kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 179 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Kézirat. Tankönyvi szám: F-211. |
| Cukrászati ismeretek gyakorlata /Általános ismeretek/ | 3 |
| I. fejezet | 4 |
| Üzemi ismeretek | 4 |
| Berendezések | 4 |
| Munkaasztalok | 4 |
| Szekrények | 4 |
| Sütőlemeztartók | 5 |
| Ládák | 5 |
| Főzőberendezések | 5 |
| Sütőberendezések | 6 |
| Cukrászüzemi gépek | 6 |
| Gyuró-dagasztógép | 6 |
| Tésztanyujtó gép | 6 |
| Hengergép | 7 |
| Habfuvó gép | 7 |
| Fondángép | 7 |
| Egyéb gépek | 8 |
| Hütőberendezések | 8 |
| Munka és balesetvédelem | 9 |
| Munkaeszközök | 10 |
| Nyujtók | 10 |
| Tésztanyujtók | 10 |
| Recés nyujtó | 10 |
| Beosztó nyujtók | 11 |
| Kések | 11 |
| Kenőkés | 11 |
| Felvágó és szeletelőkések | 11 |
| Fürészélü kések, hullámos élü kések | 11 |
| Kaparókések | 12 |
| Formák | 12 |
| Sütőformák | 12 |
| Kiszurók | 12 |
| Idomcsövek | 12 |
| Edények | 13 |
| Üstök | 13 |
| Nyeles lábasok | 13 |
| Tálak | 13 |
| Sziták | 13 |
| Kanalak | 13 |
| Sütőlemezek | 13 |
| Habverők | 14 |
| Mártóvilla | 14 |
| Gitterrács | 14 |
| Ecsetek, kefék | 14 |
| Mérőeszközök | 14 |
| II. fejezet | 15 |
| A cukrásztechnológia alapmüveletei | 15 |
| A cukrászsütemény-gyártás alapmüveletei | 15 |
| Előkészitő müveletek | 15 |
| Anyagok előkészitése | 15 |
| Cukortartalmu anyagok előkészitése | 15 |
| Liszt és keményitőtartalmu anyagok előkészitése | 16 |
| Magvak előkészitése | 16 |
| Mák | 16 |
| Dióbél | 16 |
| Mandulabél | 17 |
| Mogyoróbél | 17 |
| Kávé készitmények | 17 |
| Zsiradékok előkészitése | 17 |
| Növényi zsirok | 17 |
| Állati zsiradékok | 18 |
| Tej és tejtermékek előkészitése | 18 |
| Tojás előkészitése | 18 |
| Gyümölcsök előkészitése | 19 |
| Szilárditóanyagok előkészitése | 19 |
| Mesterséges szinezékanyagok előkészitése | 19 |
| Eszközök, berendezések előkészitése | 19 |
| Munkaasztalok előkészitése | 19 |
| Sütőlemezek előkészitése | 19 |
| Tortakarikák, fémkeretek előkészitése | 20 |
| Nyomózsák előkészitése | 20 |
| Formák előkészitése | 20 |
| Gépek előkészitése | 20 |
| Kemencék előkészitése | 20 |
| Cukorkészitmények | 21 |
| III. fejezet - Cukrászipari félkész termékek előállitása | |
| Főtt cukorkészitmények | 21 |
| Higitó cukoroldat | 21 |
| Fondán | 21 |
| Karamell | 21 |
| Olvasztott cukorkészitmények | 22 |
| Doboscukor | 22 |
| Grillázs | 22 |
| Cukorfesték | 23 |
| Töltelék készitése | 23 |
| Gyümölcsöstöltelékek | 23 |
| Tartósitott gyümölcstöltelékek | 23 |
| Gyümölcsdzsem | 23 |
| Gyümölcsiz | 24 |
| Gyümölcslekvár | 24 |
| Gesztenyepüré | 24 |
| Tejszinkrémek | 24 |
| Cukrozott tejszinhab | 24 |
| Eper, málna, ribizli, stb. tejszinhabkrém | 25 |
| Dió-mogyoró-mandula tejszinhabkrém | 25 |
| Kávé tejszinhab-krém | 25 |
| Csokoláda tejszinkrém | 25 |
| Rigójancsikrém | 26 |
| Csokoládé tejszinkrém | 26 |
| Csokoládé tejszinkrém kakaóporral | 26 |
| Oroszkrém | 27 |
| Tojáskrémek | 27 |
| Vajkrémek | 27 |
| Izesitett vajkrémek | 28 |
| Gyümölcs vajkrém | 29 |
| Citrom vajkrém | 29 |
| Málna izü vajkrém | 30 |
| Dió vajkrém | 30 |
| Mogyoró vajkrém | 30 |
| Kávé vajkrém | 30 |
| Gesztenye vajkrém | 30 |
| Karamell vajkrém | 31 |
| Puncs krém | 31 |
| Csokoládé krém 1. | 31 |
| Csokoládé krém 2. | 32 |
| Csokoládé krém 3. | 32 |
| Tartós töltelékek | 32 |
| Tejszines alapkrém | 32 |
| Párizsi krém | 32 |
| Praliné krém | 33 |
| Magvakból készült töltelékek | 33 |
| Forrázott diótöltelék | 33 |
| Diós habtöltelék | 33 |
| Tojáshabkrém | 34 |
| Dió püré-töltelék | 34 |
| Száraz dió-töltelék | 34 |
| Resztelt dió-töltelék | 35 |
| Máktöltelék | 35 |
| Száraz máktöltelék | 35 |
| Turótöltelék 1. | 36 |
| Turótöltelék 2. | 36 |
| Sós, sajtos töltelékek | 37 |
| Sajtkrém | 37 |
| Husos töltelékek | 37 |
| Sonkatöltelék | 37 |
| Májkrémtöltelék | 37 |
| Libamájkrém | 38 |
| Szardiniakrém | 38 |
| Bevonóanyagok | 39 |
| Zselé /Gyümölcs kocsonya/ | 40 |
| Zselé agar-agarból | 40 |
| IV. fejezet | 41 |
| Tésztakészités | 41 |
| Együtemü sütés | 43 |
| Kétütemü sütés | 43 |
| Gőzös sütőtérben való sütés | 43 |
| Gőzmentes sütőtérben való sütés | 43 |
| Az egyes tésztafajták sütési paraméterei, táblázat | 44 |
| Élesztős tészták | 45 |
| Az élesztős tésztákhoz szükséges alapanyagok | 45 |
| A tésztakészités müveletei | 46 |
| Briós tészta | 47 |
| Fonott kalács készitése ábra | 48 |
| Briós készitése ábra | 48 |
| Szendvicsbriós | 48 |
| Molnárka | 49 |
| Karsbadi túrós | 49 |
| Francia briós | 49 |
| Kevert élesztős tészták | 51 |
| Kevert élesztős tészták ábra | 51 |
| Kevert élesztős tészta anyaghányad | 51 |
| Csokoládé kuglóf | 52 |
| Dán kifli | 53 |
| Farsangi fánk | 54 |
| Hajtogatott élesztős tészta készitése | 54 |
| Hajtogatott élesztős tészta anyaghányad | 55 |
| Hajtogatott élesztős tészta ábra | 55 |
| Turós táska | 57 |
| Diós csiga | 57 |
| Diós csiga készitése ábra | 58 |
| Svájci kifli | 58 |
| Meggyes tiroli rétes | 59 |
| Omlós élesztős tészták | 59 |
| Pozsonyi tészta | 60 |
| Pozsonyi kifli | 60 |
| Beigli /diós vagy mákos/ | 61 |
| Omlós tészták /linzerek/ | 61 |
| Gyurt omlós tészták | 62 |
| Sárga linzi tészta | 62 |
| Linzer karika | 63 |
| Rákóczi turós lepény | 63 |
| Almás lepény | 64 |
| Barna linzi tészta | 64 |
| Isler | 64 |
| Bécsi kocka | 64 |
| Diókrém | 65 |
| Sós linzi tészta | 65 |
| Gyurt, omlós, sós tészta anyaghányada | 66 |
| Kevert omlós tészta fajtái | 67 |
| Néró tészta | 68 |
| Pathé teasütemény | 68 |
| Vaniliás pathé | 69 |
| Gyümölcskenyér | 69 |
| Kevert linzi teasütemény | 70 |
| Macskanyelv | 70 |
| Narancs galett | 71 |
| Moszkauer | 72 |
| Vajas tészta | 72 |
| Vajas tészta anyaghányada | 73 |
| Vajas tészta készitése ábra | 74 |
