1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Laura forrás/Győzelem az aranyfényű hegyek között/Katalin és az élet

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület
Kiadás helye: Komló
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 148 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Három mű egy kötetben.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

1995. május 7-én Komló-Mecsekjánosiban (Gizella nap alkalmából) megkoszorúztuk Dénes Gizella írónő emléktábláját. Ez alkalommal a helység nyugalmazott esperesplébánosa (Hamar János) ünnepi... Tovább

Előszó

1995. május 7-én Komló-Mecsekjánosiban (Gizella nap alkalmából) megkoszorúztuk Dénes Gizella írónő emléktábláját. Ez alkalommal a helység nyugalmazott esperesplébánosa (Hamar János) ünnepi megemlékezése során azt a lakossági óhajt fogalmazta meg, jó lenne az írónőnek néhány írását megjelentetni, mert azzal - jelenünkben - jobban megismerhetnénk és megérthetnénk annak írói munkásságát, illetőleg helyi vonatkozású értékeit.
Fekete László (Dénes Gizella kutató) a jelzett esztendő végén az írónő három kisregényét mutatta be egyesületünknek és a városi könyvtárnak azzal a javaslattal, mivel ezek mindezideig csak újságokban jelentek meg, továbbá, a leírtak Komló és környékéhez kötődnek - Mecsekjánosi, Sikonda, régi Komló -, hasznos és érdekes olvasmányt jelenthetnének a térség irodalom kedvelőinek.
Így gondolhattunk arra, hogy helyi anyagi segítséggel (Komló Városért Alapítvány, egyesületünk, Rotari Kft) a három kisregényt egy kötetben megszerkesztve megjelentessük.
Dénes Gizella emlékének, írói munkásságának megőrzése, megbecsülése lokálpatrióta kötelességünk is. Az ő munkássága Komló kultúrtörténetének egyik érdemes láncszeme. Alkotásainak jelentős részét itt, Mecsekjánosiban (ma Komló) írta, ezen belül több írása is hű helytörténeti emlék egyedülálló értékkel. Apáink, nagyapáink világáról beszélnek a leírt sorok, természetesen regényes feldolgozásban, ami több is, de kevesebb is a valóságnál.
Kívánom, hogy a kedves olvasók sok szépet és örömet találjanak e kiadvány olvasása során. Vissza

Tartalom

Laura forrás 7
Győzelem az aranyfényű hegyek között 37
Katalin és az élet 83

Dénes Gizella

Dénes Gizella műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dénes Gizella könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv