864.225

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Újabb hallatlan történetek (dedikált példány)

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Albatrosz Könyvkiadó
Kiadás helye: Bukarest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 242 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Deák Tamás szerző által dedikált példány.

Fülszöveg

A régi olasz novella jelentése szó szerint hallatlan történet volt. Ma már tudjuk: csak ironikus értelemben vannak még hallatan történetek; másképpen gondolt, megváltozott jelentésű, az előadás stílusától függően is módosult történetek. Kosztolányi azt írta: minden tárgya egyeránt régi is, új is. Minden az írón múlik. Persze a tárgyválasztása is, melynek során nem érdekli, mennyire új vagy régi, ami foglalkoztatja, hanem az, mennyire van köze hozzá; mert épp annyira az övé. Ami idegen az író tapasztalatától és legszemélyesebb gondolataitól, akkor is unalmassá kopik a tollán, ha érdekes.
Ezekben az újabb történeteimben, fájdalom, szó esik az öregedésről, a betegségről meg az elmúlásról is. Amit részben szorongó előrelátás, részben keserves élmény sugall. Ha úgy érezném, mindez csak rám tartozik, mert alapvetően különbözik a mások életétől: hallgattam volna. De rég tudom, hogy ami a dolgok rendje szerint való, ami általános, az elviselhetetlen. Panaszt tenni rá, végezni az élet... Tovább

Tartalom

Méda5
Történet, kutyával23
A nagy kísérlet53
Hivatás84
A csalódás109
Pokol131
A kivégzés163
A nyüzsgés a mélyben183
Kerülő213
Az utazás237

Deák Tamás

Deák Tamás műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Deák Tamás könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Újabb hallatlan történetek (dedikált példány) Újabb hallatlan történetek (dedikált példány) Újabb hallatlan történetek (dedikált példány) Újabb hallatlan történetek (dedikált példány) Újabb hallatlan történetek (dedikált példány) Újabb hallatlan történetek (dedikált példány) Újabb hallatlan történetek (dedikált példány) Újabb hallatlan történetek (dedikált példány) Újabb hallatlan történetek (dedikált példány) Újabb hallatlan történetek (dedikált példány)

A védőborító, a borító, a lapélek és néhány lap széle foltos. A védőborító széle kissé szakadozott. Pár oldalon jelölés látható.

A címlapon a szerző, Deák Tamás névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
2.440 ,-Ft
12 pont kapható
Kosárba