| Vajas tésztából készithető édes izü termékek | 75 |
| Burkifli | 75 |
| Izes táska | 75 |
| Pálmalevél | 76 |
| Meggyes pite | 76 |
| Krémes | 77 |
| Vajas tésztából készült sós sütemények | 77 |
| Sajtos roló | 77 |
| Sonkás kifli | 78 |
| Forrázott tészta | 78 |
| Képviselőfánk tészta | 78 |
| Képviselőfánk | 79 |
| Sajtos képviselőfánk | 80 |
| Pogácsák | 80 |
| Vajas pogácsa | 80 |
| Sajtos vajas pogácsa | 81 |
| Tepertős pogácsa | 81 |
| Leveles vajas pogácsa köménymaggal | 82 |
| Burgonyás pogácsa | 82 |
| Felvert tészták | 82 |
| Piskóta felvert | 83 |
| Hideg uton készült felvertek | 85 |
| Csokoládés felvert tészta | 86 |
| Dió, mogyoró, mandula, grillázs felvert | 86 |
| Kávés felvert tészta | 86 |
| Bohém felvert tészta | 86 |
| Indiáner felvert tészta | 87 |
| Babapiskóta | 88 |
| Hideg uton készült nehéz felvert tészták fajtái | 89 |
| Meleg uton készült könnyü felvert tészták fajtái | 90 |
| Sand felvert | 91 |
| Ponponett felvert | 91 |
| Habtészta | 91 |
| Meleg uton készült nehéz felvert tészták fajtái | 92 |
| Sacher felvert | 92 |
| Krémkenyerek | 93 |
| Ánizskenyér | 93 |
| Állományjavitóval készült felvertek | 93 |
| Tortakarika "Jilk" vagy "Pál" pasztával | 94 |
| Hengerelt tészták | 94 |
| Étkezési vagy diszitő marcipánok | 95 |
| Diómarcipán | 95 |
| Sütő marcipánok | 96 |
| Mandulás kifli | 96 |
| Nugátok | 96 |
| Uzsonnasütemények csoportositása | 97 |
| V. fejezet | 99 |
| Kikészitett sütemények | 99 |
| Felvágás, töltés, összeillesztés | 100 |
| Bevonás, áthuzás | 100 |
| Mártás, burkolás, beszórás | 100 |
| Szeletelés, diszités | 100 |
| Kikészitett sütemények felsorolása | 100 |
| Torták | 101 |
| Csokoládétorta | 101 |
| Dobostorta | 101 |
| Dió torta | 102 |
| Ananász torta | 102 |
| Puncstorta | 103 |
| Szeletek | 104 |
| Piramis | 104 |
| Marcipán szelet | 105 |
| Gyümölcs alagut | 106 |
| Tekercsek | 107 |
| Fatörzs rolád | 107 |
| Citrom rolád | 107 |
| Piskóta tekercs | 108 |
| Minyonok | 108 |
| A kikészitési mód alapján ismert minyonok | 109 |
| Csokoládés minyon | 110 |
| Puncs-minyon | 110 |
| Citromos minyon | 110 |
| Mogyorós minyon | 111 |
| Gulyás minyon | 111 |
| Desszertek | 112 |
| Mogyoró desszert | 112 |
| Diófánk desszert | 113 |
| Sárgabarackos desszert | 114 |
| Eperdesszert | 115 |
| Körtedesszert | 115 |
| Csemegék | 115 |
| Bambi csemege | 116 |
| Tátra csucs | 117 |
| Ludláb torta | 117 |
| Mokka csemege kocka | 117 |
| Grillázs bomba | 118 |
| Marcipán csemege | 118 |
| Grillázs rud | 119 |
| Bohém csemege | 119 |
| Tejszinhabos sütemények | 120 |
| Indiáner | 120 |
| Eperfánk | 121 |
| Rigójancsi | 121 |
| Gesztenye alagut | 122 |
| Oroszkrém torta | 122 |
| Francia krémes | 123 |
| Ekler fánk | 123 |
| Habroló | 124 |
| Ananász tejszines kocka | 124 |
| Kecskeméti barackpálinkás puding | 125 |
