| Kiadó: | Szőllősi Zsigmond |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 159 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 17 cm x 13 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Világosság rt. nyomása, Budapest. |
| Általános rész | 7 |
| Különös rész | 29 |
| Italok | 31 |
| A víz | 31 |
| Hideg limonádé | 32 |
| Meleg limonádé | 32 |
| Narancsvíz | 32 |
| Málnavíz | 33 |
| Grenadine | 33 |
| Forralt bor | 33 |
| Tej és tejfélék | 34 |
| A tej | 34 |
| Aludttej | 34 |
| Yoghourt | 34 |
| Kefir | 35 |
| Mandulatej | 36 |
| Tejleves | 37 |
| Tejchaudeau | 37 |
| Madártej | 37 |
| Tejbenfőttek | 38 |
| Rizs tejben | 38 |
| Dara tejben | 38 |
| Zabpehely tejben | 38 |
| Egyéb italok | 39 |
| A tea | 39 |
| A kávé | 44 |
| A török kávé | 47 |
| A tejeskávé | 47 |
| A makk-kávé | 48 |
| A csokoládé | 48 |
| A kakaó | 49 |
| A makk-kakaó | 49 |
| A gyógyteák | 49 |
| Levesek | 51 |
| Marhahúslevesek | 51 |
| Barna leves | 54 |
| Barna Julienne-leves | 55 |
| Ökörfarkleves | 55 |
| Rizsleves | 56 |
| Árpadaraleves | 56 |
| Daraleves | 57 |
| Tápiókaleves | 57 |
| Metéltleves | 57 |
| Daragaluskaleves | 57 |
| Vajasgaluskaleves | 58 |
| Tojáslepényleves | 58 |
| Borjúagyvelőleves | 58 |
| Morjúmirigyleves | 59 |
| Minestra | 59 |
| Húskivonat (Beeftea) | 60 |
| Hamis teknősbékaleves | 60 |
| Borjúhúslevesek | 61 |
| Borjúfej- v. borjúcsontleves | 61 |
| Borjúpüréleves | 61 |
| Borjúragúleves | 62 |
| Szárnyaslevesek | 62 |
| Tyúkleves | 62 |
| Liba-és kacsaleves | 62 |
| Galambleves | 63 |
| Csirkeragúleves | 63 |
| Csirkepüréleves | 63 |
| Hamislevesek | 64 |
| Spárgaleves | 64 |
| Burgonyaleves | 64 |
| Zöldborsóleves | 64 |
| Zellerleves | 65 |
| Zablisztleves | 65 |
| Zabpehelyleves | 65 |
| Egyéb levesek | 66 |
| Rákleves | 66 |
| Tojásételek | 67 |
| Lágy tojás | 68 |
| Kemény tojás | 69 |
| Tükörtojás | 69 |
| Rántotta | 69 |
| Bevert tojás | 71 |
| Habkoch (Omelette soufflée) | 71 |
| Tojás-omelette (Omelette naturelle) | 72 |
| Omelette aux fines herbes | 72 |
| Kaviáros omelette | 72 |
| Sajtos omelette | 72 |
| Sonkás omelette | 73 |
| Omelette spárgával | 73 |
| Omelette gombával | 73 |
| Sonka tojással (Ham and eggs) | 73 |
| Citrom-chaudeau | 74 |
| Bor-chaedeau | 74 |
| Vanília-tej-chaudeau | 74 |
| Tojásos konyak | 74 |
| Tojásos puncs | 75 |
| Rizs és rizses ételek | 76 |
| A rizs | 76 |
| Risotto | 78 |
| Rizibizi | 79 |
| Halak | 80 |
| Süllő főzve | 80 |
| Süllő sütve | 81 |
| Süllő á la Parisienne | 81 |
| Süllő kocsonyázva | 82 |
| Fogas | 82 |
| Fogas gombával | 83 |
| Ponty | 83 |
| Pisztráng | 84 |
| Kecsege | 84 |
| Tok | 84 |
| Lazac leforrázva | 84 |
| Tengeri nyelv kirántva | 85 |
| Forrázott csuka | 86 |
| Halropogós | 86 |
| Rák | 87 |
| Rák-meridon | 87 |
| Kaviár | 88 |
| Osztriga | 89 |
| Húsételek | 90 |
| Marhahús | 90 |
| Nyers hús | 90 |
| Elkészített húsételek | 92 |
| Főtt marhahús | 92 |
| Párolt fartő | 93 |
| Beefsteak | 93 |
| Marhafilet | 94 |
| Marhafilet roston | 94 |
| Párolt vesepecsenye Madeira-mártással | 94 |
| Hátszín-kettősszelet | 95 |
| Marhaborda | 95 |
| Hátszín | 95 |
| Vagdalt vesepecsenye | 96 |
| Borjúhús | 97 |
| Borjúszelet | 97 |
| Borjúborda | 97 |
| Kirántott borjúszelet és borda | 97 |
| Egészben sült borjúhúsok | 98 |
| Borjúbecsináltak | 100 |
| Vagdalt borjúhús | 101 |
| Rizses borjúhús | 101 |
| Disznóhús | 101 |
| Sonka | 101 |
| Szárnyasok | 103 |
| Sült csirke és galamb | 103 |
| Sült csirke | 103 |
| Töltött csirke és galamb | 103 |
| Rántott csirke | 103 |
| Forrázott csirke v. jérce | 104 |
| Vagdalt csirkeszelet | 104 |
| Jérceszelet | 104 |
| Csirkebecsinált | 105 |
| Paradicsomos csirke | 105 |
| Csirke- és tyúkaprólék | 105 |
| Kocsonyázott csirke | 105 |
| Chaudfroid csirkéből | 106 |
| Vadak | 107 |
| Fogoly | 107 |
| Fürj | 107 |
| Fácán | 107 |
| Nyúl | 108 |
| Őz | 108 |
| Állati melléktermékek | 110 |
| Borjúagyvelő | 110 |
| Borjúmirigy | 111 |
| Borjúfeje | 111 |
| Borjúlába | 111 |
| Kocsonya | 112 |
| Borjútüdő | 113 |
| Borjúnyelv | 113 |
| Füstölt marhanyelv | 113 |
| Zöldséges borjúmirigy | 114 |
| Mártások | 115 |
| Paradicsommártás | 115 |
| Sóskamártás | 115 |
| Kapormártás | 116 |
| Mandulás tormamártás | 116 |
| Zsemlyés tormamártás | 116 |
| Hollandi mártás | 116 |
| Mousseline-mártás | 117 |
| Béarni-mártás | 117 |
| Aurora-mártás | 117 |
| Béchamelmártás | 117 |
| Tatármártás | 118 |
| Madeira-mártás | 118 |
| Főzelékek | 119 |
| Friss főzelékek | 119 |
| Burgonya | 119 |
| Zöldborsó | 121 |
| Zöldbab | 123 |
| Spárga | 124 |
| Feketegyökér | 124 |
| Paraj | 124 |
| Articsóka | 125 |
| Kelvirág | 126 |
| Kelbimbó | 126 |
| Sárgarépa | 126 |
| Finom főzelék | 127 |
| Tök | 127 |
| Salátafőzelék | 128 |
| Kelkáposzta | 128 |
| Főzelékfelfujt | 129 |
| Hüvelyesek (száraz főzelékek) | 129 |
| Töltött főzelékek | 130 |
| Töltött burgonya | 130 |
| Töltött aubergine | 130 |
| Töltött árticsóka | 131 |
| Töltött tök | 131 |
| Töltött paradicsom | 131 |
| Saláták | 133 |
| Vaj, sajt és egyéb tejtermékek | 136 |
| Párolt és befőtt gyümölcs | 138 |
| Párolt alma | 138 |
| Almapüré | 138 |
| Körtekompót | 138 |
| Cseresznyekompót | 139 |
| Meggykompót | 139 |
| Őszibarackkompót | 139 |
| Aszaltszilvakompót | 139 |
| Birsalmasajt | 139 |
| Tészta- és süteményfélék | 141 |
| Kenyér és zsemlye | 141 |
| Gyermekpiskóta, kétszersült, cakes | 142 |
| Piskótatészta | 142 |
| Püspökkenyér | 142 |
| Ánizskenyér | 143 |
| Puncstorta | 143 |
| Sachertorta | 144 |
| Vaníliászelet | 145 |
| Mandulássütemény | 145 |
| Citrompudding | 145 |
| Darapudding | 146 |
| Rizsfelfujt | 146 |
| Almásrizs | 147 |
| Hideg gyümölcsörizs | 147 |
| Őszibarack Condé módjára | 148 |
| Mogyoróspudding | 148 |
| Kiflifelfujt | 149 |
| Császármorzsa | 149 |
| Daramorzsa | 149 |
| Palacsinta | 150 |
| Salzburgi galuska | 151 |
| Tejbenfőtt metélt | 151 |
| Fagyasztott krémek | 152 |
| Csokoládékrém | 152 |
| Kávékrém | 152 |
| Vaníliakrém | 153 |
| Kakaókrém | 153 |