| Kiadó: | Officina Nova Könyv- és Lapkiadó Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 72 oldal |
| Sorozatcím: | 101 hasznos ötlet |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 18 cm x 13 cm |
| ISBN: | 963-548-719-3 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
| Alapvető eljárások | |
| Zöldségek kiválasztása és vásárlása | 1 |
| Zöldségek tárolása | 2 |
| Zöldségek tisztítása | 3 |
| Kockára vágás | 4 |
| Csíkokra vágás | 5 |
| Zöldségek felaprítása | 6 |
| Megóvás az elszíneződéstől | 7 |
| Halványulás - felfrissítés | 8 |
| Zöldségpürék | 9 |
| Paprika- és kukoricafelfújt | 10 |
| Erőleves készítése | 11 |
| Levesek | 12 |
| Zöldséges curry | 13 |
| Thai módon pirított zöldségek | 14 |
| Keverve pirítás | 15 |
| Mélysütés | 16 |
| Zöldséges tempura | 17 |
| Párolt fűszeres vöröskáposzta | 18 |
| Leveles zöldségek | |
| Leveles fajták | 19 |
| Brokkoli előkészítése | 20 |
| Brokkolis-gombás lepény | 21 |
| Karfiol előkészítése | 22 |
| Ízes zöldségek | 23 |
| Kelbimbó előkészítése | 24 |
| Gesztenye előkészítése | 25 |
| Hogyan készítsük elő a káposztát? | 26 |
| Gesztenyével töltött káposzta | 27 |
| Mangold előkészítése | 28 |
| Mangoldos palacsinta | 29 |
| Paraj főzése | 30 |
| Parajpogácsák | 31 |
| Parajtekercs | 32 |
| Gőzölés a vitaminok megőrzésére | 33 |
| Gyümölcstermésű zöldségek | |
| Gyümölcstermésű fajták | 34 |
| Paradicsom hámozása és magtalanítása | 35 |
| Paradicsommártás | 36 |
| Paprika előkészítése | 37 |
| Paprika grillezése | 38 |
| Zöldségek töltése | 39 |
| Töltött paprika | 40 |
| Fűszeres töltött paprika | 41 |
| Padlizsánpüré | 42 |
| Töltött bébipadlizsán | 43 |
| Hüvelyesek, magok | |
| Hüvelyesek és magos fajok | 44 |
| Bab kimagozása | 45 |
| Háromzöldség-tál | 46 |
| Kukorica leszemezése | 47 |
| Kukoricakenyér | 48 |
| Gombó felhasználása | 49 |
| Tavaszi metélt | 50 |
| Zöldborsóleves | 51 |
| Gyökérzöldségek | |
| Gyökérfajták | 69 |
| Gyökerek fényezése | 70 |
| Répalepény kardamomival | 71 |
| Cékla főzése és hámozása | 72 |
| Borscs | 73 |
| Cékla-zeller saláta | 74 |
| Zellerpüré | 75 |
| Pirított gyökérzöldségek | 76 |
| Gumósok | |
| Gumósfajták | 77 |
| Articsókaleves | 78 |
| Tökgyalu használata | 79 |
| Mélysütött burgonya hatféleképpen | 80 |
| A tökéletes burgonyapüré | 81 |
| Fűszeres burgonya | 82 |
| Paraj-burgonya gnocchi | 83 |
| Csőben sült zöldségek | 84 |
| Tepsis burgonya | 85 |
| Hajtások, szárak | |
| Hajtások | 86 |
| Spárga előkészítése | 87 |
| Spárga rétestésztában | 88 |
| Spárgás tekercs | 89 |
| Sült édeskömény vagy cikória | 90 |
| Articsóka előkészítése | 91 |
| Articsóka római módra | 92 |
| Töltött articsóka | 93 |
| Gombák | |
| Termesztett fajták | 94 |
| Erdei fajták | 95 |
| Szarvasgombák | 96 |
| Gombák előkészítése | 97 |
| Gomba görög módra | 98 |
| Töltött shiitake | 99 |
| Vegyes erdei gombák | 100 |
| Sült kukoricalepény erdei gombával | 101 |
| Tárgymutató | 70 |
| Köszönetnyilvánítás | 72 |