A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Védtelenek

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 250 oldal
Sorozatcím: Modern könyvtár
Kötetszám: 86
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 10 cm
ISBN:

Fülszöveg

Megrázó könyv. Egy sokat megélt, sokat látott, tapasztalt, hazánkban élő görög író vallomása a mai Görögországról, a mai görög kisember küzdelmeiről, tragikus konfliktusairól. És vallomás az emberségről is, az erkölcsről. Ezekben az írásokban nem nagy szavak, nem fellengzős indulatok csapnak össze, hanem rejtett dühök, titkolt szenvedélyek mérkőznek a tartózkodó irónia mögött, csak olykor-olykor lobbannak magasra a parázsló indulatok lángjai, de akkor fölperzselnek mindent maguk körül. Az egyik novella hősének dühödt konoksága így juttat haláltáborba egy egész városnegyedet, a felejthetetlen szépségű címadó novella partizánjai meg katonái ilyen nekikeseredéssel pusztítják el egymást, mielőtt a kegyetlen fagy vagy a még kegyetlenebb haditörvényszék mindnyájukkal végezne. Érdekfeszítő könyv: egy kevéssé ismert világba vezeti a magyar olvasót, s minden darabja egy jelentékeny író alkotása.

Tartalom

Taposómalom
Szent György7
Az apállyal29
A dolgok lényege54
Taposómalom70
Védtelenek77
Kisvárosunk utolsó napjai
A detektív107
A sír128
Szampethai Kampilisz151
A tanár végrendelete182
Utószó249

Dimitriosz Hadzisz

Dimitriosz Hadzisz műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dimitriosz Hadzisz könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem