1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nietzsche és a posztmodernizmus

Szerző
Fordító

Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 78 oldal
Sorozatcím: Posztmodern találkozások
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 11 cm
ISBN: 963-367-956-7
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Friedrich Nietzsche (1844-1900) a 20. század egyik meghatározó filozófusa - ami ellentmondásnak tűnik, hiszen épp hogy megérte a századfordulót. Mégis, gondolatai, problémafelvetései, eszméi - az Übermensch, az örök visszatérés, "Isten halála", a nyugati civilizáció alkonya - nagyon erősen hatottak századunk íróira és filozófusaira, akár továbbgondolták Nietzschét, akár szembehelyezkedtek vele.

E könyv világos és közérthető nyelven mutatja be ezt a fontos gondolkodót, és megvizsgálja, hogyan hatottak írásai a "posztmodern" néven ismert (vagy nem ismert) filozófiai irányzatra. Hogyan kapcsolódik Nietzschéhez a dekonstrukció, a posztmodern feminizmus és az ismeretelméleti relativizmus? Ki volt és mi akart Derrida, Lyotard, Baudrillard, Foucalt, Rorty, és mit tanultak Nietzschétől? Mit tanulhatunk tőle mi?

Minderre választ kínál e frappáns Posztmodern találkozás Nietzsche és a posztmodernek közt. A kötet végén fogalomtár és könyvajánló segíti a további tájékozódást.

Dave Robinson

Dave Robinson műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dave Robinson könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv