kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 152 oldal |
| Sorozatcím: | Budapesti Műszaki Egyetem Továbbképző Intézetének kiadványa |
| Kötetszám: | 191 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Tankönyvi szám: J6-793 25 ábrával, 77 táblázattal illusztrálva. |
| Bevezetés | 3 |
| A cukorrépa rövid története | 3 |
| A cukorrépa gazdasági jelentősége és elterjedése | 4 |
| A cukorrépa botanikaiés biológiai vonatkozásai | 5 |
| Rendszertani helye, származása, sejttani viszonyai | 5 |
| A cukorrépa vegetatív szerveinek növénytani leírása | 6 |
| A cukorrépa generatív szervei | 12 |
| A cukorrépa fejlődése | 15 |
| Nemesítés | 23 |
| A nemesítés céljai | 23 |
| A nemesítés módszerei | 26 |
| Cukorrépafajták | 27 |
| Vetőmagtermesztés | 29 |
| Dugványból történő magtermesztés | 29 |
| Dugványozás nélküli (direkt) magtermesztés | 32 |
| A cukorrépa termesztése | 34 |
| A környezeti tényezők szerepe | 34 |
| Talajművelés, vetés, növényápolás | 35 |
| Betegségek és kártevők | 36 |
| Betakarítás | 49 |
| A cukorrépa átvétele és tárolása | 54 |
| A cukorrépa átvétele | 54 |
| A cukorrépa tárolása | 58 |
| A cukorrépa fiziko-mechanikai tulajdonságai | 63 |
| Szilárdsági tulajdonságok | 63 |
| Elasztikus és plasztikus tulajdonságok | 68 |
| A répaszövet permeabilitása | 77 |
| A répahalmok mechanikai tulajdonságai | 79 |
| A répagyökér makroösszetevői és függésük a termesztési, szedési és tárolási módtól | 81 |
| Rost- és létartalom | 81 |
| A répalé szárazanyag- és víztartalma | 85 |
| A répalé és répa hőfizikai állandói és függésük a szárazanyag-tartalomtól | 86 |
| A cukorrépát alkotó egyes vegyületek és vegyületcsoportok | 90 |
| A cukorrépa cukortartalma | 90 |
| A répa oligoszharidjai | 106 |
| Monoszaharidok | 107 |
| A répa hamu- és elektrolittartalma | 115 |
| Nitrogéntartalmú vegyületek | 123 |
| Makromolekulájú és kolloiddiszperz anyagok | 132 |
| A cukorrépa technológiai értéke | 136 |
| Az egyes gyártási szakaszok mérvadó tulajdonságai | 136 |
| A cukorrépa értékének mérvadó tulajdonságai és hatásuk a répa műszaki-gazdasági értékére | 143 |
| Felhasznált irodalom | 149 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.