kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 198 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-9107-42-5 |
| Megjegyzés: | Töredék kötet. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: É-307/I. |
| I. KÖTET | |
| A cukrászat rövid története | 3 |
| Az édességkészítés kialakulása | 3 |
| Az édességkészítés Magyarországon | 4 |
| A cukrászat kialakulása és fejlődése hazánkban | 7 |
| A cukrász szakma kialakulása | 7 |
| Neves cukrász dinasztiák - híres cukrász dinasztiák - híres cukrászdák | 9 |
| Üzemtani ismeretek | 13 |
| A cukrász munkaterülete (Bevezetés) | 13 |
| A cukrászüzem részei | 13 |
| Raktárak | 15 |
| Előkészítők | 18 |
| Cukrászműhely | 18 |
| Mosogatók | 20 |
| Hűtőkamrák, hűtőberendezések helyisége | 21 |
| Fagylaltkészítő helyiség | 21 |
| Expedíció | 22 |
| Szociális helyiségek | 22 |
| Iroda | 22 |
| A higiéniáról | 23 |
| A cukrászüzem berendezései, gépei, munkaeszközei | 24 |
| Berendezések | 24 |
| Gépek | 35 |
| A cukrászüzem munkaeszközei | 36 |
| Munkavédelem | 41 |
| A cukrászat nyersanyagai | 45 |
| Édesítőszerek | 45 |
| Természetes édesítőszerek | 45 |
| Mesterséges édesítőszerek | 48 |
| A lisztek | 50 |
| A búzaliszt | 51 |
| A búzalisztek cukrászipari felhasználása | 52 |
| Egyéb lisztek | 52 |
| Édesipari termékek | 53 |
| A kakaó és a csokoládé | 53 |
| Az olajosmagvak | 55 |
| A zsiradékok | 57 |
| Növényi eredetű zsiradékok | 58 |
| A tej és tejtermékek | 61 |
| A tej fogalma, jelentősége és összetétele | 61 |
| A tej tulajdonságai, a tejhibák | 63 |
| A tejipar termékei | 64 |
| A tojás | 71 |
| A tojás szerkezete és kémiai összetétele | 72 |
| A tojás minősége | 74 |
| A tojás tartósítása | 74 |
| Gyümölcsök | 75 |
| A gyümölcsök összetétele és táplálkozástani jelentősége | 75 |
| A gyümölcsök csoportosítása és fajtái | 76 |
| Gyümölcskészítmények | 83 |
| Szeszesitalok | 85 |
| A szeszesitalok fajtái | 85 |
| Fűszerek | 88 |
| A cukrászatban leggyakrabban használatos fűszerek | 88 |
| Mesterséges zamatosítóanyagok | 90 |
| Savanyítószerek | 91 |
| Tartósítószerek | 92 |
| Lazítószerek és adalékanyagok | 93 |
| A lazítószerek fajtái | 93 |
| Az adalékanyagok | 93 |
| Előkészítő műveletek | 99 |
| A cukrászsütemény-gyártás alapműveletei | 99 |
| Az alap- és járulékanyagok előkészítése | 99 |
| Eszközök, berendezések előkészítése | 104 |
| Cukrászati félkésztermékek | 107 |
| Cukorkészítmények | 107 |
| Főtt cukorkészítmények | 107 |
| Olvasztott cukorkészítmények | 109 |
| Töltelékek | 111 |
| Gyümölcstöltelékek | 111 |
| Tejszínkrémek | 111 |
| Vajkrémek | 114 |
| Tojáskrémek | 117 |
| Diótöltelékek | 117 |
| Egyéb édes töltelékek | 118 |
| Sós töltelékek | 119 |
| Bevonóanyagok | 120 |
| Tésztakészítés | 123 |
| A tésztalazítás módszerei | 123 |
| A cukrásztészték csoportosítása | 124 |
| A tészták összetétele, általános jellemzésük | 124 |
| A cukrásztészták felhasználása | 125 |
| Élesztős tészták | 127 |
| Az élesztős tészták jellemzése, csoportosításuk | 127 |
| Gyúrt élesztős tészták készítése | 128 |
| Gyúrt élesztős tésztából készíthető sütemények | 130 |
| Kevert élesztős tészták készítése | 133 |
| Kevert élesztős tésztából készíthető sütemények | 135 |
| Hajtogatott élesztős tészták készítése | 137 |
| Blundel tésztából készíthető sütemények | 138 |
| Croissant tésztából készíthető sütemények | 139 |
| Omlós élesztős tészták készítése | 141 |
| Omlós élesztős tésztából készíthető sütemények | 142 |
| Az élesztős tészták hibái, megelőzésük, javításuk | 144 |
| Omlós tészták | 146 |
| Az omlós tészták jellemzése, csoportosításuk | 146 |
| Gyúrt omlós tészták készítése | 147 |
| A gyúrt omlós tészták fajtái és felhasználásuk | 149 |
| Kevert omlós tészták készítése | 152 |
| A kevert omlós tészták fajtái | 153 |
| Az omlós tészták hibái, megelőzésük, javításuk | 155 |
| Vajas tészta | 155 |
| A vajas tészta jellemzése, készítése | 155 |
| Vajas tésztából készíthetó sütemények | 157 |
| Uzsonnasütemények vajas tésztából | 157 |
| Sós sütemények vajas tésztából | 159 |
| A vajas tészta készítése során előforduló hibák | 160 |
| Felvert tészták | 162 |
| A felvert tészták jellemzése és csoportosítása | 162 |
| A felvert tészták készítése | 163 |
| Hideg úton készült felvertek előállítása | 163 |
| Meleg úton készült felvertek előállítása | 164 |
| A felvert tészták fajtái és felhasználásuk | 165 |
| Hideg úton készült könnyű felvertek | 165 |
| Hideg úton készült nehéz felvertek | 169 |
| Meleg úton készült könnyű felvertek | 169 |
| Meleg úton készült nehéz felvertek | 170 |
| Felvert tésztából készült uzsonnasütemények | 171 |
| A felvert tészták hibái, megelőzésük | 172 |
| Forrázott tészta | 174 |
| A forrázott tészta jellemzése | 174 |
| A forrázott tészta készítési módja | 174 |
| A forrázott tészta felhasználása | 175 |
| Hengerelt tészták | 176 |
| A hengerelt tészták jellemzése | 176 |
| A hengerelt tészták csoportosítása | 176 |
| A hengerelt tészták készítése, fajtái, felhasználásuk | 178 |
| Étkezési marcipánok készítése | 178 |
| Sütőmarcipánok készítése | 178 |
| Nugátok készítése | 178 |
| Uzsonnasütemények hengerelt tésztából | 180 |
| Mézestészták | 181 |
| A mézestészták jellemzése | 181 |
| A mézestészták készítése | 182 |
| Mézes sütemény-fajták | 184 |
| Uzsonnasütemények összefoglalása | 187 |
| Sütés | 189 |
| A sütés célja és módszerei | 189 |
| Sütés közben lejátszódó változások | 189 |
| A tészták sütési hőfokai | 191 |
| A sütés gyakorlati tudnivalói | 192 |
| Befejező, kikészítő műveletek | 193 |
| Felvágás | 193 |
| Töltés | 193 |
| Összeillesztés | 194 |
| Kiszúrás | 194 |
| Bevonás | 194 |
| Beszórás | 197 |
| Fagyasztás | 197 |
| Szeletelés | 197 |
| Díszítés | 198 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.