1.034.855

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

HammerWorld 2004/06.

Nemzetközi Hard Rock és Heavy Metal magazin/A leghangosabb rockmagazin!!!/2004. június

Szerző
Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: S.Ú.L.Y. Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 96 oldal
Sorozatcím: HammerWorld
Kötetszám: 165
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva. CD-melléklet nélkül. Kivehető és poszter-melléklettel. További szerzők a magazinban.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó


Részlet:
Havi metal
A Gothica 4 fesztiválon látottak-hallottak kapcsán jutott eszembe pár dolog, pláne, hogy épp aznap csatlakoztunk az EU-hoz. Fellépett ugye 18 magyar csapat mellett három... Tovább

Előszó


Részlet:
Havi metal
A Gothica 4 fesztiválon látottak-hallottak kapcsán jutott eszembe pár dolog, pláne, hogy épp aznap csatlakoztunk az EU-hoz. Fellépett ugye 18 magyar csapat mellett három fiatal külföldi is: a német Beyond Surface a maga "love metal"-jával, a norvég Mortal Love a metalos Gathering nyomdokain, valamint a finn Moonsorrow. Utóbbiak közül nekem igazán csak a finnek nyerték el a tetszésemet (akik amúgy Kalapács Józsival elnyomták a Jel című örök Pokolgép klasszikust!), a német és a norvég bandát nézve pedig az járt az eszemben, hogy ha a Noise meg a Massacre ilyen bandákat kiad, akkor nemcsak az Ektomorfnak, hanem még vagy tucatnyi hazai bandának kéne komolyabb kinti kiadónál dolgoznia. A körülmények persze idehaza nem kimondottan rózsásak, de azért lehet nemzetközi szintű produkciókat összedobni, erre is vannak már jó példák. Amit pedig zenében, és alkalmasint kiállásban egynémely magyar banda produkál, az simán veri ezeket a csapatokat (anélkül, hogy bántani akarnám őket, mert azért élvezhető volt a műsoruk). Nos, ha már mindenáron EU, akkor remélem, ilyen téren is megszűnnek a határok!
A Moonsorrow kapcsán pedig azt is nagyon jónak tartom, hogy egy anyanyelvén éneklő zenekar nemzetközi sikereket érhet el. Ez nyilván számukra is nagy büszkeség, ráadásul eljuttatják a finn kultúrát számos helyre, mégpedig olyan formában és olyan közönségnek, amelyre mondjuk egy néptánc-csoport soha nem lenne képes. Az is nagyon jó, hogy sokan az ilyen bandák (egyáltalán: a kedvenceik) miatt kezdenek el idegen nyelveket tanulni. Aki tud valamilyen más nyelven, annak aligha kell bizonygatnom ennek gazdagító hatását (nem anyagi gazdagságról beszélek elsősorban). De felmerül bennem: nekünk is van kultúránk, jóval több, mint ezer éves, van gyönyörű, a maga nemében egyedülálló nyelvünk, nekünk is van gazdag, csodálatos népzenénk, amiből lehetne meríteni. És mégis: sokak számára mintha ciki lenne a magyar népzene. Úgy értem, mindenütt azt hallom, hogy például az ír fiatalok akkor buliznak a legnagyobbakat, amikor a kis pubjaikban elkezdik a tradicionális népdalokat, meg egyéb régi nótákat énekelni.
Vissza

Tartalom


TARTALOM
14 Judas Priest
Metal Passió
16 Fear Factory
Félelemgyár privatizáció után
18 Finntroll
Nem Svédgoblin, nem Uruk-hai ork
20 Disillusion
A németh Opeth?
22 Wolf
Nem csak Akelásoknak
24 Nevergreen
Vér, sötétség, fájdalom
26 Nocturnal Rites
Svédacél dallamok
28 Tiamat
Mezőtúron okkultkodnak
30 Aurora
Apunk anyahajója
32 Nemesis
Proggiek sínen
66 Isten háta mögött
avagy az Ördög Hasa Előtt
68 Bridge to Solace
Budapest Hardcore-Metal
70 Cans
Nem bádogdoboz, rozsdamentes fém
80 Into Eternity
Dzs-moll riffek Kanadából
82 Aerosmith
Blues-nyúzók
86 Prototype
Prog-power újdonság
96 Hangya / Zero-G
A multifunkciós basszer

Let the Hammer fall 6
Forró drót 8
Hangpróba 36
Sokkoló korongok 37
Fanzine 72
Súgd meg nekünk 74
Demonstráció 78
Médiaradar 88
Élő fém 90
XY akták 96
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv