| Kiadó: | Magyar Vöröskereszt |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 80 oldal |
| Sorozatcím: | A Magyar Vöröskereszt Kézikönyvtára |
| Kötetszám: | 5 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Mit kell tudni a betegápolónak a beteg élelmezéséről? | 7 |
| Fő tápanyagaink | 7 |
| A fehérjék | 8 |
| Szénhidrátok | 8 |
| Zsírok | 9 |
| Vitaminok | 9 |
| Ásványi anyagok | 11 |
| Az étrend összeállítása | 12 |
| Konyhatechnikai fogások | 12 |
| Ízesítés | 14 |
| A kész étel kezelése | 15 |
| Italok | 15 |
| Az étkezések ideje | 16 |
| Gyógyétrendek | 19 |
| A lázas beteg étrendje | 19 |
| Gyomor- és bélbetegek étrendje | 21 |
| Heveny gyomorhurutos (gyomorrontásos) betegeknek | 21 |
| Idült gyomorhurut esetén | 22 |
| Gyomor- és nyombélfekély esetén | 24 |
| Székrekedésben szenvedőknek | 26 |
| Májbetegek étrendje | 28 |
| Epebetegek étrendje | 30 |
| Szív- és érbetegek étrendje | 33 |
| A magas vérnyomású betegek étrendje | 34 |
| Érelmeszesedéses betegek étrendje | 36 |
| Vesebetegek étrendje | 38 |
| Cukorbetegek étrendje | 40 |
| Tbc-s betegek étrendje | 43 |
| Fogyasztó étrend | 45 |
| Hízlaló étrend | 48 |
| Étrendi tanácsok terhes nőknek | 49 |
| Étrend idős korban | 52 |
| Diétás ételek készítése | 57 |
| Kímélő ételek emésztőszervi betegek részére | 57 |
| Zsírszegény ételek máj- és epebetegségekben, érelmeszesedésben szenvedők számára | 62 |
| Sószegény ételek vesebetegség és vizenyő esetén | 63 |
| Fehérjegazdag ételek terhes nők, idősek, tbc-sek és lábadozó betegek részére | 64 |
| Fehérjeszegény ételek vesebetegek számára | 66 |
| Kalóriaszegény hízlaló ételek | 68 |
| Kalóriaszegény ételek | 69 |
| Tápanyagszükséglet- és tápanyagtáblázat | 73 |