kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Golden Book Kiadó Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 122 oldal |
| Sorozatcím: | Diétás szakácskönyvek |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 18 cm x 19 cm |
| ISBN: | 963-8232-89-7 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákat, illusztrációkat tartalmaz. |
| Előszó | 9 |
| Ajánlás | 10 |
| Köszönetnyilvánítás | 11 |
| Bevezetés | 12 |
| A gabonákról általában | 13 |
| A gabonák ismertetésére szolgáló fogalmak | 16 |
| Alap tápanyag- és rosttartalom | 16 |
| Kiegészítő tápanyagtartalom | 16 |
| Élettani hatás | 16 |
| A felhasználás módja és az egyes gabonákhoz illő fűszerek | 17 |
| Az emberi szervezetre káros hatású anyagok | 17 |
| A gabonafajták | 18 |
| A búza | 18 |
| A közönséges búza | 18 |
| A durumbúza | 21 |
| A tönkölybúza | 22 |
| A rozs | 24 |
| A tritikále (búzarozs) | 25 |
| Az árpa | 26 |
| A rizs | 28 |
| A kukorica | 31 |
| A zab | 34 |
| A köles | 37 |
| A hajdina | 39 |
| A manióka | 40 |
| A szágó | 41 |
| A cirok | 42 |
| Az amaránt | 43 |
| A muhar | 43 |
| A gabonaételek szerepe az egészséges táplálkozásban | 44 |
| A gabonák feldolgozása | 46 |
| Malomipari termékek és jelölésük | 48 |
| A gabonákban található két fontos összetett szénhidrát: a keményítő és a cellulóz | 50 |
| A szénhidrátokról röviden | 50 |
| A növényi rostok szerepe a táplálkozásban | 52 |
| Vércsoportok és gabonaételek | 55 |
| Gabonák a diétás étrendekben | 61 |
| A bélbetegek diétája és a gabonák | 61 |
| Laktózintolerancia (tejcukorérzékenység) | 61 |
| Lisztérzékenység (gluténérzékenység, cöliákia) | 62 |
| A cukorbetegek diétája és a gabonák | 62 |
| Receptek | 63 |
| Receptek csökkentett szénhidráttartalommal | 64 |
| Levesbetét | 64 |
| Húsételek, egytálételek | 65 |
| Sütemények és desszertek gabonák nélkül | 67 |
| Piskóták és torták | 69 |
| Tészták és sütemények | 72 |
| Kenyér sütése | 77 |
| Receptek lisztérzékenyeknek - gluténmentes gabonaételek | 80 |
| Gabonák felhasználása a natúr konyhsában | 89 |
| A gabonaszemek csíráztatása | 90 |
| Főtt gabonaételek készítése | 91 |
| Búza | 92 |
| Egész búzaszemből készíthető ételek | 92 |
| Búzacsíra felhasználásával készített ételek | 93 |
| Őrölt búzából készíthető ételek | 95 |
| Búzalisztek felhasználása | 96 |
| Tönkölybúza | 98 |
| Őrölt tönkölybúzából készíthető ételek | 99 |
| Rozs | 101 |
| Őrölt rozsból készíthető ételek | 102 |
| Rizs | 103 |
| Árpa | 107 |
| Kukorica | 110 |
| Zab | 113 |
| Köles | 116 |
| Hajdina | 118 |
| Irodalom | 121 |
| Ételmutató | 122 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.