Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Das Nibelungenlied und das Gudrunlied (gótbetűs)

A Nibelung-ének és a Gudrun-ének - In moderner Übersetzung/Modern fordításban

Szerkesztő

Kiadó: Lampel Róbert (Wodianer F. és Fiai) Cs. és Kir. Udv. Könyvkereskedés
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 84 oldal
Sorozatcím: Német könyvtár
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar   Német  
Méret: 16 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: A mű német nyelven gótbetűkkel, a magyarázatok magyar nyelven olvashatók a kötetben. Szemelvényes kiadás. Jegyzetekkel és magyarázatokkal ellátta Dr. Kárpáti Károly állami főgymnasiumi igazgató. Fekete-fehér képekkel illusztrált. Nyomatott Wodianer F. és Fiainál.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A Nibelung-ének kettős pilléren nyugszik. Az első a Nibelung-burgundi-frank Siegfried-mondakör, a második a Nibelungok pusztulásának története, Krimhilde bosszúja és a hun Detre-mondakör összekapcsolása. A Nibelung-ének a két rész egyesítésével jött létre. A történet központi mozgatója a nők tiszteletének és szolgálatának lovagi kötelessége, valamint a vazallusi hűség, a hűbérúr iránti szolgálatkészség. A Gudrun-ének a Nibelung-ének mellett a legjelentősebb középfelnémet "népeposz". A XIII. sz. elején készült, de csak jóval későbbi, I. Miksa császár rendeletére készült, egyetlen kéziratban maradt ránk. Az eposz három részre, három nemzedék történetére oszlik, középpontjában régi leánykérés-monda, a Hilde-monda áll. E kötet a két hőseposzt tartalmazza, jegyzetekkel és magyarázatokkal ellátva.
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Das Nibelungenlied und das Gudrunlied (gótbetűs) Das Nibelungenlied und das Gudrunlied (gótbetűs) Das Nibelungenlied und das Gudrunlied (gótbetűs) Das Nibelungenlied und das Gudrunlied (gótbetűs) Das Nibelungenlied und das Gudrunlied (gótbetűs) Das Nibelungenlied und das Gudrunlied (gótbetűs) Das Nibelungenlied und das Gudrunlied (gótbetűs)

A gerinc vászonnal pótolt, belülről megerősített példány. A borító kissé kopott, foltos. Néhány lap enyhén foltos. A címlapon tulajdonosi bejegyzés található.

Állapot:
6.280 ,-Ft
31 pont kapható
Kosárba
10-100% kedvezmény!