| Somlói galuska | 125 |
| Hideg, tejszines epres rétes | 126 |
| Poharas hideg krémek | 127 |
| Poharas csokoládé krém | 127 |
| Poharas eperkrém | 128 |
| Marcipános sütemények | 128 |
| Nagyburgonya | 128 |
| Marcipán gyümölcs | 129 |
| Marcipán narancs frée | 129 |
| Dió frée | 130 |
| Különleges cukrászkészitmények | 130 |
| A dobostorta eredeti receptje | 130 |
| Elszászi körtetorta | 131 |
| Meggyes omlett torta | 132 |
| Turó-torta almával | 132 |
| Máktorta meggyel | 133 |
| Kapros turós lepény | 134 |
| Kikészitett sütemények táblázat | 135 |
| Diszités | 137 |
| Bevonás | 137 |
| Burkolás, beszórás, formázás | 137 |
| Felrakás, fecskendezés | 139 |
| A fecskendező diszités anyagai | 139 |
| Vajkrémből és tejszinhabból készült diszitések | 139 |
| A különleges diszités módszerei | 140 |
| Marcipán diszités | 140 |
| Karamell diszités | 140 |
| Karamellcukor készitése | 141 |
| Öntött karamelldiszek | 142 |
| Huzott karamelldiszek | 142 |
| Fuvott karamelldiszek | 142 |
| Szálasitott karamelldiszek | 143 |
| Korszerü anyagok a cukrászatban | 143 |
| Jilk vagy Pál paszta | 143 |
| Bianka krém | 144 |
| Alapkrém előállitása | 144 |
| Beofix krémpor | 144 |
| Beofix alapkrém | 144 |
| Flaum por | 145 |
| Flaum hab | 145 |
| Branteigmix | 145 |
| Keku por | 145 |
| Rheon süteménygyártó gép | 146 |
| Diabetikus sütemények | 148 |
| A diabetikus sütemények forgalomba hozatala | 148 |
| A diabetikus cukrászsütemények jellemzői | 149 |
| Diabetikus félkész termékek | 150 |
| Diabetikus mártócsokoládé | 150 |
| Diabetikus marcipán | 150 |
| Diabetikus töltelékek | 150 |
| Diabetikus vajkrémek | 150 |
| Diabetikus párizsi krém | 151 |
| Diabetikus pralinékrém | 151 |
| Forrázott diótöltelék | 151 |
| Diabetikus tejszinkrémek | 151 |
| Diabetikus tejszinhab összetétele | 151 |
| Diabetikus tészták | 152 |
| Diabetikus pozsonyi tészta | 152 |
| Diabetikus omlós tészták | 152 |
| Diabetikus felvert tészták | 152 |
| Diabetikus piskóta felvert tészta | 153 |
| Diabetikus indiáner tészta | 153 |
| Diabetikus csokoládés felvert tészta | 153 |
| Diabetikus sütemények | 154 |
| Uzsonnasütemények /Diós vagy mákos beigli/ | 154 |
| Rotshild-piskóta | 154 |
| Meggyes lepény | 154 |
| Rákóczi turós lepény | 155 |
| Torták, szeletek, csemegék | 155 |
| Rumos-diótorta | 155 |
| Puncs szelet | 155 |
| Pralinészelet | 155 |
| Párizsi henger | 156 |
| Isler | 156 |
| Tátra csucs | 156 |
| Tejszinhabos sütemények | 156 |
| Teasütemények | 157 |
| A diabetikus sütemények szénhidráttartalmának meghatározása | 159 |
| Minőségi követelmények | 160 |
| A minőséget meghatározó tényezők | 160 |
| A sütemények sulya | 161 |
| Süteményhibák | 161 |
| Sütemények tárolása | 162 |
| Sütemények eltarthatósága | 162 |
| Feladatlapok | 164 |
| Tartalom | 169 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.