| Kiadó: | Belkereskedelmi Továbbképző Intézet |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 177 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | A könyv 500 példányban készült. |
| A diétás ételek készítésének és kiszolgálásának szakmai és közegészségügyi feltételei | 5 |
| A vendéglátóiparban kiszolgáltatható diéták ismertetése | 12 |
| Cukorbetegek étrendje | 12 |
| Az étrend általános előírásai | 12 |
| Az ételek elkészítésénél különös figyelmet igénylő ételkészítési eljárások | 14 |
| A cukorbetegek részére ajánlott napi ebéd | 16 |
| Útmutató az étrendben készített receptekhez és technológiai leírásukhoz | 17 |
| Receptek | 18 |
| Táblázatok | 33 |
| Energiaszegény étrend | 37 |
| Az étrend általános előírásai | 37 |
| Az ételek elkészítésénél különös figyelmet igénylő ételkészítési eljárások | 38 |
| Ebédajánlat egy napra | 41 |
| Útmutató az étrendben készített receptekhez és technológiai leírásukhoz | 43 |
| Receptek | 44 |
| Táblázatok | 58 |
| Zsírszegény étrend | 60 |
| Az étrend általános előírásai | 60 |
| Az ételek elkészítésénél különös figyelmet igénylő ételkészítési eljárások | 61 |
| Ebédajánlat egy napra | 65 |
| Útmutató az étrendhez készített receptekhez és technológiai leírásukhoz | 66 |
| Receptek | 67 |
| Táblázatok | 80 |
| Nátriumszegény (sószegény) étrend | 82 |
| Az étrend általános előírásai | 82 |
| Az ételek elkészítésénél különös figyelmet igénylő ételkészítési eljárások | 83 |
| Ebédajánlat egy napra | 85 |
| Útmutató az étrendben készített receptekhez és technológiai leírásukhoz | 87 |
| Receptek | 88 |
| Táblázatok | 102 |
| Kímélő étrend | 106 |
| Az étrend általános előírásai | 106 |
| Az ételek elkészítésénél különös figyelmet igénylő ételkészítési eljárások | 107 |
| Ebédajánlat egy napra | 110 |
| Útmutató az étrendben készített receptekhez és technológiai leírásukhoz | 111 |
| Receptek | 112 |
| Táblázatok | 125 |
| Tárgymutató | 129 |
| A tápanyagtáblázat használatának ismertetése | 133 |
| Hazai élelmianyagok tápanyagtartalma | 136 |
| Irodalomjegyzék | 178 |