A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Bornemissza Anna

A fejedelemasszony - Százszorszép Könyvek 1928. október 10. IV. évfolyam 10. szám/Regény/Az ifjuság számára

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 62 oldal
Sorozatcím: Százszorszép Könyvek
Kötetszám: 10
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Hungária R.-T. Budapest nyomása. Néhány fekete-fehér illusztrációval.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Bornemisza András zágoni udvarházában nagy ünnepségre készültek. András ur idősebbik leánya, Anna, vőlegényét várta gyürüváltásra. András ur két leánya, Anna és Margit,... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Bornemisza András zágoni udvarházában nagy ünnepségre készültek. András ur idősebbik leánya, Anna, vőlegényét várta gyürüváltásra. András ur két leánya, Anna és Margit, hiresek voltak egész Magyarországon szépségükről, kedvességükről és nagy műveltségükről. Mikor aztán Bornemisza özvegységre jutván, eljött Erdélybe s a zágoni udvarházba telepedett le, nemsokára egész Erdély nemes társasága beszélte, hogy a két Bornemisza-leánynál kiválóbb, lélekben, testben előkelőbb teremtés nincs egész Erdélyországban.
Pedig Erdély mindig hires volt szép asszonyairól, leányairól. Az erdélyi nemes társaságban kivételes pozícióhoz jutni nem volt kicsinylendő vagy könnyű dolog. S Bornemisza András uram pedig nem volt világi javakban túlságosan bővelkedő ember. Magyarországi birtoka nagyrészt egy áldatlan, hosszú pereskedés áldozata lett. S a zágoni kis udvarházba való költözés bizony már csak afajta szomorú kénytelenség és meghuzódás volt. Sajnálták is a két szép leányt eléggé a magyarországi barátok, meg atyafiak. ímhol ni, mikor szükség volna a nyilt, nagy, vendégszerető házra, a mulatságokra, a költségesebb életmódra, a jó András urnak akkor kell visszavonulnia a kis, Isten háta mögött lévő zágoni kúriára. Visszavonulni két szép leányával.
Hiszen a kisebbik, Margit, még csak most kezd kinőni a gyermekkorból, de a nagyobbik, Anna, immár a huszadik évében vagyon. Szép, magas, sugártermetű, barna leány. Dus, fényes, barna haja koszorúként övezi nemesszabásu fejét. Vissza

Fülszöveg

A Százszorszép Könyvek negyedik évfolyamának tizedik kötetét adjuk itt át olvasóinknak, Dánielné Lengyel Laura A fejedelemasszony című történelmi regényét.
Dánielné Lengyel Laura a legkiválóbb, legértékesebb magyar nőírók egyike s mint ifjusági író is a legelső helyet foglalja el. A fejedelemasszony Bornemisza Annának, Apaffy Mihály hitvesének, a nemeslelkű, kiváló erdélyi nagyasszonynak története s egyben korának, környezetének, az egész akkori történelmi időnek mesteri korrajza. Olvasóink bizonyára örülni fognak, hogy könyveik sorozatát egy ilyen értékes, magas irodalmi nívón álló munkával gyarapíthatják.

Dánielné Lengyel Laura

Dánielné Lengyel Laura műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dánielné Lengyel Laura könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv