A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A hatalom megragadása

Szerző
Fordító

Kiadó: Századvég
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 164 oldal
Sorozatcím: Arany Közép Európa
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN: 963-8384-05-0
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Czeslaw Milosz lengyel író 1911-ben született egy akkor Oroszországhoz, majd a két világháború között Lengyelországhoz tartozó litván vidéken. 1934-ben Vilnában szerzett jogi diplomát. A háború kitörése után átszökött Varsóba, ahol a német megszállás alatt az illegális kulturális életet szervezte. 1946-tól 1950-ig Washingtonban, utána egy évig Párizsban volt kulturális attasé. 1951-ben lemondott megbízatásáról, és az emigrációt választotta. 1960-ig Franciaországban, azóta az Egyesült Államokban él. A berkeleyi egyetemen szláv irodalmakat tanított. 1930-tól publikál, első verseskötete 1933-ban jelent meg. Nemcsak költőként, de esszéíróként és két regény szerzőjeként is a század legjelentősebb művészei közé tartozik.
1980-ban elnyerte az irodalmi Nobel-díjat.
Magyarul eddig két kötete jelent meg: Múzsáim palotája és a Rabul ejtett értelem.
A Hatalom megragadását 1953-ban, Párizsban írta. A regény először franciául jelent meg, lengyelül csak két évvel később.

Czesław Miłosz

Czesław Miłosz műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Czesław Miłosz könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv