1.035.008

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Állatmesék

A 12. osztály írt és válogatott meséi

Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Fészek Waldorf Iskola
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött keménykötés
Oldalszám: 26 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:

Egy meleg napon a szavanna hőségében a nagy oroszlán lepihent egy fa árnyékába. Ám e forró napon nemcsak ő keresett menedéket, hanem néhány egérke is. Ott futkostak a hatalmas oroszlán... Tovább

Előszó

Részlet:

Egy meleg napon a szavanna hőségében a nagy oroszlán lepihent egy fa árnyékába. Ám e forró napon nemcsak ő keresett menedéket, hanem néhány egérke is. Ott futkostak a hatalmas oroszlán körül. Az állatok királya hamar megunta a rohangáló egereket, és elkergette őket. Egyet mégis elkapott. Az meg is ijedt, és így szólt:
- Ó, nagy király! Hagyd meg kicsi életem, semmi dicső nincs abban, ha egy ilyen pici állatot bántasz, mint én.
Az oroszlán is úgy vélte, ebben nincs semmi dicső, a többi állat csak kineveti, hogy egy ilyen kis semmi egérre áldozza idejét. Elengedte hát. Nem sokkal a meleg nap után az oroszlán hegyekbe ment sétálni. Ahogy nézte - nézte napfényes birodalmát, hát uram teremtőm, csapdába lépett. Nagyot kiáltott szegény.
A hegyek közt az egér meghallotta a király kiáltását. Emlékezett még, hogy az oroszlán meghagyta életét, így segítségére sietett. Az oroszlán próbált kiszabadulni a csapdából, ám sehogy sem sikerült neki. De az egér éles fogával szétrágta a csapda köteleit, az oroszlán ismét szabad volt.
- Köszönöm, hű alattvalóm. - mondta az oroszlán.
- Semmiség... - válaszolta az egér - te meghagytad az életem, én cserébe megmentettem a tiédet. Így mondja a mondás is: jó tett helyébe jót várj! Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv