1.035.017

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Meglepő kérdések könyve

Megoldások a hétköznapok zavarba ejtő és mulatságos rejtélyeire

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Grafikus

Kiadó: Reader's Digest Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 463 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 20 cm
ISBN: 978-963-289-028-9
Megjegyzés: Színes illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Nézzünk körül: a világ tele van a rejtéllyel, s mind arra vár, hogy rácsodálkozzunk és megfejtsük! A Meglepő kérdések könyve oldalait lapozgatva bepillanthatunk a tudomány, a természet, a történelem és a mindennapok miértekkel teli világába, ahol kitűnő szaktekintélyek segítségével igazodhatunk el, és okos magyarázataikat olvasgatva rendkívül szórakoztató módon művelődhetünk!

Tartalom

Végeláthatatlan kutatás az élet apró kérdései után6
Emberek8
Miért van fülcimpánk? Bölcsességfogunk? Náthánk? Libabőrünk? Bemélyedés a felső ajkunkon? Táska a szemünk alatt? Válaszok több tucat rólunk szóló kérdésre.
Állatok82
Miért fekete a kutyák ajka? Vajon a bűzösborzok szerint is büdösek a bűzösborzok? Miért utánozzák a papagájok az emberi beszédet? Az állatvilág rejtélyei - megoldva!
Ételek és italok146
Miért van lejárati dátum az amúgy is savanyú tejtermékeken? Ki ajándékozott először csokinyuszit húsvétkor? Miért könnyezünk a hagymától? Olvassuk el, és a vacsora sosem lesz többé ugyanolyan!
Szokások és hagyományok192
Ki dönti el, hol húzódjanak az óceánok határai? Miért 21 ágyút sütnek el a 21-es díszlövéskor? Hogyan alakult ki a Christmas (karácsony) rövidítése, a Xmas? Válaszok a hétköznapi élet zavarba ejtő kérdéseire.
Járművek, gépek, készülékek264
MIért piros, sárga és zöld a közlekedési lámpa? Miért van 88 billentyűje a zongorának? Mi a különbség a férfi és a női borotva között? Kevéssé ismert igazságok a modern élet felszereléseiről.
Hétköznapi dolgok324
Miért nyikorognak a tiszta felületek? Miért olyan büdös a gyapjú, amikor megázik? Miért lesz poros a ventilátor lapátja? Válaszok az ilyen és más hasonló megfigyelésekre.
Tudomány és természet364
Hogyan találja meg az aszpirin a fejfájást? Hogyan érik el, hogy a teflon hozzátapadjon a serpenyőhöz? Miért cikcakk alakú a villám? A megmentő tudomány!
Sport404
Miért bolyhos a teniszlabda? Hogyan kell kormányozni a versenyszánkót? Honnan származik a pillangóúszás? Ezek a kérdések még a legtájékozottabb sportrajongókat is zavarba ejtik.
Tárgymutató446
A szerzőről462

David Feldman

David Feldman műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: David Feldman könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Meglepő kérdések könyve Meglepő kérdések könyve Meglepő kérdések könyve Meglepő kérdések könyve
Állapot:
6.480 ,-Ft
52 pont kapható
Kosárba
konyv