kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 322 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-220-706-8 |
| Megjegyzés: | Tankönyvi száma: 21415. Fekete-fehér ábrákkal, színes fotókkal. |
| Bevezetés | 3 |
| KIKÉSZÍTETT SÜTEMÉNYEK | 7 |
| A kikészített sütemények általános jellemzése | 7 |
| A kikészített sütemények csoportosítása | 8 |
| Torták | 9 |
| A torták általános jellemzése | 9 |
| A torták készítése | 11 |
| A tészta előkészítése | 11 |
| A torta töltése | 11 |
| A torta díszítése | 12 |
| A torta dermesztése, szeletelése | 13 |
| A torták csoportosítása és fajtái | 15 |
| Felvert tésztából készíthető torták | 16 |
| Omlós tésztából készíthető torták | 26 |
| Hengerelt tésztából készíthető torták | 27 |
| Szeletek | 29 |
| A szeletek általános jellemzése | 29 |
| A szeletek készítése | 29 |
| A tészta előkészítése | 30 |
| A szeletek töltése | 30 |
| A szeletek díszítése | 30 |
| A szeletek dermesztése, felvágása | 31 |
| A szeletek csoportosítása és fajtái | 32 |
| Felvert tésztából készíthető szeletek | 32 |
| Omlós tésztából készíthető szeletek | 38 |
| Tekercsek | 41 |
| A tekercsek általános jellemzsée | 41 |
| A tekercsek készítése | 41 |
| A tészta előkészítése | 42 |
| A tekercs betöltése, dermesztése | 42 |
| A tekercs díszítése, szeletelése | 43 |
| A tekercsek fajtái | 44 |
| Minyonok | 47 |
| A minyonok általános jellemzése | 47 |
| A minyonok készítése | 48 |
| A tészta előkészítése | 48 |
| A minyonok betöltése, dermesztése | 49 |
| A minyonok felvágása, kiszúrása | 49 |
| A minyonok bevonása, díszítése | 50 |
| A minyonok bevonása, díszítése | 52 |
| Felvert tésztából készült minyonok | 53 |
| Vágással készült minyonok | 53 |
| Kiszúrással készült minyonok | 54 |
| Tésztahüvelyből készült minyonok | 55 |
| Omlós tésztából készült minyonok | 60 |
| Minyon jellegű sütemények | 61 |
| Gesztenyepüréből készült minyon jellegű sütemények | 62 |
| Desszertek | 64 |
| A desszertek általános jellemzése | 64 |
| A desszertek készítése | 65 |
| A tészta előkészítése | 65 |
| A desszertek betöltése, dermesztése | 66 |
| A desszertek kialakítása | 66 |
| A desszertek bevonása, díszítése | 66 |
| A desszertek csoportosítása és fajtái | 67 |
| Felvert tésztából készült desszertek | 68 |
| Desszert fánkok | 70 |
| Omlós tésztából készült desszertek | 73 |
| Csemegék | 77 |
| A csemegék általános jellemzése | 77 |
| A csemegék készítése | 79 |
| A tészta előkészítése | 79 |
| A csemegék töltése, dermesztése | 79 |
| A csemegék bevonása, díszítése, csomagolása | 80 |
| A csemegék csoportosítása és fajtái | 81 |
| Torta alakú csemegék | 81 |
| Vágással kialakított csemegék | 83 |
| Kiszúrással készült csemegék | 85 |
| Csemegecsúcsok | 85 |
| Csemegebombák | 87 |
| Csemegehengerek | 88 |
| Krémesek | 90 |
| A krémesek általános jellemzése | 90 |
| A krémes sütemények készítése | 91 |
| A krémes lap készítése | 91 |
| A krémes sütemények töltése, felvágása | 91 |
| A krémes sütemények csoportosítása és fajtái | 92 |
| Tejszínhabos sütemények | 95 |
| A tejszínhabos sütemények általános jellemzése | 95 |
| A tejszínhabos sütemények csoportosítása és fajtái | 96 |
| Felvert tésztából készült tejszínhabos sütemények | 96 |
| Tejszínes fánkok | 96 |
| Tejszínes szeletek | 98 |
| Tejszínes tekercsek | 101 |
| Tejszínes torták | 101 |
| Forrázott tésztából készült tejszínhabos sütemények | 104 |
| Vajas tésztából készült tejszínhabos sütemények | 105 |
| Hengerelet tésztából készült tejszínes sütemények | 106 |
| Marcipános sütemények | 107 |
| A marcipános sütemények általános jellemzése | 107 |
| A marcipános sütemények csoportosítása és készítése | 108 |
| A tészta előállítása és töltése | 108 |
| A marcipános sütemények burkolása,díszítése | 108 |
| A marcipános sütemények fajtái | 109 |
| Marcipán gyümölcsök | 109 |
| Marcipán zöldségfélék | 110 |
| Marcipán figurák | 111 |
| Diabetikus sütemények | 112 |
| A diabetikus sütemények jelentősége | 112 |
| A diabetikus sütemények forgalomba hozatala | 114 |
| Mi jellemzi a diabetikus cukrászsüteményeket? | 116 |
| Diabetikus félkész termékek | 116 |
| Glukonon | 116 |
| Diabetikus mártócsokoládé | 117 |
| Diabetikus marcipán | 118 |
| Diabetikus töltelékek | 118 |
| Diabetikus gyümölcsíz | 118 |
| Diabetikus vajkrémek | 118 |
| Diabetikus párizsi krém | 119 |
| Diabetikus pralinékrém | 119 |
| Forrázott diótöltelék | 119 |
| Diabetikus tojáshabkrém | 119 |
| Diabetikus tejszínkrémek | 120 |
| Diabetikus tészták | 120 |
