A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Csúszójárművek

Szerző

Kiadó: Néprajzi Múzeum-Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 8 oldal
Sorozatcím: Kérdőívek és gyűjtési útmutatók
Kötetszám: 11
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kérdőívünkkel az a célunk, hogy a teherszállítás és közlekedés történetének és gyakorlatának - mind eszköztörténetileg, mind munkaszervezetileg - legkezdetlegesebb módjait, változatait is... Tovább

Előszó

Kérdőívünkkel az a célunk, hogy a teherszállítás és közlekedés történetének és gyakorlatának - mind eszköztörténetileg, mind munkaszervezetileg - legkezdetlegesebb módjait, változatait is megismerjük.
Kérdéseink a csúszás, csúsztatás elvén alapuló teherszállítást és közlekedést részletezik. Ezen elv alkalmazásánál igen fontos szerepet játszanak a tágabb értelemben vett földrajzi-, s a szűkebb értelemben vett ún. terepviszonyok. Az alkalmazott eszközök körében fontos megkülönböztetni az ideiglenes, alkalomszerűen használt eszközöket, az állandósult, az emberi alkotótevékenység által a teherszállításra és közlekedésre specializált, olykor szerkezetileg is bonyolult eszközöktől.
Terjedjen ki a figyelem a szállítható anyagok milyenségére és mennyiségére egyaránt, kapcsolva természetesen ezt mindenkor az adott szállítóeszközhöz.
Fontos számunkra az eszközanyag és a munkafolyamat elnevezésének pontos, fonetikus lejegyzése. Kérjük gyűjtőinket, hogy fordítsanak komoly gondot az egyes eszközök vázlatos rajzainak elkészítésére. A gyűjtött adatoknál pedig jegyezzék fel mindig az adatközlő nevét, korát és foglalkozását.
Feltétlenül szükséges, hogy a gyűjtő a terepmunka előtt az egész kérdőívet elolvassa, sőt áttanulmányozza. Vissza

Gráfik Imre

Gráfik Imre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gráfik Imre könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Csúszójárművek

A borító elszíneződött.

Állapot:
1.440 ,-Ft
7 pont kapható
Kosárba
10-100% kedvezmény!