kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 197 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-220-847-1 |
| Megjegyzés: | A könyv tankönyvi száma: 21428. Sok fekete-fehér ábrával, 19 színes fotóval illusztrált könyv. |
| Bevezetés | 3 |
| DÍSZÍTÉS | 7 |
| A díszítés fogalma, célja | 7 |
| A díszítőműveletek csoportosítása és fajtái | 8 |
| A bevonás | 9 |
| A bevonóanyagok fajtái | 10 |
| A fondán | 10 |
| A francia fondán | 11 |
| A karamellcukor | 12 |
| A doboscukor | 12 |
| A csokoládés bevonóanyagok | 13 |
| A zselé | 14 |
| A krémek és habok | 15 |
| A burkolás | 15 |
| A beszórás | 16 |
| A formázás | 18 |
| A formázott díszítőelemek nyersanyagai | 20 |
| A felrakás | 22 |
| A fecskendezés | 23 |
| A fecskendező díszítés eszközei | 23 |
| A fecskendező díszítés anyagai | 29 |
| Az egyszerű díszítés módszerei | 33 |
| Az uzsonnasütemények díszítése | 33 |
| A kikészített sütemények díszítése | 34 |
| Torták, szeletek, tekercsek díszítése | 34 |
| Minyonok, desszertek díszítése | 35 |
| Csemegék díszítése | 36 |
| Krémes és tejszínhabos sütemények díszítése | 36 |
| Marcipános sütemények díszítése | 37 |
| Teasütemények díszítése | 37 |
| A különleges díszítés módszerei | 38 |
| Fondándíszítés | 39 |
| Csokoládédíszítés | 41 |
| Zselédíszítés | 44 |
| Cukrozottgyümölcs-díszítés | 45 |
| Marcipándíszítés | 46 |
| Grillázsdíszítés | 48 |
| Karamelldíszítés | 50 |
| Kénformák készítése | 55 |
| Gesztenyeropogós készítése | 57 |
| Külföldi cukrászati készítmények | 58 |
| Baumkuchen | 58 |
| A díszítés összefoglalása | 60 |
| FAGYLALTOK | 61 |
| A fagylalt fogalma | 61 |
| A fagylaltok táplálkozásélettani jelentősége | 62 |
| A fagylaltok nyersanyagai | 62 |
| A fagylaltok csoportosítása és fajtái | 64 |
| A fagylaltok csoportosítása összetételük szerint | 64 |
| Tejes fagylaltok | 65 |
| Tejszínes fagylaltok | 66 |
| Gyümöcslfagylaltok | 67 |
| Gyümölcsvelőből készült fagylaltok | 67 |
| Gyümöcsléből készült fagylaltok | 68 |
| A fagylaltok csoportosítása a fagylaltkeverék készítési módja szerint | 69 |
| A fagylaltok csoportosítása a fagyasztás módja szerint | 70 |
| A fagylaltok készítése | 72 |
| A fagylalt anyagainak előkészítése | 72 |
| A fagylaltkeverék készítése és hőkezelése | 74 |
| A fagylaltkeverék szűrése | 75 |
| A fagylaltkeverék egyneműsítése | 76 |
| A fagylaltkeverék hűtése és pihentetése | 76 |
| A fagylaltkeverék fagyasztása | 78 |
| A fagylalt utánfagyasztása és adagolása | 80 |
| A fagylaltszabvány | 82 |
| A fagylaltgyártás és -értékesítés higiéniája | 102 |
| Az előkészítés higiéniája | 102 |
| A fagylaltkészítés higiéniája | 103 |
| A fagylalt tárolása, szállítása | 103 |
| Az értékesítés higiéniája | 104 |
| Mintavétel a fagylaltból | 104 |
| Adagolt fagylaltkészítmények általános jellemzése | 106 |
| Az adagolt fagylaltkészítmények általános jellemzése | 106 |
| A fagylaltkelyhek összetétele | 107 |
| A fagylaltkelyhek csoportosítása | 107 |
| Az adagolt fagylaltkészítmények fajtái | 108 |
| Jegeskávé | 108 |
| Őszibarack Melba | 108 |
| Jakab-serleg | 109 |
| Szép Heléna fagylaltserleg | 109 |
| Kijevi fagylaltkehely | 109 |
| Fagylaltserleg szicíliai módra | 110 |
| Narancs fagylaltkehely | 110 |
| Üdítő fagylaltkehely | 110 |
| A parfé készítése | 111 |
| A parfé általános jellmezése | 111 |
| A parfé alapanyagának elkészítése | 112 |
| A parfé formába töltése és fagyasztása | 112 |
| A parfé adagolása, tálalása, díszítése | 114 |
| Parféfajták | 116 |
| Csokoládé-eper parfé | 116 |
| Csokoládé-vanília parfé | 117 |
| Diplomata parfé | 117 |
| Dán parfé | 117 |
| Fagylalttorta | 117 |
| Kávéparfé | 118 |
| Dióparfé | 118 |
| Brazil parfé | 118 |
| Császár parfé | 118 |
| Hideg pohárkrémek | 119 |
| A pohárkrémek általános jellemzése | 119 |
| A hideg pohárkrémek csoporosítása és készítése | 119 |
| Főzött alapkrémből előállítható pohárkrémek készítése | 120 |
| Becofixből előállítható pohárkrémek készítése | 121 |
| Tejszínhabkrémből előállítható pohárkrémek készítése | 122 |
| Vegyes összetételű pohárkrémek készítése | 123 |
| A hideg pohárkrémek fajtái | 123 |
| Vaníliás pohárkrémek | 123 |
| Meggyes pohárkrémek | 124 |
| Csokoládés pohárkrémek | 125 |
| Szőlős pohárkrémek (Borkrém) | 125 |
| Gyümölcsrizs | 126 |
| Gesztenyés pohárkrémek | 126 |
| Epres tejszínes pohárkrémek | 127 |
| Ananász pohárkrémek | 127 |
| Lágyfagylaltok | 128 |
| A lágyfagylaltok összetétele | 128 |
| Vanília lágyfagylalt | 128 |
| Tejszínes málna lágyfagylalt | 129 |
| Kókusz lágyfagylalt | 129 |
| A lágyfagylaltok készítése, fagyasztása | 130 |
| Fagylaltporok | 131 |
| A fagylaltporok fajtái és összetételük | 131 |
| A fagylaltporok készítése | 132 |
| A fagylaltporok csomagolása, tárolása és felhasználása | 132 |
| Fagylaltporreceptek | 134 |
| Fagylaltkonzervek | 135 |
| A konzervfagylalt | 136 |
| Stabilizált gyümölcsfagylalt-sűrítmény | 136 |
| A nagyüzemi fagylaltgyártás | 137 |
| A jégkrém anyagai | 137 |
| A jégkrém készítése | 138 |
| A jégkrém fagyasztása | 138 |
| A jégkrém adagolása, formázása, csomagolása | 139 |
| A jégkrém utánfagyasztása, raktározása, értékesítése | 139 |
| A nagyüzemi fagylaltgyártás termékei | 140 |
| A pálcikás jégkrém | 140 |
| Dobozos jégkrémek | 141 |
| Poharas jégkrémek | 141 |
| Vaníliás jégkrém | 143 |
| A fagylaltok összefoglalása | 144 |
| A CUKRÁSZSÜTEMÉNYEK MINŐSÉGE ÉS FORGALOMBA HOZATALA | 145 |
| A cukrászkészítmények minősége | 145 |
| A minőséget meghatározó tényezők | 146 |
| A sütemények súlya | 147 |
| Süteményhibák | 150 |
| A cukrászkészítmények forgalomba hozatala | 154 |
| A sütemények csomagolása | 154 |
| A csomagolás módszerei | 155 |
| A sütemények szállítása | 157 |
| A sütemények tárolása | 158 |
| A sütemények eltarthatósága | 158 |
| A sütemények kezelése az üzletben | 159 |
| Az új technológiai módszerek hatása a minőségre | 162 |
| A süteménycsomagolás korszerű módszerei | 163 |
| A CUKRÁSZÜZEM MUNKÁJÁNAK MEGSZERVEZÉSE | 167 |
| A munkaszervezés fogalma és célja | 167 |
| A munkaszervezés alapelemei a cukrászatban | 169 |
| A munkaerő | 169 |
| A termelőeszközök | 171 |
| A munkafolyamatok | 172 |
| A fő munkafolyamatok | 173 |
| A mellék-munkafolyamtok | 175 |
| A szervezet | 178 |
| A korszerű üzemszervezés kérdései | 180 |
| A költségek és az üzemszervezés | 180 |
| A termelékenység és az üzemszervezés | 181 |
| Az üzemszervezés módszerei | 181 |
| A szervezési munka szakaszai | 182 |
| Modern technológiai eljárások | 183 |
| Új nyersanyagok | 184 |
| Krémtöltelék becofix és flaum porokból | 184 |
| Új gépek, berendezések | 185 |
| Rheon süteménygyártó gép | 186 |
| A cukrászati ismeretek összefoglalása | 188 |
| Felhasznált irodalom | 191 |
| Taralomjegyzék | 193 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.