| Kiadó: | Presztízs Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 154 oldal |
| Sorozatcím: | Élvezetek gyöngyszemei |
| Kötetszám: | 7 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 12 cm |
| ISBN: | 963-7968-11-3 |
| Cukrászati ábécé | 7 |
| Hasznos tanácsok a nyersanyagok ismeretéhez és kezeléséhez a házi cukrászatban | 7 |
| Élesztős tészták | 31 |
| Tudnivalók az élesztős tészták készítéséhez | 31 |
| Tudnivalók a Blundel vagy hajtogatott élesztős alaptészta készítéséről | 32 |
| Hajtogatott élesztős tészta | 35 |
| Hajtogatott tepertős pogácsa | 35 |
| Diós csiga | 36 |
| Túrós táska | 36 |
| Tiroli rétes, mákos | 37 |
| Tiroli rétes, almás | 38 |
| Burgonyás pogácsa | 38 |
| Tiroli rétes, diós | 39 |
| Fahéjas csiga | 39 |
| Svájci kifli | 40 |
| Tiroli rétes, túrós | 40 |
| Omlós élesztős tészták | 41 |
| Tudnivalók az omlós élesztős tészták készítéséhez | 41 |
| Pozsonyi tészta | 42 |
| Mákos vagy diós pozsonyi kifli | 43 |
| Tepertős pogácsa | 43 |
| Diós és mákos beigli | 44 |
| Kevert omlós tészták | 45 |
| Tudnivalók a kevert omlós tészták készítéséhez | 45 |
| Néró-sütemény I. | 46 |
| Gyümölcskenyér I. | 46 |
| Püspökkenyér | 47 |
| Köménymagos pogácsa II. | 47 |
| Mogyorós plezírsütemény | 48 |
| Gesztenyés kiflicskék | 48 |
| Gesztenyés teasütemény | 49 |
| Narancs galett | 49 |
| Csokoládés Pathé-sütemény | 50 |
| Tearudacskák II. | 50 |
| Diókenyér | 51 |
| Narancskenyér | 51 |
| Pathé-sütemény | 52 |
| Skót-csemege | 52 |
| Csokoládés lepény | 53 |
| Mazsolás lepényke | 53 |
| Narancsrudacskák | 54 |
| Citromcsókocskák | 54 |
| Hamis mézes | 55 |
| Kossuth-sütemény | 56 |
| Olcsó teasütemény | 56 |
| Meleg torta | 56 |
| Olcsó, jóízű torta | 57 |
| Túrós torta | 57 |
| Szikics torta I. | 58 |
| Néró-sütemény II. | 58 |
| Szikics torta II. | 59 |
| Hamis Sacher-torta | 59 |
| Hideg torta | 60 |
| Ánizskenyér | 60 |
| Forrázott tészták | 61 |
| Tudnivalók a forrázott (égetett) tészták és sütemények készítéséről | 61 |
| Moszkauer II. | 62 |
| Tolófánk | 62 |
| Képviselőfánk II. | 63 |
| Képviselőfánk I. | 64 |
| Képviselőfánk vaníliás tejszínkrémmel III. | 65 |
| Moszkauer I. | 65 |
| Eckler | 66 |
| Kakaós fánk | 67 |
| Gombakrémfánk | 68 |
| Marcipán | 69 |
| Tudnivalók a marcipánfélék készítéséről | 69 |
| Cukormázak készítése (a bevonáshoz) | 71 |
| Kávémáz | 71 |
| Citrom- vagy narancsöntet | 71 |
| Csokoládébevonat | 71 |
| Marcipánfré | 72 |
| Mandulás csók | 72 |
| Mandulás kifli | 73 |
| Mandulás koszorú | 73 |
| Csokoládés csók | 74 |
| Kókuszcsók | 74 |
| Mandula piskóta | 74 |
| Vegyes sütemények | 75 |
| Dugonics-szelet | 75 |
| Narancsízű marcipán (sárgarépával) | 75 |
| Uzsonna sütemény | 75 |
| Káposztás rúd | 77 |
| Gabi-csemege | 78 |
| Habkoszorú | 76 |
| Piskóta kuglóf | 79 |
| Sörpogácsa | 80 |
| Omlós kókuszos szelet | 80 |
| Fűszeres torta | 81 |
| Lángoló gesztenye | 81 |
| Főtt piskótatészta | 82 |
| Fügekenyér | 82 |
| Francia mandula | 83 |
| Kávés csók | 83 |
| Almás piskóta | 84 |
| Sós mandula | 84 |
| Kukoricamálé | 85 |
| Ördögpirulák | 85 |
| Kukoricalisztes szeletek | 86 |
| Mézescsók | 86 |
| Finom málé | 87 |
| Fügés csemege | 87 |
| Csokoládés datolya | 88 |
| Kakaós mandula | 88 |
| Diákfalatok | 88 |
| Vaníliás habcsók | 89 |
| Datolyás ostyaszelet | 89 |
| Hamis mézes | 90 |
| Töltött golyócskák | 90 |
| Házi köménymagos rudacskák | 91 |
| Fahéjas csokoládés piskóta | 91 |
