1.034.830

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Orosz nyelvi jegyzet

Földrajz szakos hallgatóknak/Kézirat/Egységes jegyzet/Tanárképző főiskolák

Szerző
Lektor

Kiadó: Tankönyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 156 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Orosz  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat. Megjelent 308 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az eredményes tanári munkához és a folyamatos önképzéshez rendkívül fontos tényező a hazai szakirodalom mellett, azzal párhuzamosan, az idegen nyelvű szakirodalom figyelemmel kísérése.
E jegyzet a... Tovább

Előszó

Az eredményes tanári munkához és a folyamatos önképzéshez rendkívül fontos tényező a hazai szakirodalom mellett, azzal párhuzamosan, az idegen nyelvű szakirodalom figyelemmel kísérése.
E jegyzet a 4 féléves oktatás negyedik félévében a földrajz szakos tanárjelölteket hivatott felkészíteni az orosz nyelvű szakirodalom olvasására és fordítására.
Az első három félév tananyaga biztosítja a hallgatók beszédkészségének fejlesztését, valamint fordítási készségük megalapozását. A negyedik félévben lehetőséget kívánunk biztosítani alapvető földrajzi szómennyiség és szakkifejezés elsajátíttatására, valamint a fordítási, szövegmegértési és beszédkészség további fejlesztésére. A kiválasztott nyelvtani anyagrészek a szakszöveg fordítása szempontjából legszükségesebb nyelvtani formák és szerkezetek felismertetését, helyes fordításának elsajátíttatását szolgálják.
A 8 olvasmány tartalmilag 2 részre különül. Az első fele a leíró földrajzból, a második pedig a gazdasági földrajzból ad szemelvényeket. Mindkét részt ismétlő óra követi. Az olvasmányok szókincsét illetően az általános- és középiskolában elsajátított földrajzi ismeretekre alapoztunk elsősorban.
Az egyes olvasmányokhoz lexikai és nyelvtani gyakorlatok kapcsolódnak. A lexikai gyakorlatok nem feltétlenül kötelezően elvégzendő anyagot adnak meg. Mennyiségük, jellegük, nehézségi fokuk lehetővé teszik, hogy a differenciált csoportokban a hallgatók képességeinek megfelelő követelményeket támasszunk. Az olvasmányban előforduló szavak és kifejezések begyakoroltatásán túl a szókincs bővítését, a beszéd- és fordítási készség fejlesztését is szolgálják.
Nem orosz szakos hallgatókról lévén szó, célszerűnek látszik a nyelvtani anyag nem elméleti, hanem példák, feladatok segítségével gyakorlati úton történő elsajátíttatása. Vissza

Tartalom


Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv