1.034.668

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Cukoripari anyagismeret

Kézirat

Szerző

Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 152 oldal
Sorozatcím: Budapesti Műszaki Egyetem Továbbképző Intézetének kiadványa
Kötetszám: 191
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tankönyvi szám: J6-793 25 ábrával, 77 táblázattal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
A cukorrépa rövid története3
A cukorrépa gazdasági jelentősége és elterjedése4
A cukorrépa botanikaiés biológiai vonatkozásai5
Rendszertani helye, származása, sejttani viszonyai5
A cukorrépa vegetatív szerveinek növénytani leírása6
A cukorrépa generatív szervei12
A cukorrépa fejlődése15
Nemesítés23
A nemesítés céljai23
A nemesítés módszerei26
Cukorrépafajták27
Vetőmagtermesztés29
Dugványból történő magtermesztés29
Dugványozás nélküli (direkt) magtermesztés32
A cukorrépa termesztése34
A környezeti tényezők szerepe34
Talajművelés, vetés, növényápolás35
Betegségek és kártevők36
Betakarítás49
A cukorrépa átvétele és tárolása54
A cukorrépa átvétele54
A cukorrépa tárolása58
A cukorrépa fiziko-mechanikai tulajdonságai63
Szilárdsági tulajdonságok63
Elasztikus és plasztikus tulajdonságok68
A répaszövet permeabilitása77
A répahalmok mechanikai tulajdonságai79
A répagyökér makroösszetevői és függésük a termesztési, szedési és tárolási módtól81
Rost- és létartalom81
A répalé szárazanyag- és víztartalma85
A répalé és répa hőfizikai állandói és függésük a szárazanyag-tartalomtól86
A cukorrépát alkotó egyes vegyületek és vegyületcsoportok90
A cukorrépa cukortartalma90
A répa oligoszharidjai106
Monoszaharidok107
A répa hamu- és elektrolittartalma115
Nitrogéntartalmú vegyületek123
Makromolekulájú és kolloiddiszperz anyagok132
A cukorrépa technológiai értéke136
Az egyes gyártási szakaszok mérvadó tulajdonságai136
A cukorrépa értékének mérvadó tulajdonságai és hatásuk a répa műszaki-gazdasági értékére143
Felhasznált irodalom149
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv