1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szép szemek áldozatja

Balassi Bálint regényes élete

Szerző
Róla szól
Lektor

Kiadó: Szerzői magánkiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 553 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 14 cm
ISBN: 963-500-183-5
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"A sötét várfolyosót egyetlenegy égő szurokfáklya világítja meg. Ez is csak avégett búslakodik az ajtó mellett, hogy jelezze, itt bent tartózkodik a főúr.
Gergely, az öreg... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"A sötét várfolyosót egyetlenegy égő szurokfáklya világítja meg. Ez is csak avégett búslakodik az ajtó mellett, hogy jelezze, itt bent tartózkodik a főúr.
Gergely, az öreg szolga most kiemeli tartójából a fáklyát, bal kezébe fogja, de jól távol tartva arcától, aztán jobbjával kinyitja az ajtót, és lassan ereszti azt vissza maga mögött, amikor belép a szobába. A hosszú asztalhoz megy, meggyújtja az ötágú gyertyatartó gyertyáit. Föllobbannak a lángok, de menten laposra nyúlnak el a keskeny nyitott ablakon ki- s bejáró márciusi szél harapásától. Az ablakra tekint az öreg, majd urára, aki ott ül az asztalnál. Alig észrevehetően, de bólint az úr. Behajtja Gergely a máriaüveges ablakot, elébe fordítja a nehéz fatáblát, és indul kifelé. Urának szava állítja meg." Vissza

Fülszöveg

Milyen volt? Hogyan élt Gyarmati Balassi Bálint a XVI. századi fiatal magyar főúr, a magyar irodalomtörténetnek első, valós költői fényben ragyogó csillaga? Milyen volt a család, a környezet, a kor, amelyben élt? Boldog volt? Boldogtalan volt ez a megalkuvásra, vagyonszerzésre képtelen, istenfélő és vad, a női szépségnek ellenállni nem tudó, saját gyámja által kiszipolyozott fiatal férfi, ez a török elleni állandó harcban félelmet nem ismerő, halált megvető, jó hamar lován a széllel versenyt száguldó végvári vitéz, amíg színes-komor rövid életének végére pontot nem tett Esztergom várának ostromakor - nem a török kard - a gyilkos német ágyúgolyó?

Dancs Vera

Dancs Vera műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dancs Vera könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv