A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Édesipar 1967-1968. január-december

A Magyar Édesipar és a MÉTE édesipari szakosztályának közleményei - XVII-XVIII. évfolyam 1-6. szám

Tartalom

1967. év 1. szám
Szabadi György: A Magyar Édesipar eredményeinek és főbb célkitűzéseinek elemzése 1
Galla János: Az energiaszolgáltatás szerepe és jelentősége az édesipari
technológiák fejlődési területén 4
Szarvas Tibor: A keménycukorka eltarthatóságát alapvetően befolyásoló technológiai és tárolási tényezők 11
Szenftner József: Lisztminőség változásával kapcsolatos vizsgálatok ..19
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés 22
Koszorú Zsuzsanna: Gépismertetés 24
Bátai Tibor: Új eljárás üreges csokoládégyártmányok formába öntésére
és fóliázására 25
Figyelő . 27
A szakma gyakorlatából 31

2. szám
Szabó Ottóné: A keményítőszörp édesipari felhasználása és tárolása I. 33
Szenftner József: Technológiai problémák a kekszgyártásban ... 37
Lindner Elek: Zsiradékok foszfáttartalmának meghatározása
Hellige Neokomparatorral Demberg módszere alapján . 41
Dobrovolszky Ivánné: Zsírok az édesipari lisztesárukban 44
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés 46
Koszorú Zsuzsanna: Gépismertetés 48
Figyelő 50
A szakma gyakorlatából 53
Hírek az iparból 58
Külföldi lapszemle 59

3. szám
Szilágyi Tamás: Az édesipari tervkészítés realitását befolyásoló tényezők . 65
Koszorú Zsuzsanna: Az édesipari szakirodalmi tájékoztatás jelenlegi
helyzetéről és feladatairól 68
Szabó Ottóné: A keményítőszörp édesipari felhasználása és tárolása II. 73
Mohos Ferenc Árpád: A csokoládémasszák reológiai vizsgálatáról,
különös tekintettel a Casson-egyenletre. II 77
Lindner Elek: Édesipari zsiradékok olvadáspontjának meghatározása mikroszkóppal 81
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés - Tapasztalatcsere 83
Koszorú Zsuzsanna: Gépismertetés 84
Figyelő 85
A szakma gyakorlatából 88
Hírek az iparból 92
Külföldi lapszemle 93

4. szám
Dr. Göttler Gábor: Piackutatás és propaganda a Magyar Édesiparban 97
Kanyó Gyuláné-Szabó Ottóné: Az édesipari gyártmányfejlesztés szervezetéről és feladatairól. I. 101
Ferenczy Gézáné: Szaloncukorgyártmányok minőségellenőrző
módszerei és 1966. évi minőségi színvonalának értékelése 104
Sárosi Imréné: A gyümölcsízű zselégyártás korszerűsítésének
egyes kérdései 107
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés - Tapasztalatcsere 111
Koszorú Zsuzsanna: Gépismertetés 112
Figyelő 115
A szakma gyakorlatából 121
Hírek 124
Külföldi lapszemle 125

5. szám
Herczeg József: A Magyar Édesipar Országos Vállalat munkaügyi
feladatai az új gazdaságirányítási rendszerben 129
Kanyó Gyuláné-Szabó Ottóné: Az édesipari gyártmányfejlesztés
szervezetéről és feladatairól. II 132
Fehérvári József: A korszerű, megelőző karbantartás és gazdasági jelentősége 137
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés - Tapasztalatcsere 140
Koszorú Zsuzsanna: Gépismertetés 141
Figyelő 147
A szakma gyakorlatából 151
Hírek az iparból 166
Külföldi lapszelme 158

6. szám
Zöld Antal: A Magyar Édesipar exporttevékenysége és az export
bonyolításának új módszere 161
Dr. Ravasz László: Import édesipari termékek minősítése 166
Linder Elek: Szilárd és félig szilárd halmazállapotú zsiradékok
folyékonyfázis arányának megállapítása 171
Mohos Ferenc Árpád: A csokoládémasszák reológiai vizsgálatáról, különös tekintettel a Casson-egyenletre III. rész 174
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés - Tapasztalatcsere 176
Koszorú Zsuzsanna: Gépismertetés 177
Figyelő 179
A szakma gyakorlatából 183
Hírek 187
Külföldi lapszemle 190

1968. év 1. szám
Homola Mihály: A Magyar Édesipar Kollektív Szerződéséről ... 1
Herczeg József: Munkaidő csökkentés bevezetésének lehetősége az
édesiparban 3
Antalóczy György: Az áruforgalmazás eddigi gyakorlata és perspektívája az édesiparban 6
Mohos Ferenc Árpád: Emulziók az édesiparban I. 8
Koszorú Zsuzsanna: Gépismertetés 12
Figyelő 14
A szakma gyakorlatából 19
A MÉTE Édesipari Szakosztály 1968. évi munkaterve 24
Hírek az iparból 26
Külföldi lapszemle 30

2. szám
Ullmann Ervin: Gyártmányfejlesztés az édesiparban 33
Smolcz Lajos: Az édesipari szakmunkásképzés jelenlegi helyzete
és perspektívája 37
Kanyó Gyuláné: A mézes sütemények állagstabilitását befolyásoló tényezők. I. rész 41
Mohos Ferenc Árpád: Emulziók az édesiparban. II rész 45
Dr. Bátyai Jenő: Látogatás a madridi ,,La Estrella" kávépörkölő gyárban 49
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés - Tapasztalatcsere 50
Koszorú Zsuzsanna: Gépismertetés 52
Figyelő 53
A szakma gyakorlatából 58
Hírek az iparból 62
Külföldi lapszemle 63

3. szám
Tapodó József: Kakaópor, kakaómassza, barna csokoládé diszperzitásának vizsgálata mikroszkópos módszerről, statisztikus alapon 65
Kanyó Gyuláné: A mézes sütemények állagstabilitását befolyásoló
tényezők II. rész 73
Mohos Ferenc Árpád: Emulziók az édesiparban III. rész 78
Koszorú Zsuzsanna: Gépismertetés 85
Figyelő 86
A szakma gyakorlatából 92
Hirek az iparból 94
Külföldi lapszemle 96

4. szám
Szarvas Tibor-Vitár Zoltán: Az édesipari újítások statisztikai és
szociológiai elemzése 97
Szabó Lajos: Édesipari tartós sütemények gyártása a Szovjetunióban. I. 102
Deák Ágnes: Édesipari tartós sütemények gyártása a hannoveri
Bahlsens kekszgyárban 107
Tapodó József: Néhány megjegyzés az alfabrómnaftalinos zsírméghatározáról 108
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés-Tapasztalatcsere 113
Koszorú Zsuzsanna: Gépismertetés 116
Figyelő 119
Hírek az iparból 125
A szakma gyakorlatából 126
Külföldi lapszemle

5. szám
Dr. Sopronyi Dániel: Vállalati nyereség és érdekeltségi alapok
közötti összefüggések 129
Szarvas Tibor: Az édesiparban használatos keményítőszörp
néhány időszerű kérdése 134
Szabó Lajos: Édesipari tartós sütemények gyártása a Szovjetunióban. II. rész 138
Gállá János: Az ipari hőtermelő rendszerek műszaki fejlesztése,
mint az édesipari technológiák korszerűsítésének eszköze
I. rész 142
Fülöp János: Az üzemi balesetek helyzetének vizsgálata a Magyar Édesiparban) 1968. óv első félévében 148
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés - Tapasztalatcsere 150
Koszorú Zsuzsanna: Gépismertetés 151
Figyelő 156
A szakma gyakorlatából
Hírek az iparból
Külföldi lapszemle 149

6. szám
Homola Mihály: Tanácskoztak az ipar szocialista brigádjainak
vezetői . 161
Szabó Lajos: Édesipari tartós sütemények gyártása a Szovjetunióban. III. rész 164
Galla János: Az ipari hőtermelő rendszerek műszaki fejlesztése,
mint az édesipari technológiák korszerűsítésének eszköze.
II. rész 167
Dr. Csűri I. Júlia: A hamutartalom-szín-szemcsézettség
összefüggésének funkcionális és stochasztikus vizsgálata 173
Fülöp János: A Magyar Édesipar üzemi baleseteinek vizsgálata 178
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés 184
Koszorú Zsuzsanna: Gépismertetés 185
Figyelő 187
Hírek 191
A szakma gyakorlatából 192
Külföldi lapszemle
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem