1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Csomagolás az élelmiszer-ipari kisüzemben

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Integra-Projekt Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 181 oldal
Sorozatcím: Termelők Kiskönyvtára
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN: 963-7812-26-1
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Az élelmiszer-csomagolás célja, feladatai / Szenes Endréné9
Az élelmiszer-csomagolás mai helyzete Magyarországon9
A korszerű csomagolással szemben támasztott követelmények10
A csomagolással kapcsolatos néhány alapfogalom13
Az élelmiszer-ipari termékek fogyasztói csomagolása15
Élelmiszer-csomagoló üzem létesítése15
Az élelmiszerek csomagolása és jelölése15
A felhasználható csomagolóanyagok15
A csomagoláson feltüntetendő jelölések16
Fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idő16
A megtévesztő jelölés17
Az Egységes Termékazonosítási Kód (ETK)17
Az Egységes Nemzetközi Termékszámozási Kódrendszer (EAN)18
A csomagolás hatósági ellenőrzése18
Az élelmiszerek fogyasztói és szállítási csomagolásával kapcsolatos jogszabályok18
A csomagolás minősége, szabványok18
Mit mibe csomagoljunk?19
Irodalom22
Csomagolószerek23
Üveg csomagolóeszközök23
Az üveg csomagolóeszközök tulajdonságai23
Széles szájú öblös-, ún. konzervesüvegek23
Üvegpalackok (szűk szájú üvegek)27
Nagyméretű (szállítási) üveg csomagolóeszközök29
Üvegpoharak30
Fém csomagolószerek31
A fém csomagolószerek tulajdonságai31
Élelmiszer-ipari fém csomagolószerek alapanyagai31
Fehérlemez31
Feketelemez37
Ónmentes és vékony ónrétegű lemezek37
Hengerelt alumínium félgyártmányok37
Fémdobozok39
Konzervdobozok39
Mélyhúzott konzervdobozok43
Italosdobozok43
Dobozfedelek44
Dobozzárás44
Nem légmentesen zárt dobozok46
Fémtubusok47
Fémtálcák, tálkák49
Fémkannák50
Fémhordók51
Műanyag csomagolószerek53
Műanyag fóliák54
Hajlékony falú műanyag csomagolóeszközök60
Merev falú műanyag csomagolóeszközök61
Üreges testek63
Rekeszek, ládák65
Papír alapú csomagolószerek65
Hajlékony falú papír csomagolószerek66
Hajlékony falú papír csomagolóanyagok66
Hajlékony falú papír csomagolóeszközök66
Merev falú papír csomagolószerek69
Karton, papírlemez, doboz69
Papírhordó, dob70
Hullámpapírlemez (HPL), HPL doboz és egyéb HPL csomagolóeszközök70
Társított (kombinált) anyagú csomagolószerek72
Társított fóliák72
Hajlékony falú társított anyagú csomagolóeszközök76
Félmerev falú társított anyagú csomagolóeszközök77
Fa alapú csomagolószerek79
Textil jellegű csomagolószerek81
A csomagolás segédanyagai / Kunos Ignác82
A tapadószalagok jellemzői és változatai82
Az enyvezett papírszalag jellemzői és változatai83
A pántszalagok jellemzői és változatai84
Szegek85
Csavarok87
Acélhuzalok87
Kötözőzsinegek, kötelek87
Címkék, ragasztók87
Felhasznált irodalom89
A fogyasztói csomagolás gépei90
Általános szempontok a csomagolási részleg elrendezésére90
A csomagolás technológiája92
Az üres csomagolóeszközök mosása93
Folyékony élelmiszerek adagolása, töltése94
Töltőgépek94
Zárógépek96
Sűrűn folyó, pépes élelmiszerek adagolása, töltése100
Ömlesztett, por alakú élelmiszer-ipari termékek töltése, adagolása 102
Szilárd, darabos élelmiszerek adagolása, töltése. A csomagolás zárása108
Folyadékkal feltöltött darabos élelmiszerek adagolása, töltése. A csomagolás zárása111
A csomagok jelölése, címkézése112
A gyűjtő- és szállítási csomagolás célja113
A gyűjtő- és szállítási csomagolás célja113
Papírdobozos gyűjtő- és szállítási csomagolás114
Papír- és műanyag zsákos gyűjtő- és szállítási csomagolás119
Egységrakomány-képzés. Raktározás122
Az egységrakomány-képzés eszközei122
Az egységrakomány-képzés és -rögzítés gépei123
Tárolás, raktározás128
Az üres csomagolószerek tárolása128
A készre csomagolt termékek tárolása129
A csomagolással összefüggő szabályozások133
Csomagolás és környezet / Szenes Endréné133
A hulladékfelhalmozódás problémája133
A csomagolási hulladékok jogi szabályozása135
A "Zöld Pont" rendszer működése137
Felhasznált irodalom140
Az élelmiszer-csomagolóanyagok egészségügyi megítélése és engedélyezése / Sohár Pálné140
A csomagológépek egészségügyi engedélyeztetése / Simon József - Mikhely István146
Néhány szempont az élelmiszerek gazdaságos csomagolásának megválasztásához / Bíró Oszkár151
A csomagolás helye és a technológia kapcsolata151
A csomagolási tevékenység és a tőkebefeketetés összefüggései152
A csomagolás gépei, tárgyi eszközök152
A csomagolás és a környezetvédelem kérdései153
A csomagolóanyag-beszerzés, -tárolás stb. költségei153
A csomagolási mód megválasztását befolyásoló gazdasági és forgalmazási tényezők153
Függelék158
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Csomagolás az élelmiszer-ipari kisüzemben Csomagolás az élelmiszer-ipari kisüzemben Csomagolás az élelmiszer-ipari kisüzemben Csomagolás az élelmiszer-ipari kisüzemben

Néhány lapon bejegyzés, ceruzás aláhúzás látható.

Állapot:
1.280 ,-Ft
6 pont kapható
Kosárba
konyv