kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Varrott papírkötés |
| Oldalszám: | 303 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 21904. |
| Üzemi ismeret (elmélet) | 3 |
| A cukrászüzem helyiségei, berendezése, felszerelése | 3 |
| Cukrászipari gépek | 6 |
| Munkavédelmi, tűzrendészeti, higiéniai előírások | 10 |
| Alapműveletek (elmélet) | 17 |
| A tésztakészítés | 17 |
| A sütés | 19 |
| Töltelékek, bevonóanyagok | 20 |
| A kikészítés műveletei | 21 |
| Ismerkedés a cukrászüzemmel | 23 |
| Belépés az üzembe | 23 |
| A cukrászüzem helyiségei | 24 |
| Munkaeszközök, gépek | 24 |
| Fondánkészítés | 26 |
| Elméleti bevezető | 26 |
| Cukoroldat töménységének meghatározása kézipróbával | 28 |
| Cukoroldat töménységének meghatározása cukorhőmérővel | 30 |
| Fondánkészítés kézi táblázással | 31 |
| Fondánkészítés gépi táblázással | 33 |
| Csokoládé bevonóanyagok | 34 |
| Elméleti bevezető | 34 |
| Mártógyurma hőkezelése edényben | 36 |
| Mártógyurma hőkezelése táblázással | 38 |
| Pormassza előkészítése mártáshoz | 39 |
| Csokoládé bevonóanyag felhasználása mártáshoz | 40 |
| Csokoládé bevonóanyag felhasználása áthúzáshoz | 42 |
| Vajkrém készítése | 44 |
| Elméleti bevezető | 44 |
| Alapvajkrém készítése cukorszörppel | 44 |
| Alapvajkrém készítése porcukorral | 46 |
| Alapvajkrém készítése fondánnal | 46 |
| Tojáshabbal lazított alapvajkrém készítése | 47 |
| Vajkrém készítése egész tojással | 48 |
| Csokoládékrém készítése | 49 |
| Karamellkrém készítése | 50 |
| Tejszínkrémek, tojáskrémek | 51 |
| Elméleti bevezető | 51 |
| Kávétejszínkrém készítése | 51 |
| Csokoládé-tejszínkrém (Rigójancsi krém) készítése | 53 |
| Tojáshab készítése | 54 |
| Tojáshab nélküli sárgakrém készítése | 56 |
| Tojáshabos sárgakrém készítése | 57 |
| Oroszkrém készítés | 58 |
| Élesztős tészták | 60 |
| Elméleti bevezető | 60 |
| Gyúrt élesztős tészták | 61 |
| Briós készítés | 62 |
| Fonott kalács készítése | 66 |
| Kevert élesztős tészták | 70 |
| Kuglóf készítése | 70 |
| Fánk készítés | 73 |
| Hajtogatott élesztős tészták | 75 |
| Omlós élesztős tészták | 82 |
| Omlós élesztős tészta készítése | 83 |
| Pozsonyi kifli készítése | 84 |
| Pozsonyi beigli készítése | 87 |
| Gyúrt omlós tészták | 89 |
| Elméleti bevezető | 89 |
| Fehér linzi tészta készítése | 91 |
| Linzerkoszorú készítése | 92 |
| Almás lepény készítése | 93 |
| Bécsi kocka készítése | 94 |
| A vajas tészta | 96 |
| Elméleti bevezető | 96 |
| Vajas tészta készítése | 97 |
| Krémlap készítése | 98 |
| Búrkifli készítése | 99 |
| Felvert tészták | 101 |
| Elméleti bevezető | 101 |
| Doboslap készítése | 104 |
| Indiáner tészta készítése | 107 |
| Sand felvert készítése | 110 |
| Pomponette tészta készítése | 111 |
| Hengerelt tészták | 113 |
| Elméleti bevezető | 113 |
| Mandula-marcipán készítése | 117 |
| Makron tészta készítése | 119 |
| Mandulás csók készítése | 120 |
| Sütési munkák | 123 |
| Elméleti bevezető | 123 |
| A sütőlemezek kezelésének gyakorlása | 129 |
| Tésztasütés | 130 |
| Töltési munkák | 132 |
| Elméleti bevezető | 132 |
| Tortatöltés | 133 |
| Mignon töltés | 134 |
| Mignon készítése | 137 |
| Elméleti bevezető | 137 |
| Vágással készült mignonok előállítása | 139 |
| Kiszúrással formázott mignonok készítése | 145 |
| Tésztahüvelyből készített mignonok előállítása | 149 |
| Kúpmignonok készítése | 151 |
| Mignon-jellegű sütemények készítése | 154 |
| Tortakészítés | 157 |
| Elméleti bevezető | 157 |
| Krémtorta készítése | 161 |
| Dobostorta, Stefánia torta készítése | 163 |
| Puncstorta készítése | 167 |
| Legyezőtorta készítése | 168 |
| Roládok, szeletek | 171 |
| Elméleti bevezető | 171 |
| Piskótatekercs készítése | 172 |
| Fatörzs készítése | 173 |
| Omlós tésztából készült szeletek előállítása | 175 |
| Felvert tésztából készült szeletek előálítása | 177 |
| Tejszínes készítmények | 180 |
| Elméleti bevezető | 180 |
| Tejszínes eper szelet készítése | 182 |
| Indiáner készítése | 184 |
| Rigójancsi készítése | 185 |
| Oroszkrém torta készítése | 186 |
| Csemegék | 189 |
| Elméleti bevezető | 189 |
| Párizsi krém készítése | 190 |
| Torta alakú csemegék készítése | 192 |
| Kocka alakú csemegék készítése | 194 |
| Csemege bombák készítése | 196 |
| Marcipános sütemények | 199 |
| Elméleti bevezető | 199 |
| Marcipán gyümölcs készítése | 200 |
| Marcipán figurák készítése | 203 |
| Édes teasütemények készítése | 205 |
| Elméleti bevezető | 205 |
| Gyúrt omlós tésztából készült teasütemények előállítása | 208 |
| Néró tésztából készült teasütemények előállítása | 211 |
| Rigolettó tésztából készült teasütemények előállítása | 215 |
| Égetett tésztából készült teasütemények előállítása | 218 |
| Felvert tésztából készült teasütemények előállítása | 219 |
| Sós teasütemények készítése | 222 |
| Elméleti bevezető | 222 |
| Nehéz töltetlen sós sütemények készítése | 224 |
| Sajtos és sonkás töltelék készítése | 227 |
| Nehéz töltött sós teasütemények készítése | 229 |
| Könnyű töltetlen sós teasütemények készítése | 232 |
| Könnyű töltött sós teasütemények készítése | 234 |
| Egyszerű díszítések | 239 |
| Elméleti bevezető | 239 |
| Zselédísz készítése | 253 |
| Marcipán dísz készítése | 255 |
| Szabadon választott díszítés | 257 |
| A fagylaltgyártás | 261 |
| A fagylaltgyártásról általában | 262 |
| Keverék készítés | 270 |
| A fagylaltgyártás további lépései | 277 |
| A fagylalt fagyasztása | 281 |
| A fagylaltgyártás befejező műveletei | 290 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.