköltek, paprikások, raguk | 92 |
| Párolt halételek | 102 |
| Egyéb párolt ételek | 104 |
| Nyársonsültek | 106 |
| Szalonnasütés | 106 |
| Egybensültek nyárson | 107 |
| Apróhúsok nyárson | 113 |
| Rostonsültek | 117 |
| Szelethúsok roston sütve | 117 |
| Vagdalt húsok roston sütve | 126 |
| Roston sült halak és kagylók | 129 |
| Roston sült szárnyasételek | 130 |
| Diszkoszban sültek | 131 |
| Kemencében - sütőben sültek | 133 |
| Fóliában, agyagban és hamuban sütött ételek | 143 |
| "Lábassütőben" készített ételek | 147 |
| Édességek - gyümölcsök | 150 |
| Gyümölcs és fagylalt | 154 |
| Kevert túrók, krémsajtok, sajtfalatok | 156 |
| Italok megválasztása | 159 |
| Az italok | 160 |
| Sörök | 160 |
| Borok | 160 |
| Égetett szeszes italok | 162 |
| Kevert italok | 162 |
| Egy-két tanács az italkeveréshez | 163 |
| Néhány kevert ital receptje | 163 |
| Alkoholmentes italok | 166 |
| Az egyes ételekhez illő italok | 168 |
| Az egyes ételcsoportokhoz ajánlható italok | 168 |
| Étkezési alkalmak a szabadban | 171 |
| Az étvágygerjesztő italok megválasztása | 172 |
| A különböző napszakokban készíthető, kínálható ételek és italok | 173 |
| Reggeli kínálat | 172 |
| Tízórai választék | 173 |
| Ebédmenük | 173 |
| Délutáni uzsonnára kínálható | 174 |
| Vacsoramenük | 174 |
| A különböző alkalmakkor készíthető és kínálható ételek és italok | 174 |
| Garden party | 174 |
| Garden party a Tanya-csárdában | 175 |
| Gyermekparty a kertben | 175 |
| Diszkoszparty a hétvégi házban | 176 |
| Fondüparty a teraszon | 177 |
| Délutáni kártyázás | 177 |
| Borkostoló a pincében vagy a présházban | 178 |
| Borkostolóval összekötött vacsora az egri Szépasszony-völgyben | 178 |
| Szüreti mulatság | 178 |
| Kirándulás-gyalogtúrák | 179 |
| Pisztrángsütés a Szalajka-völgyben | 180 |
| Csónaktúra a Dunán | 182 |
| Kempingezés | 182 |
| Receptmutató | 183 |