kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Medicina Könyvkiadó Rt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 233 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 18 cm x 12 cm |
| ISBN: | 963-242-195-7 |
| Megjegyzés: | Néhány színes fotóval, fekete-fehér illusztrációval. Tankönyvi szám: 1147. |
| Előszó | 9 |
| Mi a cukorbetegség? | 11 |
| A cukorbetegség tünetei | 11 |
| Mi a vércukor? | 13 |
| Mi emeli a vércukrot? | 13 |
| Mi szabályozza a vércukor szintjét? Mi az inzulin? | 14 |
| Kissé részletesebben a kétfajta cukorbetegségről | 15 |
| Hogyan alakul ki a II. típusú cukorbetegség? | 16 |
| Megelőzhető-e a II. típusó cukorbetegség? | 17 |
| Mi a vizeletcukor? | 21 |
| Milyen a II. típusú cukorbetegség természetes lefolyása? | 24 |
| A vércukorcsökkentő tabletták | 25 |
| Van-e más lehetőség is a vércukor csökkentésére? | 28 |
| Mit értünk jó anyagcsere-állapoton? | 30 |
| Mikor kell bevezetni az inzulinkezelést? | 31 |
| Milyen egyéb kezelési lehetőségekkel rendelkezünk? | 33 |
| A leggyakoribb társbetegség, a hipertónia kezelése | 34 |
| Vizeletcukor-önellenőrzés | 35 |
| Mikor célszerű ellenőrizni a vizeletcukrot? | 37 |
| Mit jelent az aceton a vizeletben és mikor kell vizsgálni? | 38 |
| A vércukor-önellenőrzés | 39 |
| Túl alacsony vércukorszint, hipoglikémia | 40 |
| A cukorbetegség szövődményei | 41 |
| Ha a cukorbeteg "megbetegszik" | 49 |
| A terhesség alatt kifejlődő cukorbetegség | 51 |
| Cukorbetegség és testedzés | 51 |
| Gépkocsivezetés, utazás, pályaválasztás és egyéb kérdések | 53 |
| A cukorbetegek jogai | 55 |
| Érdekképviseletek | 56 |
| A diétáról | 59 |
| Miért szükséges diétázni a cukorbetegnek? | 60 |
| A diéta főbb szempontjai | 61 |
| Amit a tápanyagokról tudni kell | 69 |
| A "diétás" élelmiszerek helye és szerepe a cukorbetegek étrendjében | 78 |
| Diéta és élvezeti szerek | 83 |
| Diéta otthon, a családban, a munkahelyen és vendéglátóhelyen | 84 |
| A korszerű konyhatechnika eszközei és módszerei | 86 |
| Az élelmiszerek tartósítása | 91 |
| Mintaétrendek | 97 |
| Útmutató a mintaétrendek használatához | 97 |
| Egyéb szempontok a mintaétrendek használatához | 99 |
| Mértékegység-táblázat | 102 |
| Mintaétrendek | 103 |
| Receptgyűjtemény | 117 |
| Levesek, levesbetétek | 117 |
| Mártások | 127 |
| Kisétkeztetések | 130 |
| Húsok, hóspótlók | 137 |
| Főzelékek | 146 |
| Saláták | 152 |
| Köretek | 158 |
| Egytálételek | 174 |
| Tészták, sütemények | 190 |
| Függelék | 209 |
| Felnőttek testmagasság szerinti kívánatos testtömege | 209 |
| Energiaigény különböző fizikai aktivitás esetén a testmagasság függvényében | 210 |
| Legfontosabb élelmiszereink szénhidrát és energiatartalma | 211 |
| Ételmutató | 223 |
| Tárgymutató | 229 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.