775.488

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Tojástól a broilercsirkéig

A baromfigondozó könyve

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 205 oldal
Sorozatcím: Mezőgazdasági szakmunkáskönyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 963-230-004-1
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.

Tartalom

Bevezetés7
A modern baromfitenyésztés céja13
A tyúkfélék eredete15
Fajtaismeret17
Küllemi bírálat19
Kor és ivar szerinti elnevezések22
Tenyésztési alapfogalmak25
Tartási rendszerek31
Iparszerű termelési rendszerek kialakítása33
A zárt rendszerű tartás előnyei38
Istállótípusok szerinti tartási rendszerek39
Mélyalmos tartási rendszer43
Rácspadlós tartási rendszer45
Ketreces tartási rendszer46
Az állományváltás alapján vizsgált tartási rendszerek48
Egyfázisos tartás48
Kétfázisos tartás49
Háromfázisos tartás50
Állategészségügyi ismeretek53
Baromfitelepek létesítésének higiénés szempontjai55
Az állategészségügyi technológia46
A betegség fogalma, meghatározása, jellemzői58
A betegség kialakulásának okai59
A betegség kialakulásának folyamata66
A betegség megelőzése, a megelőzés rendszere67
Technológiával összefüggő higiéniai rendszabályok67
Általános járványvédelem68
Személyforgalom69
Betelepítés és szállítás70
Jármű-, anyag- és eszközforgalom72
Állományok fogadása, férőhelyek előkészítése74
Takarítás, mosás74
Rágcsálók, ízeltlábúak irtása75
Karbantartás75
Fertőtlenítés76
Technológiai berendezések beszerelése76
Almozás77
Gázosítás77
Közvetlen védekezés a betegségek ellen78
Takarmányozás81
A tyúkfélék tápanyagigénye és kielégítése83
Baromfitápok nyers- és alapanyagai89
Takarmánykiegészítők92
A takarmányozás fontosabb alapelvei93
Hús- és tojóhibrid-szülőpárok, tojóhibridjércék visszatartásos nevelése101
Itatás105
Broilerhús-termelés109
A korszerű broilerhús-termelés feltételei111
A broilerhús-termelés célja és feladatai. A hazai broilerhús-termelés helyzete112
A tenyésztés, a szaporítás, a keltetés és az árutermelés kapcsolata 115
Szaporítási és árutermelési szakasz116
Szülőpártartás, tenyésztojás-termelés118
A keltetőtojások termelése119
A vedlés és a kotlás121
A keltetőtojás gyűjtése, kezelése123
Broilerhizlalás127
Broilerhizlaló épületek129
A broilerhizlalási technológia szempontjai130
Ketreces broilerhizlalás137
Étkezésitojás-termelés145
A hazai étkezésitojás-termelés helyzete147
A tojás felépítése, alkotórészei148
A gazdaságos étkezésitojás-temelés alapjai153
Tenyésztés, szaporítás, keltetés és árutermelés kapcsolata155
Előnevelés156
Utónevelés164
Tojóházi tartás164
Az étkezési tojás feldolgozása171
Trágyahasznosítás172
A gazdálkodás költségei175
Gazdaságossági alapfogalmak177
Kislexikon183

Darabant András

Darabant András műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Darabant András könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Tojástól a broilercsirkéig Tojástól a broilercsirkéig Tojástól a broilercsirkéig

A borító kissé kopott.

Állapot:
1.230 ,-Ft
6 pont kapható
Kosárba