| Kalandozás | |
| Hol vacsorázzunk, hova utazzunk, mit főzzünk, hol kóstoljunk? | |
| Borbárka | 20 |
| Hajóval a Loire vidéken | |
| Egy egészen különleges módját ajánljuk Franciaország egyik legizgalmasabb borvidékének bebarangolására - és még hajózási előtanulmányokra sincs szükség! | |
| Duchemin étterembe megy | 28 |
| Álruhás étteremtesztelőnk sokat repked szerte a világban, így megnézett nekünk egy amerikai éttermet, hogy ne legyünk partra vetett halak az ígéret földjén. Az itthon maradottak pedig elturistáskodhatnak a budai Várba, hiszen itt is lehet részük színvonalas gasztronómiai élményben | |
| A legdrágább afrodiziákum | 52 |
| A kaviárt aranyárban mérik - még az Arany Kaviárban is-, de élvezete megéri az árát | |
| Álruhában - tokaji pincék | 64 |
| Inkognitós újságírónk egyszer már megjárta a Tokaji borvidéket - tényleg megjárta, nem sok jó élménnyel tért haza. Vajon most is kesernyés lesz a lecsengés? | |
| Dugóhúzó | |
| Tesztek, borvidékek, trendek - ajánló 55 borról | |
| Újdonságok | 16 |
| A szerkesztőségünkbe érkezett palackokból kiválasztottuk a legjobbakat, hogy önöknek ajánlhassuk | |
| Édes kis borok | 38 |
| A természetesen édes és erősített borok tesztjén öt Decanter-díj is született, tehát figyelem, édesszájúak, vannak tippjeink! | |
| Esszencia | |
| Emberek, akikre kíváncsiak vagyunk, történetek és tárgyak, amikre rácsodálkozunk | |
| Szüret után | 46 |
| Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas író, költő, drámaíró és kritikus ezúttal nem hívhatta a szavakat segítségül, mert egy beszédes borász, Heimann Zoltán folyamatosan kóstolni valóval tartotta... | |
| Bortársunk: Csapody Balázs | 58 |
| Hogy a balatonszemesi vendéglős nem illik bele a sommelier-sorozatba? Dehogynem. Elvégzett minden tanfolyamot, amit csak lehetett, hogy ne csak kontárkodjon a borlap összeállításánál | |
| A bor lelkének tükre | 62 |
| Ipacs Géza címkekészítő bátran keres új utakat, és megmutatja a borászoknak, hogy a marketing több saját nevük palackra kanyarításánál | |
| Ha törik, ha szakad | 70 |
| Van, amit meg kell venni, akad, amit meg kell kóstolni | |
| Amiért élek | 80 |
| Bacsó András neve nem szerepel a borok palackjain, pedig egész élete körülöttük forog, bennük él. A tokaji Oremus Pincészet birtokigazgatója osztja meg velünk gondolatait | |
| Borvilág | |
| Vélemények, élmények, elemzések - 10 oldalon a bor körül | |
| Büszke vagyok a borkínálatunkra | 8 |
| A Spar volt a XVI. Budapesti Bor- és Pezsgőfesztivál fő támogatója. Feiner Péter ügyvezető igazgató pedig maga is elkötelezett híve a magyar borkultúrának | |
| Nincs győzelem jó bor nélkül! | 10 |
| Buzánszky Jenőről és az Aranycsapat többi tagjáról egy borcsalád egy-egy borát nevezték el - nyilván nem véletlenül | |
| Sebestyén bornaplója | 26 |
| Egy francia chenin blanc-ról és egy magyar kékfrankosról tudjuk meg, hogy miért kerültek vidám borítónk aktuális ranglistájának legfelsőbb polcára | |
| Az igazság odaát van - a terroir titkai | 42 |
| Humbug vagy tudomány? Sokan a szót egyszerűen talajként fordítják, pedig a terroir jelentése komplexebb. Most olvasóink megtudhatják, hogy miként vélekedik a terroirról a borvilág | |
| Ne igyunk zsákbamacskát! | 54 |
| A Decanter összegyűjtött 25 hasznos tanácsot, amelyekkel felvértezve jobb vásárt csinálhatunk és elkerülhetjük a csalódásokat | |