1.043.420

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Cukrászati ábécé 2.

Szerző

Kiadó: Presztízs Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 154 oldal
Sorozatcím: Élvezetek gyöngyszemei
Kötetszám: 7
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 12 cm
ISBN: 963-7968-11-3
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Sütemények, édességek receptjeinek bőséges választéka. Kezdő háziasszonyok részére átfogó cukrászati alapismeretek: a szükséges eszközök ismertetése, alapanyagok jellemzői, tésztaféleségek előkészítési módjai, sűtési-bevonási-tálalási útmutatás. Rutinos háziasszonyok részére praktikus fogások ismertetése, olyan tapasztalatok átadása, amelyek hasznosításával munkájuk könnyebbé válik, süteménykészítési ismeretük gyarapodhat. A receptek széles skálája felkínálja a választás lehetőségét, hogy mind a családtagokat, mind a vendégeket kellemes élményekben, meglepetésekben lehessen részesíteni. Érdekes, változatos sütemények, édességek. Ajánlhatjuk ezt a könyvet (valamint az első kötetét) a cukrász szakmára készülő fiataloknak is, akik ezen a nagy hagyományú, érdekes területen szeretnék jövőjüket megalapozni.

Tartalom

Cukrászati ábécé7
Hasznos tanácsok a nyersanyagok ismeretéhez és kezeléséhez a házi cukrászatban7
Élesztős tészták31
Tudnivalók az élesztős tészták készítéséhez31
Tudnivalók a Blundel vagy hajtogatott élesztős alaptészta készítéséről32
Hajtogatott élesztős tészta35
Hajtogatott tepertős pogácsa35
Diós csiga36
Túrós táska36
Tiroli rétes, mákos37
Tiroli rétes, almás38
Burgonyás pogácsa38
Tiroli rétes, diós39
Fahéjas csiga39
Svájci kifli40
Tiroli rétes, túrós40
Omlós élesztős tészták41
Tudnivalók az omlós élesztős tészták készítéséhez41
Pozsonyi tészta42
Mákos vagy diós pozsonyi kifli43
Tepertős pogácsa43
Diós és mákos beigli44
Kevert omlós tészták45
Tudnivalók a kevert omlós tészták készítéséhez45
Néró-sütemény I.46
Gyümölcskenyér I.46
Püspökkenyér47
Köménymagos pogácsa II.47
Mogyorós plezírsütemény48
Gesztenyés kiflicskék48
Gesztenyés teasütemény49
Narancs galett49
Csokoládés Pathé-sütemény50
Tearudacskák II.50
Diókenyér51
Narancskenyér51
Pathé-sütemény52
Skót-csemege52
Csokoládés lepény53
Mazsolás lepényke53
Narancsrudacskák54
Citromcsókocskák54
Hamis mézes55
Kossuth-sütemény56
Olcsó teasütemény56
Meleg torta56
Olcsó, jóízű torta57
Túrós torta57
Szikics torta I.58
Néró-sütemény II.58
Szikics torta II.59
Hamis Sacher-torta59
Hideg torta60
Ánizskenyér60
Forrázott tészták61
Tudnivalók a forrázott (égetett) tészták és sütemények készítéséről 61
Moszkauer II.62
Tolófánk62
Képviselőfánk II.63
Képviselőfánk I.64
Képviselőfánk vaníliás tejszínkrémmel III.65
Moszkauer I.65
Eckler66
Kakaós fánk67
Gombakrémfánk68
Marcipán69
Tudnivalók a marcipánfélék készítéséről69
Cukormázak készítése (a bevonáshoz)71
Kávémáz71
Citrom- vagy narancsöntet71
Csokoládébevonat71
Marcipánfré72
Mandulás csók72
Mandulás kifli73
Mandulás koszorú73
Csokoládés csók74
Kókuszcsók74
Mandula piskóta74
Vegyes sütemények75
Dugonics-szelet75
Narancsízű marcipán (sárgarépával)75
Uzsonna sütemény75
Káposztás rúd77
Gabi-csemege78
Habkoszorú76
Piskóta kuglóf79
Sörpogácsa80
Omlós kókuszos szelet80
Fűszeres torta81
Lángoló gesztenye81
Főtt piskótatészta82
Fügekenyér82
Francia mandula83
Kávés csók83
Almás piskóta84
Sós mandula84
Kukoricamálé85
Ördögpirulák85
Kukoricalisztes szeletek86
Mézescsók86
Finom málé87
Fügés csemege87
Csokoládés datolya88
Kakaós mandula88
Diákfalatok88
Vaníliás habcsók89
Datolyás ostyaszelet89
Hamis mézes90
Töltött golyócskák90
Házi köménymagos rudacskák91
Fahéjas csokoládés piskóta91
Habok - krémek93
Tudnivalók a habok készítéséről93
Csokoládés tejszínkrém95
Kávékrém95
Puncskrém (tejszínhabból)95
Diós tejszínkrém96
Mogyorós tejszínkrém96
Eperkrém96
Gesztenyés tejszínkrém96
Konyakos tejszínkrém96
Vajkrémek97
Tudnivalók a vajkrémek készítéséről?97
Mogyorókrém98
Diókrém98
Mandulás krém98
Kávékrém98
Gesztenyekrém98
Puncskrém 98
Csokoládés vajkrém 99
Konyakos vajkrém 99
Csokoládékrém99
Csokoládékrém (hidegen)99
Különleges krémek101
Praliné krém 101
Párizsi krém I.101
Párizsi krém II.102
Párizsi krém III.102
Gyümölcstöltelékek103
Baracklekvár töltelék103
Epertöltelék103
Málnatöltelék103
Almatöltelék103
Fagylaltok105
Tudnivalók a fagylaltok készítéséről?105
Vaníliafagylalt I.105
Vaníliafagylalt II.109
Speciális vaníliafagylalt III.110
Karamellfagylalt110
Házi kávéfagylalt111
Fehér kávéfagylalt111
Ribizkefagylalt I.111
Mogyorófagylalt112
Diófagylalt112
Olcsóbb ribiszkefagylalt II.112
Rizsfagylalt113
Eperfagylalt113
Tutti-frutti fagylalt113
Csokoládéfagylalt114
Ananászfagylalt114
Citromfagylalt I.114
Citromfagylalt II.114
Birsfagylalt115
Meggyfagylalt115
Dinnyefagylalt115
Fahéjas fagylalt115
Csipkefagylalt116
Barackfagylalt116
Őszibarackfagylalt116
Gesztenyefagylalt116
Teafagylalt117
Fagylalthoz sütemények119
Tudnivalók a fagylalthoz való süteményekről119
Diós szeletkék120
Macskanyelv120
0Fagylalthoz piskóta120
Habrudacskák121
Rotschild-piskóta121
Fagylalthoz piskótaszelet122
Citromos sütemény122
Olcsó fagylaltsütemény122
Svéd teasütemény123
Piskótarudacskák123
Parfék125
Tudnivalók a parfék készítéséről?125
Mogyoró parfé127
Mandula parfé127
Kávé parfé127
Csokoládé parfé128
Vanília parfé128
Ananász parfé128
Gyümölcs parfé 129
Karamell parfé129
Tutti-frutti parfé129
Hűsítők131
Tudnivalók a hűsítő italok készítéséről131
Eperbólé132
Grape fruit szörp132
Ribiszkelé132
Hideg kakaó feketekávéval133
Tojásos puncs133
Nyári feketekávé134
Mazagran134
Egyszerű puncs134
Feketekávé fagylalttal134
Tea tejszínnel135
Limonádé135
Befőzés137
Tudnivalók a gyümölcsök házi tartósításáról137
Gyümölcsök, dzsemek, lekvárok138
Szárított gyümölcsök készítése139
Befőttek140
Szilvalekvár141
Vegyes lekvár141
Eperdzsem142
Hígított eperdzsem142
Egyéb dzsemek142
Baracklekvár143
Ribiszkelekvár143
Meggy-cseresznye lekvár143
Őszibarack befőtt144
Birsalma sajt144
Rumos szilva144
Ecetes szilva145
Alkoholos cseresznye145
Almakompót145
Gyümölcsbefőttek cukor nélkül146
Kajszibarack befőtt146
Dinnyebefőtt147
Asztalt szilva kompót148
Vegyes kompót148
Narancssaláta148

Rudnay János

Rudnay János műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Rudnay János könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Cukrászati ábécé 2. Cukrászati ábécé 2.

A borító elszíneződött.

Állapot:
2.460 ,-Ft
12 pont kapható
Kosárba