kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Dinasztia Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 246 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-657-110-4 |
| Megjegyzés: | Tankönyvi szám: 21406. |
| ÜZEMI ISMERETEK | 3 |
| A cukrászüzem részei (helyiségei) | 3 |
| Raktárak | 5 |
| Anyagraktár | 5 |
| Fogyóeszköz- és tisztítószerraktár | 6 |
| Kéziraktár | 6 |
| Félkészáru-raktár | 7 |
| Előkészítő | 7 |
| Cukrászműhely | 7 |
| Mosogató | 9 |
| Hűtőberendezések helyisége | 10 |
| Expedíció | 11 |
| Szociális helyiségek | 12 |
| Az üzem berendezései | 12 |
| Munkaasztalok | 12 |
| Szekrények | 13 |
| Sütőlemeztartók | 14 |
| Ládák | 15 |
| Főzőberendezések | 15 |
| Sütőberendezések | 20 |
| Cukrászüzemi gépek | 24 |
| Habverő, keverőgép | 24 |
| Dagasztógép | 27 |
| Tésztanyújtó gép | 29 |
| Tésztaosztó gép | 30 |
| Hengergép | 31 |
| Habfúvó gép | 33 |
| Fondángép | 36 |
| Emulgeátor | 37 |
| Tojásmosó | 38 |
| Magozógép | 39 |
| Mandulahámozó gép | 39 |
| Mákdaráló | 40 |
| Diódaráló | 41 |
| Egyetemes őrlőgép | 41 |
| Gesztenyepasszírozó | 42 |
| Tésztalapkészítő gép | 43 |
| Citromprés és -reszelékkészítő gép | 43 |
| Tésztaalakító (dresszírozó) gép | 43 |
| Hűtő- és fagyasztóberendezések | 44 |
| Jégszekrény | 44 |
| Hűtőszekrény | 45 |
| Fagylalttároló pult | 49 |
| Fagylaltfagyasztó gépek | 50 |
| Lágyfagylaltgép | 52 |
| Munkaeszközök | 54 |
| Nyújtók | 54 |
| Kések | 55 |
| Formák | 56 |
| Kiszúrók | 56 |
| Idomcsövek | 57 |
| Edények | 57 |
| Sziták | 58 |
| Kanalak | 58 |
| Sütőlemezek | 58 |
| Habverők | 58 |
| Mártóvilla | 59 |
| Tortalemezek | 59 |
| Rács | 59 |
| Ecsetek, kefék | 59 |
| Mérőeszközök | 59 |
| Üzemi és személyi higiénia | 61 |
| Az üzem higiénéje | 61 |
| Személyi higiéne | 62 |
| Munka- és balesetvédelem | 62 |
| A CUKRÁSZTECHNOLÓGIA ALAPMŰVELETEI | 65 |
| Előkészítő műveletek | 65 |
| Félkész termékek előállítása | 66 |
| Tésztakészítés, tésztalazítási módok | 68 |
| Sütés | 70 |
| Befejező, kikészítő műveletek | 71 |
| AZ ELŐKÉSZÍTŐ MŰVELETEK | 73 |
| Az alap- és járulékos anyagok előkészítése | 73 |
| Cukortartalmú anyagok | 73 |
| Lisztek és keményítőtartalmú nyersanyagok előkészítése | 75 |
| Magvak előkészítése | 76 |
| Zsiradékok előkészítése | 80 |
| Tej és tejtermék előkészítése | 82 |
| Tojás és tojáspor előkészítése | 84 |
| Gyümölcsök előkészítése | 86 |
| Szesz és szeszes italok előkészítése | 86 |
| Fűszerek, zamatosítóanyagok előkészítése | 87 |
| Savanyítók előkészítése | 88 |
| Tartósítószerek előkészítése | 88 |
| Szilárdítóanyagok előkészítése | 88 |
| Mesterséges színezékanyagok előkészítése | 89 |
| Lakkok előkészítése | 89 |
| Eszközök, berendezések előkészítése | 90 |
| CUKRÁSZIPARI FÉLKÉSZ TERMÉKEK ELŐÁLLÍTÁSA | 93 |
| Cukorkészítmények | 93 |
| Főtt cukorkészítmények | 93 |
| Hígító cukoroldat | 94 |
| Fondán | 94 |
| Karamell | 95 |
| Olvasztott cukorkészítmények | 95 |
| Doboscukor | 96 |
| Grillázs | 96 |
| Cukorfesték | 97 |
| Töltelékek készítése | 97 |
| Gyümölcstöltelékek | 97 |
| Frissgyümölcs-töltetek | 98 |
| Tartósítottgyümölcs-töltetek | 98 |
| Gesztenyepüré | 99 |
| Tejszínkrémek | 99 |
| Tojáskrémek | 102 |
| Vajkrémek | 104 |
| Ízesített vajkrémek | 104 |
| Tartós töltetek | 106 |
| Magvakból készült töltetek | 108 |
| Túrótöltelék | 109 |
| Sós, sajtos töltelékek | 110 |
| Húsos töltelékek | 110 |
| Bevonóanyagok | 112 |
| Zselé készítése | 112 |
| Mártógyurma (tunkmassza) felhasználása | 113 |
| Cukrászbevonó felhasználása | 113 |
| Gyümölcstartósítás | 114 |
| Cukrozott gyümölcs készítése | 114 |
| Kandiszoldat készítése, kandírozás | 118 |
| Konzervcukor készítése | 119 |
| TÉSZTAKÉSZÍTÉS | 123 |
| A cukrásztészták csoportosítása | 123 |
| A tészták általános jellemzése, összetételük | 124 |
| A cukrásztészták felhasználása | 125 |
| Élesztős tészták | 127 |
| Az élesztős tészták általános jellemzése | 127 |
| Az élesztős tészták csoportosítása és készítése | 129 |
| Gyúrt élesztős tészták készítése | 129 |
| Gyúrt élesztős tésztából készíthető sütemények | 132 |
| Kevert élesztős tészták készítése | 138 |
| Kevert élesztős tésztából készíthető sütemények | 140 |
| Hajtogatott élesztős tészták készítése | 142 |
| Hajtogatott élesztős tésztából készíthető sütemények | 145 |
| Omlós élesztős tészták készítése | 147 |
| Omlós élesztős tésztákból készíthető sütemények | 148 |
| Omlós tészták | 153 |
| Az omlós tészták általános jellemzése | 153 |
| Az omlós tészták csoportosítása és készítése | 155 |
| Gyúrt omlós tészták készítése | 155 |
| Kevert omlós tészták készítése | 157 |
| Az omlós tészták fajtái és felhasználásuk | 160 |
| Gyúrt omlós tészták fajtái | 160 |
| Kevert omlós tészták fajtái | 163 |
| Omlós tésztából készíthető uzsonnasütemények | 165 |
| Vajas tészták | 168 |
| A vajas tészták általános jellmezése | 168 |
| A vajas tészták csoportosítása és készítése | 169 |
| A vajas tészta felhasználása | 171 |
| Vajas tésztából készíthető uzsonnasütemények | 171 |
| Vajas tésztából készíthető sós sütemények | 174 |
| Felvert tészták | 176 |
| A felvert tészták általános jellemzése | 171 |
| A felvert tészták csoporosítása és készítése | 177 |
| Hideg úton készült felvertek előállítása | 178 |
| Meleg úton készült felvertek előállítása | 179 |
| A felvert tészták fajtái és felhasználásuk | 181 |
| Hideg úton készült könnyű felvert tészták fajtái | 181 |
| Hideg úton készült nehéz felvert tészták fajtái | 187 |
| Meleg úton készült könnyű felvert tészták fajtái | 188 |
| Meleg úton készült nehéz felvert tészták fajtái | 189 |
| Felvert tésztából készült uzsonnasütemények | 190 |
| Forrázott tészták | 192 |
| A forrázott tészták általános jellemzése | 192 |
| A forrázott tészták készítési módja | 193 |
| A forrázott tészták fajtái, felhasználásuk | 194 |
| Hengerelt tészták | 195 |
| A hengerelt tészták általános jellemzése | 195 |
| A hengerelt tészták csoportosítása | 196 |
| A hegerelt tészták készítése, fajtái és felhasználásuk | 197 |
| Az étkezési marcipánok készítése | 197 |
| A sütőmarcipánok készítése | 198 |
| A nugátok készítése | 199 |
| Hengerelt tésztából készíthető uzsonnasütemények | 200 |
| Összefoglalás | 202 |
| Az egyes tésztákból készíthető uzsonnasütemények | 202 |
| Mézestészták és sütemények | 204 |
| A mézestészták általános jellemzése | 204 |
| A mézestészták készítése | 205 |
| Mézessütemények kikészítése | 207 |
| Mézessütemény-fajták | 208 |
| Éttermi tészták | 210 |
| Az éttermi tészták általános jellemzése | 210 |
| Az éttermi tészták csoportosítása és fajtái | 211 |
| Az éttermi tészták készítése | 212 |
| Főzéssel készült gyúrt tészták | 212 |
| Főzéssel készült kevert tészták | 213 |
| Sütéssel készült éttermi tészták | 213 |
| Főtt-sült tészták készítése | 214 |
| Gőzöléssel készült éttermi tészták | 214 |
| Frissen sütött éttermi tészták | 215 |
| Mártások, habok, öntetek | 215 |
| Ostyalapból készült sütemények | 216 |
| Az ostyatészta általános jellemzése | 216 |
| Az ostyalapok fajtái és készítésük | 217 |
| Az ostyatészta készítése | 217 |
| Ostyalapból készült sütemények | 218 |
| SÜTÉS | 221 |
| A sütés célja | 221 |
| A sütés módszerei | 222 |
| Együtemű és kétütemű sütés | 222 |
| Gőzös és gőzmentes sütés | 223 |
| A sütés gyakorlati tudnivalói | 224 |
| Sütési hőfokok | 225 |
| Sütés közben lejátszódó változások | 227 |
| BEFEJEZŐ, KIKÉSZÍTŐ MŰVELETEK | 231 |
| Felvágás | 232 |
| Töltés | 232 |
| Összeillesztés | 232 |
| Kiszúrás | 233 |
| Bevonás | 233 |
| Fondán felhasználása bevonásra | 234 |
| Karamell és doboscukor felhasználása bevonásra | 235 |
| Zseléoldat felhasználása bevonásra | 236 |
| Csokoládé felhasználása bevonásra | 236 |
| Krémek, habok felhasználása bevonásra | 236 |
| Burkolás | 236 |
| Beszórás | 237 |
| Fagyasztás | 237 |
| Szeletelés | 237 |
| Díszítés | 238 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.