| Kiadó: | Magánkiadás |
|---|---|
| Kiadás helye: | |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 143 oldal |
| Sorozatcím: | Szíveslátás=Vendéglátás |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 11 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Előszó | 3 |
| Bevezető | 8 |
| Alapvető tudnivalók az energiaszegény (fogyókúrás) étrendről | 12 |
| Mit szabad és mit nem szabad fogyasztani az energiaszegény étrendben | 22 |
| Fogyasztható élelmiszerek, ételek | 23 |
| Nem ajánlott élelmiszerek és ízesítők | 28 |
| Az energiaszegény étrendben alkalmazható ételkészítési eljárások | 30 |
| Előkészítő műveletek | 32 |
| Az ételkészítés műveletei | 33 |
| Étrendajánlatok fogyni kívánók részére, a szigorúbb előírások figyelembevételével | 42 |
| Receptek és technológiai leírások az energiaszegény ételekhez | 45 |
| Útmutató | 45 |
| Levesek | 46 |
| Húsételek, tojásételek | 61 |
| Főzelékek, köretek, mártások | 85 |
| Saláták | 109 |
| Tészták, édességek, gyümölcsös készítmények | 116 |
| A tápanyagtáblázat használatának ismertetése | 125 |
| Táblázatok | 128 |
| Hazai élelmianyagok tápanyagtartalma | 128 |
| 627 kJ (150 kcal) értékű nyersanyagok és készételek | 135 |
| 1250 kJ (3000 kcal) értékű nyersanyagok és készételek | 135 |
| A gyakrabban használt nyersanyagok eszközökkel történő mérése | 136 |
| Különféle tevékenységek energia-(kalória) szükséglete | 136 |
| Irodalomjegyzék | 138 |
| Tartalom | 139 |
| Tárgymutató az ételreceptekhez | 141 |