| Habok - krémek | 93 |
| Tudnivalók a habok készítéséről | 93 |
| Csokoládés tejszínkrém | 95 |
| Kávékrém | 95 |
| Puncskrém (tejszínhabból) | 95 |
| Diós tejszínkrém | 96 |
| Mogyorós tejszínkrém | 96 |
| Eperkrém | 96 |
| Gesztenyés tejszínkrém | 96 |
| Konyakos tejszínkrém | 96 |
| Vajkrémek | 97 |
| Tudnivalók a vajkrémek készítéséről? | 97 |
| Mogyorókrém | 98 |
| Diókrém | 98 |
| Mandulás krém | 98 |
| Kávékrém | 98 |
| Gesztenyekrém | 98 |
| Puncskrém | 98 |
| Csokoládés vajkrém | 99 |
| Konyakos vajkrém | 99 |
| Csokoládékrém | 99 |
| Csokoládékrém (hidegen) | 99 |
| Különleges krémek | 101 |
| Praliné krém | 101 |
| Párizsi krém I. | 101 |
| Párizsi krém II. | 102 |
| Párizsi krém III. | 102 |
| Gyümölcstöltelékek | 103 |
| Baracklekvár töltelék | 103 |
| Epertöltelék | 103 |
| Málnatöltelék | 103 |
| Almatöltelék | 103 |
| Fagylaltok | 105 |
| Tudnivalók a fagylaltok készítéséről? | 105 |
| Vaníliafagylalt I. | 105 |
| Vaníliafagylalt II. | 109 |
| Speciális vaníliafagylalt III. | 110 |
| Karamellfagylalt | 110 |
| Házi kávéfagylalt | 111 |
| Fehér kávéfagylalt | 111 |
| Ribizkefagylalt I. | 111 |
| Mogyorófagylalt | 112 |
| Diófagylalt | 112 |
| Olcsóbb ribiszkefagylalt II. | 112 |
| Rizsfagylalt | 113 |
| Eperfagylalt | 113 |
| Tutti-frutti fagylalt | 113 |
| Csokoládéfagylalt | 114 |
| Ananászfagylalt | 114 |
| Citromfagylalt I. | 114 |
| Citromfagylalt II. | 114 |
| Birsfagylalt | 115 |
| Meggyfagylalt | 115 |
| Dinnyefagylalt | 115 |
| Fahéjas fagylalt | 115 |
| Csipkefagylalt | 116 |
| Barackfagylalt | 116 |
| Őszibarackfagylalt | 116 |
| Gesztenyefagylalt | 116 |
| Teafagylalt | 117 |
| Fagylalthoz sütemények | 119 |
| Tudnivalók a fagylalthoz való süteményekről | 119 |
| Diós szeletkék | 120 |
| Macskanyelv | 120 |
| 0Fagylalthoz piskóta | 120 |
| Habrudacskák | 121 |
| Rotschild-piskóta | 121 |
| Fagylalthoz piskótaszelet | 122 |
| Citromos sütemény | 122 |
| Olcsó fagylaltsütemény | 122 |
| Svéd teasütemény | 123 |
| Piskótarudacskák | 123 |
| Parfék | 125 |
| Tudnivalók a parfék készítéséről? | 125 |
| Mogyoró parfé | 127 |
| Mandula parfé | 127 |
| Kávé parfé | 127 |
| Csokoládé parfé | 128 |
| Vanília parfé | 128 |
| Ananász parfé | 128 |
| Gyümölcs parfé | 129 |
| Karamell parfé | 129 |
| Tutti-frutti parfé | 129 |
| Hűsítők | 131 |
| Tudnivalók a hűsítő italok készítéséről | 131 |
| Eperbólé | 132 |
| Grape fruit szörp | 132 |
| Ribiszkelé | 132 |
| Hideg kakaó feketekávéval | 133 |
| Tojásos puncs | 133 |
| Nyári feketekávé | 134 |
| Mazagran | 134 |
| Egyszerű puncs | 134 |
| Feketekávé fagylalttal | 134 |
| Tea tejszínnel | 135 |
| Limonádé | 135 |
| Befőzés | 137 |
| Tudnivalók a gyümölcsök házi tartósításáról | 137 |
| Gyümölcsök, dzsemek, lekvárok | 138 |
| Szárított gyümölcsök készítése | 139 |
| Befőttek | 140 |
| Szilvalekvár | 141 |
| Vegyes lekvár | 141 |
| Eperdzsem | 142 |
| Hígított eperdzsem | 142 |
| Egyéb dzsemek | 142 |
| Baracklekvár | 143 |
| Ribiszkelekvár | 143 |
| Meggy-cseresznye lekvár | 143 |
| Őszibarack befőtt | 144 |
| Birsalma sajt | 144 |
| Rumos szilva | 144 |
| Ecetes szilva | 145 |
| Alkoholos cseresznye | 145 |
| Almakompót | 145 |
| Gyümölcsbefőttek cukor nélkül | 146 |
| Kajszibarack befőtt | 146 |
| Dinnyebefőtt | 147 |
| Asztalt szilva kompót | 148 |
| Vegyes kompót | 148 |
| Narancssaláta | 148 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.