| Diabetikus pozsonyi tészta | 120 |
| Diabetikus omlós tészták | 121 |
| Diabetikus felvert tészták | 121 |
| Diabetikus sütemények | 123 |
| Uzsonnasütemények | 123 |
| Torták, szeletek, csemegék | 124 |
| Tejszínhabos sütemények | 126 |
| Teasütemények | 127 |
| Egyéb diabetikus készítmények | 129 |
| A diabetikus sütemények szénhidráttartalmának meghatározása | 130 |
| A rigójancsi szénhidráttartalmának meghatározása | 130 |
| Speciális cukrászsütemények | 132 |
| Külföldi eredetű sütemények | 133 |
| Speciális gyümölcsös sütemények | 135 |
| Üzleti specialitások | 138 |
| Módosult sütemények | 139 |
| Egyéb különleges sütemények | 139 |
| A kikészített sütemények összefoglalása | 141 |
| TEASÜTEMÉNYEK | 145 |
| A teasütemények általános jellemzése | 145 |
| A teasütemények csoportosítása | 146 |
| Édes teasütemények | 148 |
| Omlós tésztából készült édes teasütemények fajtái | 149 |
| Gyúrt omlós tésztából készült édes teasütemények | 149 |
| Kevert omlós étsztából készült édes teasütemények | 156 |
| Néró teasütemények | 156 |
| Pathé teasütemények | 163 |
| Kevert linzi lapból készített édes teasütemények | 165 |
| Formában sütött omlós teasütemények | 166 |
| Felvert tésztából készült édes teasütemények fajtái | 169 |
| Tojásfehérjéből készült teasütemények előállítása | 170 |
| Egész tojásból készült teasütemények előállítása | 175 |
| Hengerelt tésztából készült édes teasütemények | 179 |
| Étkezési marcipánból készült teasütemények előállítása | 179 |
| Sütőmarcipánból készült teasütemények előállítása | 180 |
| Makron tésztából készült teasütemények előállítása | 183 |
| Francia makron tésztából készült teasütemények előállítása | 187 |
| Egyéb édes teasütemények | 190 |
| Az édes teasütemények összefoglalása | 192 |
| Sós teasütemények | 194 |
| Gyúrt omlós tésztából készült sós teasütemények fajtái | 195 |
| Nehéz töltetlen sós teasütemények készítése | 195 |
| Sós tésztából készült teasütemények | 195 |
| Sajtos tésztából készült teasütemények | 198 |
| Borsos tésztából készült teasütemények | 199 |
| Nehéz töltött sós teasütemények készítése | 200 |
| Vajas tésztából készült sós teasütemények fajtái | 203 |
| Könnyű töltetlen sós teasütemények készítése | 203 |
| Könnyű töltött sós teasütemények készítése | 205 |
| Régi, elfelejtett édes és sós teasütemények | 208 |
| Omlós tésztából készült teasütemények | 208 |
| Felvert tésztából készült teasütemények | 211 |
| Hengerelt tésztából készült teasütemények | 214 |
| Benyé teasütemények | 215 |
| Sós teasütemények | 218 |
| Forrázott tésztából készült sós teasütemények | 219 |
| Teasütemények összefoglalása | 222 |
| CUKRÁSZATI SZAKRAJZ | 223 |
| A rajzhoz szükséges eszközök | 223 |
| Betűtípusok | 226 |
| A blokkbetűk | 226 |
| Dőlt betűk | 229 |
| Kis blokkbetűk | 231 |
| A zsinórírás betűi | 231 |
| Betűtípus-változatok | 234 |
| Szövegelhelyezés | 234 |
| Szövegírás ferde elhelyezése | 237 |
| Köríves felirat készítése | 237 |
| Szövegelhelyezések kör alakban | 239 |
| Vonalvezetési gyakorlatok | 242 |
| Egyenes irányú vonalvezetés | 242 |
| Vonalvezetés kör alakban | 246 |
| Szív- és tulipánelemes vonalvezetés kör alakban | 249 |
| Huszárzsinóros vonalvezetési gyakorlat | 249 |
| Térkitöltés vonalvezetéssel | 251 |
| Szegélydíszítés vonalvezetéssel | 253 |
| Stilizált virágrajzok | 253 |
| Virágrajzok gyakorlása | 255 |
| Stilizált virágrajzok különböző módon | 257 |
| Tortadíszítés gyümölccsel | 260 |
| Puncstorta díszítésének rajza | 260 |
| Gesztenyetorta díszítése | 261 |
| Tortadíszítés szőlővel | 263 |
| Alkalmitorta-díszítések | 264 |
| Gyermekeknek készített torták díszítése | 264 |
| Karácsonyi tortadíszítés | 268 |
| Újévi tortarajzok | 270 |
| Húsvéti díszítések | 271 |
| Farsangi tortadíszítések rajzai | 273 |
| Tortadíszítés ballagás alkalmából | 274 |
| Tortadíszítések családi események, évfordulók alkalmából | 275 |
| Rajzok születésnapi tortára | 275 |
| Névnapi tortarajzok | 278 |
| Anyák napjára | 280 |
| Esküvői tortadíszítés | 283 |
| Modern vonalú tortadíszítés | 284 |
| Tortadíszítés Télapó ünnepre | 287 |
| Tortadíszítés névadó ünnepségre | 288 |
| Kirakati tortadíszek tervezése | 290 |
| Kirakati díszek nemzeti ünnepekre, mozgalmi évfordulókra | 291 |
| Tortatervek gyermeknapra | 293 |
| Egyéb alkalmi tortadíszítések | 295 |
| Vadásztorta rajza | 296 |
| A cukrászati szakrajz összefoglalása | 298 |
| FELHASZNÁLT IRODALOM | 299 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.